28/10

Hej hej! 

En snabb liten uppdatering på vad jag har för mig här på andra sidan (jordklotet). Veckan har sprungit förbi, som vanligt, det är alltså redan fredag och jag håller på att packa för fullt inför helgens aktiviteter. Som sagt åker jag ner till Minneapolis för att besöka Mall och America och göra lite annat skoj, det kommer bli grymt!! 

Igår åker jag, Sawyer och Scott hem till Katie efter skolan för att karva pumpor (är det så man säger?) Det var ett gäng andra där också så det var jättekul, och jag är väldigt nöjd med min pumpa! Sen var det dags för en vollybollmatch hemma, den kortaste jag varit med om, efter bara 59 minuter tog den slut, haha! Stackars motståndarlaget har bara vunnit 1 match av 25 spelade på hela säsongen.. 

Nu måste jag fortsätta packa! Ha det bra tills vi hörs igen! 


Hur söt är inte denna lilla filur?




Bullbak och andra roligheter

Nu är den långa helgen slut (fick två dagar extra på grund utav lärarutbildning) och vardagslivet kan återigen börja. 
Helgen har bestått utav välförtjänta sovmornar, mycket skratt, plankning på hööög nivå, en fotbollsmatch, vollybollmatcher, en filmkväll som slutade på en bröllopsfest, fotografering, pumpashopping och lite bullbak. Bortsett från ett väldigt ledsamt besked hemifrån så kan vi alltså konstatera att det blev en väldigt lyckad helg! 

Att se fram emot denna vecka är utan tvekan lördag, då åker jag och ett gäng andra utbytisar ner till "the cities" aka. Minneapolis där vi kommer spendera två dagar, mall of america är målet! Vi kommer bo på ett hotell som har direkt tåg till mall of america så et kommer utan tvekan bli en hel del shopping. Woooho! 












Hösten är här

Röda, gula, oranga löv på träden, bruna på marken, rökandedräkt, stora halsdukar, mängder av te, tända ljus, alla dessa är tecken på att hösten nu även har nått Minnesota. Ända in i förra veckan har vi kunnat gå runt i shorts och t-shirt, det kan du i och för sig göra nu också, men inte utan att riskera dina fingrar och tår.. 

Med hösten kommer ju även en hel del högtider, Halloween är den första följt utan thanksgiving. Alla affärer har varit pyntade för fullt sen flera veckor tillbaka och husen likaså, här börjar man tidigt! 














Så här ser det alltså ut i vårt hus just nu 









vissa går in väldigt hårt för det där med pynt.. För er som undrar så är inte detta vårt hus, bara ett hus i närheten av oss :)



Grades

Generellt så tycker jag skolan här är lättare än i Sverige, det kan vara för att jag inte känner av samma prestationångest av att få toppbetyg hela tiden då detta år inte räknas i Sverige. Jag är inte här för att plugga men självklart vill jag inte faila helt. Jag valde ämnen jag har ett intresse för, som jag visste att jag inte skulle trötta på, inte ämnen jag måste ta inför min framtid, men min organisation hade en regel på att jag måste läsa ett visst antal "riktiga" ämnen så som matte, engelska etc. Men på ett sätt var det bra, jag vill ju inte vara helt bakom flötet när jag väl kommer hem!

Hittills ser mina betyg ut såhär;

Algebra- B

Choir- A

Photography- A

American Lit- B-

Advanced PE- A

Food/nutrition- A

Goverment- C+


Summering; Ett helt okej resulat enligt mig, jag är nöjd! Men sen ska ni veta att proven här är MYCKET lättare, för det mesta är det 1-X-2 frågor, ringa in rätt svar och en ordbank i slutet av provet, utan det skulle mina betyg sett ut på ett helt annat sätt haha så inte klagar vi för det inte!



@ babs'

Imorgon bär det av en bit norrut för att hälsa på några släktingar, jag har fått i uppdrag, eller snarare blivit beordrar att ta med mig kokosbollar, eller "the-N-word-you-can-only-say-in-the-closet-balls" som de så fint har döpts till här, och "swedish pancakes". Loris brorson Bo är helt föräldskad i båda dessa (delikatesser?) så det tar jag med glädje med mig till honom! 

Hur som helst, jag och Lori tog oss ner till Downtown Fargo i morse för lite kaffe på babs', eller te för min del.. Jag var sugen på en vanligt hederlig fullkornsscone men när jag frågade efter en sådan stod kassörskan där som ett frågetecken och trodde jag var galen eller något, hon visade istället upp deras scone-sortiment och de hade allt ifrån chocolate chip till caramelefudge, alla toppade med frosting så det var mer som en efterrätt än frukost.. Detta är typiskt amerikansk ska jag tala om för er, de kan aldrig nöja sig mer något, de måste alltid ha i massa tillsattser och göra allt over the top.. Vi borde komma på en bra översättning till order lagom så vi kan förklara för dom att LAGOM ÄR BÄST! Meeen, jag lyckades köpa en cinnamonscone och den var mycket god!  

Ha det!









Homecoming week

Denna vecka har det alltså varit homecoming på min skola, det har varit otroligt roligt och det är hur kul som helst att se att alla går in 100 % för utklädnaderna här, Jake rakade till och med en flint på skallen inför grandparents-day, där snackar vi school spirit!! Allt avslutades igår men en fotbollsmatch, powderpuff fotboll (juniortjejer möter seniortjejer i halvtid) följt av själva dansen men det var inget speciellt alls, som jag nämnt tidigare klär de inte upp sig inför det i min skola utan man gick klädd i basketball shorts och t-shirt typ, haha, men det var ändå roligt, dansade som bara den! Jag lyckades även kamma hem 1a priset i en tävling genom att kasta en liten skumgummifotboll i en rockring, 20 dollar rikare blev jag, hurra! 

En blandad kompott av bilder ifrån veckan, njut! 

































Himmel och plättar vad många bilder det blev, men ni vet vad man säger, en bild säger mer än tusen ord.. Det är tur för jag har tröttnat på att skriva nu!!



Behöver jag skriva något mer?




Småresor i mitten av min livsresa!

Nu har jag varit här på andra sidan atlanten i cirka 1 och 1 halv månad, det har kommit både bra och mindre bra ögonblick men utan tvekan fler bra, det är i alla fall de ögonblicken jag tar med mig i framtiden! 

Hur som helst så har jag börjat planera in lite småresor inom Amerika, först på listan står Mall of america dit jag åker om redan två veckor. 

Mall of America ligger i Minneapolis vilket är en cirka 4 timmars bilfärd från Moorhead. Det är Amerikas störtsa shoppingcentrum med över 500 olika affärer och en Nikelodeonpark med bergochdalbana i mitten av hela smeten, hur låter inte det? 

I Februari är planen att jag flyger till Hawaii vilket ska bli otroligt roligt.

I maj åker jag, tillsammans med skolkören, ner till Florida för en 4 dagars semester, vi ska göra massa turistigt och bara sola, bada och ta det allmänt lugnt. Att vi åker veckan före prom gör inte så mycket, då kommer vi förhoppningsvis ha en snygg bränna (eller vara helt fläckiga lagom till dansen..)

Sen försöker jag och Lori planera in två små resor till Califronia och Texas, förstår ni hur taggad jag är?!



Ändrade planer

Gårdagen blev inte riktigt som tänkt, först var planen att gå på domecoming, den där neonfesten jag nämde tidigare, och sedan vidare till en bonfire med mina vänner. Men sen ändrade vi oss och skulle istället åka till the acres of terror, ett ställa där man skriker av rädsla konstant i 2 timmar. Men då bestämde sig min kropp för att inte samarbeta med min vilja längre och jag kände mig väldigt sjuk, jag fick åka hem och sova istället och det är vad jag har gjort fram till nu. Är fortfarande trött och mår dåligt men jag har verkligen ingen som helst lust att bli sjukt denna vecka så jag ska dricka mängder av te och hålla tummarna för att mina krafter kommer tillbaka! 





Helgen närmar sig!

De två senaste dagarna har jag varit ansvarig för middagen här i vårat lilla hushåll, dag ett serverades kycklingrullader och dag två något vi kallar grekiska bollar, det är typ som en köttfärsbiff/hamburgare/megaköttbulle med soltorkade tomater, fetaost och basilika i. Båda gick hem, tur för mig! Det går självklart inte att jämföra med mammas men jag gjorde ett tappert försök och jag är stolt över mig själv, detta var i princip första gången jag gjorde båda rätterna utan säkerhetslina, det ni!
Imorgon är det fredag, vänta va, redan?? Ja veckodagarna flyger iväg här, snabbare än harry potter på en quidditch match, hinner knappt blinka! Imorgon åker jag och ett gäng sköna bönor till the mall för nästa vecka är det homecoming week, då gäller det att ha some kick ass costumes! Plus att det är en neonfest på lördag, neon är inte direkt något jag har i min garderob så även det måste införskaffas. 

Våran homecoming veckas dress up ser ut såhär;

Neon/camoday- Som namnet antyder kan du alltså välja att ha på dig camoflagekläder eller neonkläder, hur coolt camoflageklädseln än låter tror jag nog jag slår två flugor i en smäll och använder min lördagsoutfit igen. 

Halloweenday- Här har du alltså det fria valet att kunna klä ut dig till vad som helst, i hela unniversum! Jag funderar på att vara en indian men jag tvekar fortfarande, hmmm.. Kanske några bra idéer? 

Multiplicityday- Så många som möjligt ska ha på sig exakt samma klädsel, kuuuul! 

Trifthstore/grandparentsday- Klä ut dig till din mormor

Spiritday- Detta är alltså fredag, the big homecomingday. De sista lektionerna byts ut emot roliga lekar, på kvällen är det den stora homecoming fotbollsmatchen följt av själva dansen. Dansen är inte alls stor i min skola, det är bara Seniors som klär upp sig, knappt det, men det ska bli hur kul som helst oavsett! Glömde nästan bort att tala om vad man klär ut sig till, vi ska helt enkelt ta på oss allt som har med vårat lag, The Rebels, att göra!



Handskrivet ska det vara!

När jag öppnade brevlådan idag fick jag syn på något jag inte sett på länge, det där mönstrade kuvertet med vackert påklistrade fjärilar som bara skriker mormor om sig låg där mitt bland den annars så tråkig posten. Tänk vilken skillnad det kan göra av att få ett vanligt datorskrivet mail av någon som man ändå kan bli glad av, mot att få ett väl handskrivet brev där någon faktiskt har lagt ner tid på att skriva, klistra ihop och sedan posta. Detta gjorde helt klart min dag, och det är såna här saker jag kommer ta fram när jag får hemlängtan. Tack mormor och morfar!

Föresten, det är ju kanelbullens dag idag! men jag får äta min i fantasin helt enkelt, mums vad gott! Nej men jag ska nog ta och baka dom inom en snar framtid, jag lyckades till och med packa ner pärlsocker i resväskan över så nu kan de bli precis som hemma!!


Tills jag bakar mina egna för ni nöja er med en härlig liten bild jag lånade från google! ;)



Maplewood park

Vi begavs oss alltså till Maplewood park i söndags vilket var otroligt vacker. Jag älskar verkligen när hösten ändrar lövens färger till de röd/gul/oranga nyanserna, så det är bäst att njuta medans de fortfarande hänger kvar där på grenarna för så fort de trillar av blir allt grått och trist.. 

Nu har jag precis kommit hem från ett härligt pass på gymmet och snart ska vi åka till Wasabi för lite MYCKET efterlängtad sushi!

















Weekend

Vaknade upp till doften av nygräddade blåbärspannkakor, det kan man väl vänja sig med? Nu, två pannkakor och en kopp te senare, ska jag börja göra mig i ordning för idag bär det av till Maplewood park med min världmamma, det ska tydligen vara en väldigt vacker park såhär i början av hösten när alla löv precis börjat skifta. 

Igår var en fullspäckad dag, först så åkte jag Mandy, Sawyer och Kinzie på en collagefootballgame, det var The Bison som spelade och det var så himla häftigt, 25 000 på läktaren och alla bar gult eller grönt, här går man verkligen in för sina lag kan man säga.. Som tur var råkade jag ha på mig en grönnyansig tröja så jag passade i alla fall in lite, på ett hörn! Efter det åkte vi och shoppade, jag hittade hur mycket fina kläder som helst så jag är supernöjd, i mitten av shoppingturen bestämde vi oss för att ta en liten fikapaus så vi sprang in på Scandinavian Import och köpte med oss lite svenska saker, ballerina kex och mjölkchoklad var populärast! Efter shoppingturen åkte vi hem till mig och gjorde en liten bonfire, sen kom det ännu fler trevliga prickar så det blev hur mysigt som helst. 













nathaliefolcker -



Trackback
nathaliefolcker -

28/10

Hej hej! 

En snabb liten uppdatering på vad jag har för mig här på andra sidan (jordklotet). Veckan har sprungit förbi, som vanligt, det är alltså redan fredag och jag håller på att packa för fullt inför helgens aktiviteter. Som sagt åker jag ner till Minneapolis för att besöka Mall och America och göra lite annat skoj, det kommer bli grymt!! 

Igår åker jag, Sawyer och Scott hem till Katie efter skolan för att karva pumpor (är det så man säger?) Det var ett gäng andra där också så det var jättekul, och jag är väldigt nöjd med min pumpa! Sen var det dags för en vollybollmatch hemma, den kortaste jag varit med om, efter bara 59 minuter tog den slut, haha! Stackars motståndarlaget har bara vunnit 1 match av 25 spelade på hela säsongen.. 

Nu måste jag fortsätta packa! Ha det bra tills vi hörs igen! 


Hur söt är inte denna lilla filur?




Bullbak och andra roligheter

Nu är den långa helgen slut (fick två dagar extra på grund utav lärarutbildning) och vardagslivet kan återigen börja. 
Helgen har bestått utav välförtjänta sovmornar, mycket skratt, plankning på hööög nivå, en fotbollsmatch, vollybollmatcher, en filmkväll som slutade på en bröllopsfest, fotografering, pumpashopping och lite bullbak. Bortsett från ett väldigt ledsamt besked hemifrån så kan vi alltså konstatera att det blev en väldigt lyckad helg! 

Att se fram emot denna vecka är utan tvekan lördag, då åker jag och ett gäng andra utbytisar ner till "the cities" aka. Minneapolis där vi kommer spendera två dagar, mall of america är målet! Vi kommer bo på ett hotell som har direkt tåg till mall of america så et kommer utan tvekan bli en hel del shopping. Woooho! 












Hösten är här

Röda, gula, oranga löv på träden, bruna på marken, rökandedräkt, stora halsdukar, mängder av te, tända ljus, alla dessa är tecken på att hösten nu även har nått Minnesota. Ända in i förra veckan har vi kunnat gå runt i shorts och t-shirt, det kan du i och för sig göra nu också, men inte utan att riskera dina fingrar och tår.. 

Med hösten kommer ju även en hel del högtider, Halloween är den första följt utan thanksgiving. Alla affärer har varit pyntade för fullt sen flera veckor tillbaka och husen likaså, här börjar man tidigt! 














Så här ser det alltså ut i vårt hus just nu 









vissa går in väldigt hårt för det där med pynt.. För er som undrar så är inte detta vårt hus, bara ett hus i närheten av oss :)



Grades

Generellt så tycker jag skolan här är lättare än i Sverige, det kan vara för att jag inte känner av samma prestationångest av att få toppbetyg hela tiden då detta år inte räknas i Sverige. Jag är inte här för att plugga men självklart vill jag inte faila helt. Jag valde ämnen jag har ett intresse för, som jag visste att jag inte skulle trötta på, inte ämnen jag måste ta inför min framtid, men min organisation hade en regel på att jag måste läsa ett visst antal "riktiga" ämnen så som matte, engelska etc. Men på ett sätt var det bra, jag vill ju inte vara helt bakom flötet när jag väl kommer hem!

Hittills ser mina betyg ut såhär;

Algebra- B

Choir- A

Photography- A

American Lit- B-

Advanced PE- A

Food/nutrition- A

Goverment- C+


Summering; Ett helt okej resulat enligt mig, jag är nöjd! Men sen ska ni veta att proven här är MYCKET lättare, för det mesta är det 1-X-2 frågor, ringa in rätt svar och en ordbank i slutet av provet, utan det skulle mina betyg sett ut på ett helt annat sätt haha så inte klagar vi för det inte!



@ babs'

Imorgon bär det av en bit norrut för att hälsa på några släktingar, jag har fått i uppdrag, eller snarare blivit beordrar att ta med mig kokosbollar, eller "the-N-word-you-can-only-say-in-the-closet-balls" som de så fint har döpts till här, och "swedish pancakes". Loris brorson Bo är helt föräldskad i båda dessa (delikatesser?) så det tar jag med glädje med mig till honom! 

Hur som helst, jag och Lori tog oss ner till Downtown Fargo i morse för lite kaffe på babs', eller te för min del.. Jag var sugen på en vanligt hederlig fullkornsscone men när jag frågade efter en sådan stod kassörskan där som ett frågetecken och trodde jag var galen eller något, hon visade istället upp deras scone-sortiment och de hade allt ifrån chocolate chip till caramelefudge, alla toppade med frosting så det var mer som en efterrätt än frukost.. Detta är typiskt amerikansk ska jag tala om för er, de kan aldrig nöja sig mer något, de måste alltid ha i massa tillsattser och göra allt over the top.. Vi borde komma på en bra översättning till order lagom så vi kan förklara för dom att LAGOM ÄR BÄST! Meeen, jag lyckades köpa en cinnamonscone och den var mycket god!  

Ha det!









Homecoming week

Denna vecka har det alltså varit homecoming på min skola, det har varit otroligt roligt och det är hur kul som helst att se att alla går in 100 % för utklädnaderna här, Jake rakade till och med en flint på skallen inför grandparents-day, där snackar vi school spirit!! Allt avslutades igår men en fotbollsmatch, powderpuff fotboll (juniortjejer möter seniortjejer i halvtid) följt av själva dansen men det var inget speciellt alls, som jag nämnt tidigare klär de inte upp sig inför det i min skola utan man gick klädd i basketball shorts och t-shirt typ, haha, men det var ändå roligt, dansade som bara den! Jag lyckades även kamma hem 1a priset i en tävling genom att kasta en liten skumgummifotboll i en rockring, 20 dollar rikare blev jag, hurra! 

En blandad kompott av bilder ifrån veckan, njut! 

































Himmel och plättar vad många bilder det blev, men ni vet vad man säger, en bild säger mer än tusen ord.. Det är tur för jag har tröttnat på att skriva nu!!



Behöver jag skriva något mer?




Småresor i mitten av min livsresa!

Nu har jag varit här på andra sidan atlanten i cirka 1 och 1 halv månad, det har kommit både bra och mindre bra ögonblick men utan tvekan fler bra, det är i alla fall de ögonblicken jag tar med mig i framtiden! 

Hur som helst så har jag börjat planera in lite småresor inom Amerika, först på listan står Mall of america dit jag åker om redan två veckor. 

Mall of America ligger i Minneapolis vilket är en cirka 4 timmars bilfärd från Moorhead. Det är Amerikas störtsa shoppingcentrum med över 500 olika affärer och en Nikelodeonpark med bergochdalbana i mitten av hela smeten, hur låter inte det? 

I Februari är planen att jag flyger till Hawaii vilket ska bli otroligt roligt.

I maj åker jag, tillsammans med skolkören, ner till Florida för en 4 dagars semester, vi ska göra massa turistigt och bara sola, bada och ta det allmänt lugnt. Att vi åker veckan före prom gör inte så mycket, då kommer vi förhoppningsvis ha en snygg bränna (eller vara helt fläckiga lagom till dansen..)

Sen försöker jag och Lori planera in två små resor till Califronia och Texas, förstår ni hur taggad jag är?!



Ändrade planer

Gårdagen blev inte riktigt som tänkt, först var planen att gå på domecoming, den där neonfesten jag nämde tidigare, och sedan vidare till en bonfire med mina vänner. Men sen ändrade vi oss och skulle istället åka till the acres of terror, ett ställa där man skriker av rädsla konstant i 2 timmar. Men då bestämde sig min kropp för att inte samarbeta med min vilja längre och jag kände mig väldigt sjuk, jag fick åka hem och sova istället och det är vad jag har gjort fram till nu. Är fortfarande trött och mår dåligt men jag har verkligen ingen som helst lust att bli sjukt denna vecka så jag ska dricka mängder av te och hålla tummarna för att mina krafter kommer tillbaka! 





Helgen närmar sig!

De två senaste dagarna har jag varit ansvarig för middagen här i vårat lilla hushåll, dag ett serverades kycklingrullader och dag två något vi kallar grekiska bollar, det är typ som en köttfärsbiff/hamburgare/megaköttbulle med soltorkade tomater, fetaost och basilika i. Båda gick hem, tur för mig! Det går självklart inte att jämföra med mammas men jag gjorde ett tappert försök och jag är stolt över mig själv, detta var i princip första gången jag gjorde båda rätterna utan säkerhetslina, det ni!
Imorgon är det fredag, vänta va, redan?? Ja veckodagarna flyger iväg här, snabbare än harry potter på en quidditch match, hinner knappt blinka! Imorgon åker jag och ett gäng sköna bönor till the mall för nästa vecka är det homecoming week, då gäller det att ha some kick ass costumes! Plus att det är en neonfest på lördag, neon är inte direkt något jag har i min garderob så även det måste införskaffas. 

Våran homecoming veckas dress up ser ut såhär;

Neon/camoday- Som namnet antyder kan du alltså välja att ha på dig camoflagekläder eller neonkläder, hur coolt camoflageklädseln än låter tror jag nog jag slår två flugor i en smäll och använder min lördagsoutfit igen. 

Halloweenday- Här har du alltså det fria valet att kunna klä ut dig till vad som helst, i hela unniversum! Jag funderar på att vara en indian men jag tvekar fortfarande, hmmm.. Kanske några bra idéer? 

Multiplicityday- Så många som möjligt ska ha på sig exakt samma klädsel, kuuuul! 

Trifthstore/grandparentsday- Klä ut dig till din mormor

Spiritday- Detta är alltså fredag, the big homecomingday. De sista lektionerna byts ut emot roliga lekar, på kvällen är det den stora homecoming fotbollsmatchen följt av själva dansen. Dansen är inte alls stor i min skola, det är bara Seniors som klär upp sig, knappt det, men det ska bli hur kul som helst oavsett! Glömde nästan bort att tala om vad man klär ut sig till, vi ska helt enkelt ta på oss allt som har med vårat lag, The Rebels, att göra!



Handskrivet ska det vara!

När jag öppnade brevlådan idag fick jag syn på något jag inte sett på länge, det där mönstrade kuvertet med vackert påklistrade fjärilar som bara skriker mormor om sig låg där mitt bland den annars så tråkig posten. Tänk vilken skillnad det kan göra av att få ett vanligt datorskrivet mail av någon som man ändå kan bli glad av, mot att få ett väl handskrivet brev där någon faktiskt har lagt ner tid på att skriva, klistra ihop och sedan posta. Detta gjorde helt klart min dag, och det är såna här saker jag kommer ta fram när jag får hemlängtan. Tack mormor och morfar!

Föresten, det är ju kanelbullens dag idag! men jag får äta min i fantasin helt enkelt, mums vad gott! Nej men jag ska nog ta och baka dom inom en snar framtid, jag lyckades till och med packa ner pärlsocker i resväskan över så nu kan de bli precis som hemma!!


Tills jag bakar mina egna för ni nöja er med en härlig liten bild jag lånade från google! ;)



Maplewood park

Vi begavs oss alltså till Maplewood park i söndags vilket var otroligt vacker. Jag älskar verkligen när hösten ändrar lövens färger till de röd/gul/oranga nyanserna, så det är bäst att njuta medans de fortfarande hänger kvar där på grenarna för så fort de trillar av blir allt grått och trist.. 

Nu har jag precis kommit hem från ett härligt pass på gymmet och snart ska vi åka till Wasabi för lite MYCKET efterlängtad sushi!

















Weekend

Vaknade upp till doften av nygräddade blåbärspannkakor, det kan man väl vänja sig med? Nu, två pannkakor och en kopp te senare, ska jag börja göra mig i ordning för idag bär det av till Maplewood park med min världmamma, det ska tydligen vara en väldigt vacker park såhär i början av hösten när alla löv precis börjat skifta. 

Igår var en fullspäckad dag, först så åkte jag Mandy, Sawyer och Kinzie på en collagefootballgame, det var The Bison som spelade och det var så himla häftigt, 25 000 på läktaren och alla bar gult eller grönt, här går man verkligen in för sina lag kan man säga.. Som tur var råkade jag ha på mig en grönnyansig tröja så jag passade i alla fall in lite, på ett hörn! Efter det åkte vi och shoppade, jag hittade hur mycket fina kläder som helst så jag är supernöjd, i mitten av shoppingturen bestämde vi oss för att ta en liten fikapaus så vi sprang in på Scandinavian Import och köpte med oss lite svenska saker, ballerina kex och mjölkchoklad var populärast! Efter shoppingturen åkte vi hem till mig och gjorde en liten bonfire, sen kom det ännu fler trevliga prickar så det blev hur mysigt som helst. 













nathaliefolcker -

28/10

Hej hej! 

En snabb liten uppdatering på vad jag har för mig här på andra sidan (jordklotet). Veckan har sprungit förbi, som vanligt, det är alltså redan fredag och jag håller på att packa för fullt inför helgens aktiviteter. Som sagt åker jag ner till Minneapolis för att besöka Mall och America och göra lite annat skoj, det kommer bli grymt!! 

Igår åker jag, Sawyer och Scott hem till Katie efter skolan för att karva pumpor (är det så man säger?) Det var ett gäng andra där också så det var jättekul, och jag är väldigt nöjd med min pumpa! Sen var det dags för en vollybollmatch hemma, den kortaste jag varit med om, efter bara 59 minuter tog den slut, haha! Stackars motståndarlaget har bara vunnit 1 match av 25 spelade på hela säsongen.. 

Nu måste jag fortsätta packa! Ha det bra tills vi hörs igen! 


Hur söt är inte denna lilla filur?




Bullbak och andra roligheter

Nu är den långa helgen slut (fick två dagar extra på grund utav lärarutbildning) och vardagslivet kan återigen börja. 
Helgen har bestått utav välförtjänta sovmornar, mycket skratt, plankning på hööög nivå, en fotbollsmatch, vollybollmatcher, en filmkväll som slutade på en bröllopsfest, fotografering, pumpashopping och lite bullbak. Bortsett från ett väldigt ledsamt besked hemifrån så kan vi alltså konstatera att det blev en väldigt lyckad helg! 

Att se fram emot denna vecka är utan tvekan lördag, då åker jag och ett gäng andra utbytisar ner till "the cities" aka. Minneapolis där vi kommer spendera två dagar, mall of america är målet! Vi kommer bo på ett hotell som har direkt tåg till mall of america så et kommer utan tvekan bli en hel del shopping. Woooho! 












Hösten är här

Röda, gula, oranga löv på träden, bruna på marken, rökandedräkt, stora halsdukar, mängder av te, tända ljus, alla dessa är tecken på att hösten nu även har nått Minnesota. Ända in i förra veckan har vi kunnat gå runt i shorts och t-shirt, det kan du i och för sig göra nu också, men inte utan att riskera dina fingrar och tår.. 

Med hösten kommer ju även en hel del högtider, Halloween är den första följt utan thanksgiving. Alla affärer har varit pyntade för fullt sen flera veckor tillbaka och husen likaså, här börjar man tidigt! 














Så här ser det alltså ut i vårt hus just nu 









vissa går in väldigt hårt för det där med pynt.. För er som undrar så är inte detta vårt hus, bara ett hus i närheten av oss :)



Grades

Generellt så tycker jag skolan här är lättare än i Sverige, det kan vara för att jag inte känner av samma prestationångest av att få toppbetyg hela tiden då detta år inte räknas i Sverige. Jag är inte här för att plugga men självklart vill jag inte faila helt. Jag valde ämnen jag har ett intresse för, som jag visste att jag inte skulle trötta på, inte ämnen jag måste ta inför min framtid, men min organisation hade en regel på att jag måste läsa ett visst antal "riktiga" ämnen så som matte, engelska etc. Men på ett sätt var det bra, jag vill ju inte vara helt bakom flötet när jag väl kommer hem!

Hittills ser mina betyg ut såhär;

Algebra- B

Choir- A

Photography- A

American Lit- B-

Advanced PE- A

Food/nutrition- A

Goverment- C+


Summering; Ett helt okej resulat enligt mig, jag är nöjd! Men sen ska ni veta att proven här är MYCKET lättare, för det mesta är det 1-X-2 frågor, ringa in rätt svar och en ordbank i slutet av provet, utan det skulle mina betyg sett ut på ett helt annat sätt haha så inte klagar vi för det inte!



@ babs'

Imorgon bär det av en bit norrut för att hälsa på några släktingar, jag har fått i uppdrag, eller snarare blivit beordrar att ta med mig kokosbollar, eller "the-N-word-you-can-only-say-in-the-closet-balls" som de så fint har döpts till här, och "swedish pancakes". Loris brorson Bo är helt föräldskad i båda dessa (delikatesser?) så det tar jag med glädje med mig till honom! 

Hur som helst, jag och Lori tog oss ner till Downtown Fargo i morse för lite kaffe på babs', eller te för min del.. Jag var sugen på en vanligt hederlig fullkornsscone men när jag frågade efter en sådan stod kassörskan där som ett frågetecken och trodde jag var galen eller något, hon visade istället upp deras scone-sortiment och de hade allt ifrån chocolate chip till caramelefudge, alla toppade med frosting så det var mer som en efterrätt än frukost.. Detta är typiskt amerikansk ska jag tala om för er, de kan aldrig nöja sig mer något, de måste alltid ha i massa tillsattser och göra allt over the top.. Vi borde komma på en bra översättning till order lagom så vi kan förklara för dom att LAGOM ÄR BÄST! Meeen, jag lyckades köpa en cinnamonscone och den var mycket god!  

Ha det!









Homecoming week

Denna vecka har det alltså varit homecoming på min skola, det har varit otroligt roligt och det är hur kul som helst att se att alla går in 100 % för utklädnaderna här, Jake rakade till och med en flint på skallen inför grandparents-day, där snackar vi school spirit!! Allt avslutades igår men en fotbollsmatch, powderpuff fotboll (juniortjejer möter seniortjejer i halvtid) följt av själva dansen men det var inget speciellt alls, som jag nämnt tidigare klär de inte upp sig inför det i min skola utan man gick klädd i basketball shorts och t-shirt typ, haha, men det var ändå roligt, dansade som bara den! Jag lyckades även kamma hem 1a priset i en tävling genom att kasta en liten skumgummifotboll i en rockring, 20 dollar rikare blev jag, hurra! 

En blandad kompott av bilder ifrån veckan, njut! 

































Himmel och plättar vad många bilder det blev, men ni vet vad man säger, en bild säger mer än tusen ord.. Det är tur för jag har tröttnat på att skriva nu!!



Behöver jag skriva något mer?




Småresor i mitten av min livsresa!

Nu har jag varit här på andra sidan atlanten i cirka 1 och 1 halv månad, det har kommit både bra och mindre bra ögonblick men utan tvekan fler bra, det är i alla fall de ögonblicken jag tar med mig i framtiden! 

Hur som helst så har jag börjat planera in lite småresor inom Amerika, först på listan står Mall of america dit jag åker om redan två veckor. 

Mall of America ligger i Minneapolis vilket är en cirka 4 timmars bilfärd från Moorhead. Det är Amerikas störtsa shoppingcentrum med över 500 olika affärer och en Nikelodeonpark med bergochdalbana i mitten av hela smeten, hur låter inte det? 

I Februari är planen att jag flyger till Hawaii vilket ska bli otroligt roligt.

I maj åker jag, tillsammans med skolkören, ner till Florida för en 4 dagars semester, vi ska göra massa turistigt och bara sola, bada och ta det allmänt lugnt. Att vi åker veckan före prom gör inte så mycket, då kommer vi förhoppningsvis ha en snygg bränna (eller vara helt fläckiga lagom till dansen..)

Sen försöker jag och Lori planera in två små resor till Califronia och Texas, förstår ni hur taggad jag är?!



Ändrade planer

Gårdagen blev inte riktigt som tänkt, först var planen att gå på domecoming, den där neonfesten jag nämde tidigare, och sedan vidare till en bonfire med mina vänner. Men sen ändrade vi oss och skulle istället åka till the acres of terror, ett ställa där man skriker av rädsla konstant i 2 timmar. Men då bestämde sig min kropp för att inte samarbeta med min vilja längre och jag kände mig väldigt sjuk, jag fick åka hem och sova istället och det är vad jag har gjort fram till nu. Är fortfarande trött och mår dåligt men jag har verkligen ingen som helst lust att bli sjukt denna vecka så jag ska dricka mängder av te och hålla tummarna för att mina krafter kommer tillbaka! 





Helgen närmar sig!

De två senaste dagarna har jag varit ansvarig för middagen här i vårat lilla hushåll, dag ett serverades kycklingrullader och dag två något vi kallar grekiska bollar, det är typ som en köttfärsbiff/hamburgare/megaköttbulle med soltorkade tomater, fetaost och basilika i. Båda gick hem, tur för mig! Det går självklart inte att jämföra med mammas men jag gjorde ett tappert försök och jag är stolt över mig själv, detta var i princip första gången jag gjorde båda rätterna utan säkerhetslina, det ni!
Imorgon är det fredag, vänta va, redan?? Ja veckodagarna flyger iväg här, snabbare än harry potter på en quidditch match, hinner knappt blinka! Imorgon åker jag och ett gäng sköna bönor till the mall för nästa vecka är det homecoming week, då gäller det att ha some kick ass costumes! Plus att det är en neonfest på lördag, neon är inte direkt något jag har i min garderob så även det måste införskaffas. 

Våran homecoming veckas dress up ser ut såhär;

Neon/camoday- Som namnet antyder kan du alltså välja att ha på dig camoflagekläder eller neonkläder, hur coolt camoflageklädseln än låter tror jag nog jag slår två flugor i en smäll och använder min lördagsoutfit igen. 

Halloweenday- Här har du alltså det fria valet att kunna klä ut dig till vad som helst, i hela unniversum! Jag funderar på att vara en indian men jag tvekar fortfarande, hmmm.. Kanske några bra idéer? 

Multiplicityday- Så många som möjligt ska ha på sig exakt samma klädsel, kuuuul! 

Trifthstore/grandparentsday- Klä ut dig till din mormor

Spiritday- Detta är alltså fredag, the big homecomingday. De sista lektionerna byts ut emot roliga lekar, på kvällen är det den stora homecoming fotbollsmatchen följt av själva dansen. Dansen är inte alls stor i min skola, det är bara Seniors som klär upp sig, knappt det, men det ska bli hur kul som helst oavsett! Glömde nästan bort att tala om vad man klär ut sig till, vi ska helt enkelt ta på oss allt som har med vårat lag, The Rebels, att göra!



Handskrivet ska det vara!

När jag öppnade brevlådan idag fick jag syn på något jag inte sett på länge, det där mönstrade kuvertet med vackert påklistrade fjärilar som bara skriker mormor om sig låg där mitt bland den annars så tråkig posten. Tänk vilken skillnad det kan göra av att få ett vanligt datorskrivet mail av någon som man ändå kan bli glad av, mot att få ett väl handskrivet brev där någon faktiskt har lagt ner tid på att skriva, klistra ihop och sedan posta. Detta gjorde helt klart min dag, och det är såna här saker jag kommer ta fram när jag får hemlängtan. Tack mormor och morfar!

Föresten, det är ju kanelbullens dag idag! men jag får äta min i fantasin helt enkelt, mums vad gott! Nej men jag ska nog ta och baka dom inom en snar framtid, jag lyckades till och med packa ner pärlsocker i resväskan över så nu kan de bli precis som hemma!!


Tills jag bakar mina egna för ni nöja er med en härlig liten bild jag lånade från google! ;)



Maplewood park

Vi begavs oss alltså till Maplewood park i söndags vilket var otroligt vacker. Jag älskar verkligen när hösten ändrar lövens färger till de röd/gul/oranga nyanserna, så det är bäst att njuta medans de fortfarande hänger kvar där på grenarna för så fort de trillar av blir allt grått och trist.. 

Nu har jag precis kommit hem från ett härligt pass på gymmet och snart ska vi åka till Wasabi för lite MYCKET efterlängtad sushi!

















Weekend

Vaknade upp till doften av nygräddade blåbärspannkakor, det kan man väl vänja sig med? Nu, två pannkakor och en kopp te senare, ska jag börja göra mig i ordning för idag bär det av till Maplewood park med min världmamma, det ska tydligen vara en väldigt vacker park såhär i början av hösten när alla löv precis börjat skifta. 

Igår var en fullspäckad dag, först så åkte jag Mandy, Sawyer och Kinzie på en collagefootballgame, det var The Bison som spelade och det var så himla häftigt, 25 000 på läktaren och alla bar gult eller grönt, här går man verkligen in för sina lag kan man säga.. Som tur var råkade jag ha på mig en grönnyansig tröja så jag passade i alla fall in lite, på ett hörn! Efter det åkte vi och shoppade, jag hittade hur mycket fina kläder som helst så jag är supernöjd, i mitten av shoppingturen bestämde vi oss för att ta en liten fikapaus så vi sprang in på Scandinavian Import och köpte med oss lite svenska saker, ballerina kex och mjölkchoklad var populärast! Efter shoppingturen åkte vi hem till mig och gjorde en liten bonfire, sen kom det ännu fler trevliga prickar så det blev hur mysigt som helst. 













body { background: #3D3D3D url(); margin:0; padding:0px 0 14px; text-align:center; color:#000000; background-attachment: fixed; } a {color: #333;text-decoration:none;} a:hover {color: #6C6C6C;text-decoration:underline;} #wrapper { text-align: left; width: 900px; position:relative; margin:10px auto; padding: 15px; vertical-align: top; background: #fff; border: 0,1px solid #000000; -moz-box-shadow: 0 0 5px 3px #000000; -webkit-box-shadow: 0 5px 3px #000000; box-shadow: 0 0 5px 3px #000000; } #wrapper:after { content: "."; display: block; height: 0; clear: both; visibility: hidden; } p { padding: 0px 0px 0px 0px; margin: 0px 0px 0px 0px; } #header { background: #(http://www.snyggareblogg.se/images/bak21.jpg) ; margin: 0px 0px 0px; padding: 10px; height: 240px; text-align: center; } #side { float: left; width: 160px; padding: 0px 0px 0px 4px; margin-top: 31px; margin-right: 9px; background: #FFFFFFF; } #content { width: 700px; margin-left: 0px; float: right; background: #FFFFFF; padding: 8px 8px 8px 7px; voice-family:"\"}\""; voice-family:inherit; }html>body #content { width: 700px } #header a { color: #999999; text-decoration: none; } h1 { font-family: @Adobe Myungjo Std M, verdana, sans-serif; font-size: 6.2em; font-weight: NORMAL; color: #999999; margin-top:30px; margin-bottom:0px; padding:10px; } h2 { font-family: Century Gothic, verdana, arial, sans-serif; font-size: 12px; font-weight: normal; text-transform: uppercase; color: #999999; margin-top:4px; margin-bottom:0px; margin-left: 0px; padding:0px; text-transform:uppercase; } /** Entry headers **/ h3 { font-family: georgia; font-size: 21px; font-weight: normal; color: #000000; background: #f8f5f9 url() no-repeat left top; padding:3px 3px 3px; margin: 10px 10px 0px; text-align: left; font-style: normal; text-shadow: 0px 0px 1px #323232; vertical-align: top; border-bottom: 0px solid #3D3D3D; text-transform:none; } .navheader { font-family: georgia; font-size: 18px; font-weight: normal; color: #000000; margin-bottom: 3px; background: #f8f5f9 ; border-bottom: 0px solid #3D3D3D; text-shadow: 0px 0px 1px #323232; text-transform:none; } .nav { font-family: courier new; font-size: 14px; font-weight: normal; border-bottom: 0px dashed #3D3D3D; text-transform:uppercase; } .nav ul { padding: 10px 10px 6px; font-weight: normal; margin: 0px; } .nav li { list-style: none; padding: 0px 0px 2px; font-weight: normal; margin: 0px; } .nav a { color: #333;text-decoration:none;} .nav a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none;} /** Post's body text **/ .entrybody { font-family: courier new; font-size: 13px; font-weight: normal; color: #333; line-height: 140%; text-align:justify; background: #ffffff; padding:0px; margin: 10px 15px 0px; } /** 'Posted by' txt **/ .entrymeta { font-family: arial; font-size: 8px; font-weight: normal; background: #f8f5f9; color: #666; padding:3px; margin: 0px 10px 0px; text-align:left; text-transform:uppercase; } .entrymeta a { color: #333; text-decoration:none;} .entrymeta a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none; } .commentheader { font-family: georgia; font-size: 18px; font-weight: normal; color: #000000; background: #FFFFFF; line-height: 140%; padding: 5px; margin: 10px 20px 0px; border-top: 1px solid #000000; } .commenttext { font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; font-weight: normal; color: #333; background: #d1d1d1; line-height: 140%; margin: 0px 20px 0px; padding:5px; } .commentmeta { font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; background: #d1d1d1; font-weight: normal; color: #333; text-align:right; margin: 0px 20px 10px; padding: 5px; } .commentmeta a { color: #333; text-decoration:none;} .commentmeta a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none; } .commentform { font-family: georgia; font-size: 11px; font-weight: normal; color: #333; margin: 0px 0px 20px 0px; padding:20px; } .separator { display: none; } .default { display:none; } .subside { font-family: "Trebuchet MS" Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: .7em; font-weight: normal; padding: 0px 0px 0px 0px; } .xmlButton { border:1px solid; border-color:#FC9 #630 #330 #F96; padding:0 3px; font:bold 10px Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; color:#FFF; background:#F60; text-decoration:none; margin:0; } .image { border: 1px solid #5E6655; padding: 0px 0px 0px 0px; margin: 0px 6px 6px 0px; } .thumbnail { border: 2px solid #889977; margin: 0px 6px 6px 0px; } .video{ padding: 0px 0px 30px 30px; } .fieldName{ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: 11px; margin: 0px 0px 12px 0px } select{ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: 11px; } /***************************************************************************** * Calendar * *****************************************************************************/ #calendar { color: #000000; font-family: 'Trebuchet MS', Verdana, sans-serif; padding: 0px 0px 6px 0px; text-align: left; } #calendar table { padding: 1px; /*border-collapse: collapse;*/ border: 0px; } #calendar table caption { color: #000000; font-family : Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 13px; border-bottom: 3px solid #000000; text-align: left; font-weight: bold; text-transform: uppercase; padding: 3px; } #calendar table th { text-align: center; font-weight: bold; font-size: xx-small; } #calendar table tr td { border: 1px solid #F1F1F1; text-align: center; font-size: xx-small; } #calendar table tr ul { color: #BBB; list-style: dot; margin: 0px 0px 0px 20px; padding: 4 0 5 0; font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.7em; } #calendar table tr td.cssDayMouseOver { border: 1px dotted red; cursor: hand; } #calendar table tr td.cssDayMouseOut { border: 1px solid #F1F1F1; } #calendar table tr td.cssEntryBox { border: 1px solid gray; padding: 6px; text-align: left; background: #FFFFFF; font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.8em; } #calendar table tr td ul li { } #calendar table tr td div.cssDayEntryHeader { font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.8em; text-align: left; font-weight: bold; padding: 4; } #calendar table tr td div.cssDayAvailable { text-decoration: underline; text-weight: bold; } form { margin: 0px 0px 6px; padding-left: 10px; } em { margin: 0px; padding: 0px; border: 0px none; text-align: left; letter-spacing: 0.1em; } .time{ font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 10px; font-weight: normal; background: #ffffff; color: #666; padding:3px 20px 0px; text-align:left; } /*Credits: Dynamic Drive CSS Library */ /*URL: http://www.dynamicdrive.com/style/ */ .mattblacktabs{ width: 100%; overflow: hidden; border-bottom: 0px solid black; /*bottom horizontal line that runs beneath tabs*/ } .mattblacktabs ul{ margin: 0; padding: 0; padding-left: 20px; /*offset of tabs relative to browser left edge*/ font: normal 15px georgia; list-style-type: none; } .mattblacktabs li{ display: inline; margin: 0; } .mattblacktabs li a{ float: left; /*Ändra till right om du vill ha flikarna till höger*/ display: block; text-decoration: none; margin: 0; padding: 3px 56px; /*padding inside each tab*/ border-right: 0px dashed black; /*right divider between tabs*/ color: #666; background: #FFFFFF; /*background of tabs (default state)*/ } .mattblacktabs li a:visited{ color: white; } .mattblacktabs li a:hover, .mattblacktabs li.selected a{ background: #FFFFFF; /*background of tabs for hover state, plus tab with "selected" class assigned to its LI */ color: white;