Överraskning!

Idag när jag kom hem efter skolan så väntade ett paket på mig, sådär lite lagom fint inpackat med 3 tjocka lager av tejp. Efter 5 minuters envist slit tog jag fram en kniv och öppnade istället, fråga mig inte varför jag inte gjorde det från början! Det första jag såg när jag öppnade var den gigantiska godispåsen, jag skrek (inombords) av lycka för det har liksom gått mer än 1 månad sen jag åt godis, har ni hört på maken?! Men det var inte allt, två nummer av min favvo-tidning SOLO hade även flugit med plus min miniräknare, behövlig men inte speciellt rolig.. Min mamma känner mig verkligen otroligt bra, senast idag gick jag och tänkte på hur mycket jag saknade min lilla tidningstradition där hemma. Men det var på gott och ont vill jag lova, ju mer jag bläddrar i tidningarna desto mer vill jag ha och desto mer besviken blir jag när jag inser att detta inte går att köpa här, å andra sidan finns det mycket jag kan köpa här som inte finns hemma såååå det jämnar ut sig ganska bra tillslut! 

Nej nu har jag 80 jobbiga mattetal som ligger och väntar på mig och ursäkten om att inte ha någon miniräknare är nu som bortblåst, haha!



Fez

Hi! I am a swedish exchangestudent named Nathalie aka. Fez





Stop and think

Här sitter jag i min säng och tänker, tänker så mycket att hjärnan snart inte vet vart den ska ta vägen, jag tänker på hur ett ögonblick kan förändra en hel framtid, hur ett enkelt beslut kan betyda så mycket för så många, jag tänker på hur snabbt det kan gå för ett liv att försvinna, hur många människor en enda person kan betyda så mycket för, jag tänker på hur jag skulle känna om jag förlorade min lillebror sådär, den tanken suddar jag snabbt ut, hemska tanke! Tänk vad mycket vi alla har framför oss i livet, vad vi ska få uppleva, vad vi ska få älska, hata och lära oss hantera varandra, vi kan göra precis vad vi vill med våra liv, det är bara vi själva som kan hindra oss från det. Man vet aldrig när livet tar slut, självklart kan man inte gå runt och tänka att detta andetag kan vara det sista men samtidigt, ta vara på livet, det varar inte förevigt! Har jag nämn att jag gillar att tänka?

Jag kan knappt fatta att jag sitter här och skriver, HÄR i Freaking Amerika!! Det har gått drygt en månad och allt har inte varit en dans på rosor kan jag med säkerhet tala om! Men vi behöver de svåra, jobbiga, tråkiga tiderna minst lika mycket som de älskvärda, hur ska vi annars kunna uppskatta dom? Att göra den här resan, inte bara över atlanten utan personliga resan som har fått mig att växa både som människa och lite på bredden är utan tvekan det bästa jag gjort i mitt korta liv, det har fått mig att öppna ögonen på ett helt nytt sätt, att förstå hur bra jag faktiskt har det hemma, och det har fått mig att prioritera och framförallt uppskatta de saker som verkligen betyder något för mig. Jag har turen att ha den bästa tänkbara familj där hemma som stöttar mig till 110 % en familj jag aldrig i hela mitt liv skulle klara mig utan! Jag är evigt tacksam för att ni gav mig denna möjlighet, och ni vet redan hur mycket jag älskar er, obeskrivligt mycket!!

Vet du hur mycket jag älskar dig din lilla prickigkorv?



Uppe med tuppen!

Vaknade väldigt tidigt av ljud från källaren.. Det var Lori som tog fram Halloween pynten så jag klev upp och hjälpte till. Det har varit pyntat i många många äffrer sedan flera veckor tillbaka och sakta men säkert börjar även julsaker ploppa upp här och där. Men där går gränsen någonstans, hallå det är 3 månader kvar, exakt till och med! 

Jag känner att jag har varit väldigt aktiv denna morgon, fått mycket gjort redan och klockan är bara lite över 9. Men eftersom städning inte är min favoritsysselsättning på en lördag så var det lika bra att få det överstökat! 

Igår var det fotbollsmatch som gällde igen, vi förlorade med 1 poäng och den sista minuten var som tagen från en amerikans high school film, haha! Men vi tar igen nästa match för då möter vi våra rivaler, spännande spännande!

Jag är sugen på att shoppa lite så det är förmodligen vad jag och Katie kommer göra idag, hon tjatar om chokladbollar så jag får väl göra det åt henne dåå.. Men det är ju sååååååå jobbigt! 


Vacker liten höstblomma i solnedgången, typ. 





Äntligen höst

Dagarna fortsätter gå otroligt fort och jag trivs bara mer om mer! Vädret är väldigt ruggigt nu, regnigt och dant och man känner att hösten är på väg. Men hösten är faktiskt en riktig favorit för det finns inget mysigare än att sitta framför en öppen brasa med dom man älskar, alla träd som ändrar färg, dricka stora mängder med te, tända ljus ÖVERALLT (i alla fall om man har min mamma), stora halsdukar och stickade koftor plus att jag fyller år då. Denna höst blir självklart inte som vanligt men jag är säker på att jag kommer njuta av den lika mycket ändå. 

I helgen skypade jag med hela tjocka släkten som var på födelsedagskalas, det kändes konstigt att prata svenska igen men det var väldigt skönt att få höra allas röster. Fick en liten tår i ögat när jag pratade med min kära mor.
I söndags var jag även i kyrkan, en annan kyrka dock som var mycket roligare. Det sjöngs sånger hit och dit men det var inga vanliga psalmer utan det var roliga, svängiga låtar om gud. Det var speciellt en sång jag tyckte stod ut, "Awesome God" hette låten och gick såhär:

When he rolls up His sleeves He ain't just puttin' on the ritz. Our God is an awesome God.
There is thunder in His footsteps and light in His fists. Our God is an awesome God.
And the lord wasn't joking when He kicked 'em out of Eden it wasn't for no reason that He shed His bood.
His return is very close and so you'd better be believin' that our God is an Awesome God. 

Tänk er en fartig poplåt, med elgitarr och sånt, där har ni låten! Jag satt och småflinade hela låten för alla tog verkligen i när de sjöng också. Sen i slutet av låten gick det runt en tjej och delade ut reflexer formade som kors till alla små barnen, kändes lite som mutning eller något.. 

Nu ska jag snart iväg på en vollyboll match, är hur taggad som helst! Jag har faktiskt packat ner kameran så några bilder kan ni få sen också! 


Såhär ser det ut på kvällarna bakom mitt hus!



Vem älskar inte att shoppa?!

Att gå på skolans fotbollsmatcher är nog det absolut roligaste man kan göra när man går på high school, obeskrivligt! Bortsett från en olycklig skada på Tyler så var det en av de bästa matcherna hittills, vi vann och är hittills obesegrade! Det var dock väldigt kallt men efter lite varm choklad blev det bättre. Det var nog den bästa chokladen jag haft, förmodligen på grund av att de använder 10 gånger mer socker än vi, haha.

Shopping är vad jag har ägnat min förmiddag med, looooove! Jag gjorde massa härliga fynd också så jag blev extra glad! Hittills är mina favoritställen Hollister och victoria secret men jag hittade en ny affär idag som hade väldigt mycket fina saker. Alla kläder från Abercrombie and fitch och Hollister blir sprejade med killparfym vilket jag tycker är lite lustigt, men det luktar väldigt gott så inte klagar vi på det inte! Föresten gick jag förbi en affär som hette "Scandinavian import", hur kan jag ha missat den?! De hade i alla fall massa svenska, norska och finska hantverkssaker, kokböcker, kläder, typ allt som man hittar i turistaffärer i gamla stan. Men sen hade de även en hylla med ätbara saker, bland annat algrens bilar, pepparkakor, marabou choklad och läckerol. En marabou chokladkaka kostar 40 kr haha men jag vet vart jag ska gå när jag längtar hem!


















Allt detta plus en tjocktröja, underkläder och yogabyxor ifrån Victoria secret lyckades jag få med mig hem!



It's fridaaaaay!

Hej allihopa! Ett tag sen jag skrev, jag vet, men jag har verkligen inte haft tid. Det är så mycket som händer här och jag älskar det! 

Igår följde jag med Katie hem efter skolan och sen följde jag med för att kolla på deras vollyboll match vilket var såååååååååå kul! Åh vad jag önskar att jag spelade vollyboll. Jag kommer från en relativt liten skola men skolandan här är otrolig, så häftigt när alla hejar på varandra och verkligen är inne i matcherna. Vi vann också så det var ju ännu roligare! 

Ikväll är det fotbollsmatch som gäller, efter det ska jag, Katie, Kelly och några andra på bio så det blev fullt upp hela kvällen. 

Jag tar med mig kameran så jag ska försöka knäppa några coola bilder!






Det finns en första gång för allt

På söndagar går min familj till kyrkan men vi har varit borta varje helg hittills så vi har inte hunnit. Men igår var det dags för mig. Det var inte det roligaste jag har gjort om man säger så, var helt ärligt nära på att somna några gånger haha. Kyrkan var mer som en stor aula än kyrka, våra kyrkor är 1000 gånger finare och om man nu måste gå till kyrkan så föredrar jag dom där hemma. Efter det åkte vi och hälsade på Loris föräldrar, hon hade lagat svensska köttbullar och dom var faktiskt väldigt goda! Fast det var mer som stora köttfärsbiffar kokta i gräddsås men det är gott det med! Hon gav mig en påse med "chippers" vilket är choklad doppade potatischips. Det ligger en liten godisfabrik några kvarter bort från henne och det var där dom gjordes, deras speciellité, så det ska bli spännande att pröva dom. 

Nu har jag precis kommit hem från skolan och ska sätta igång med plugget snart, snaaaaark. Sen ikväll ska vi iväg och äta någonstans så det ska bli kul. 


Tjaaaaaaaarå



Snabbt, allt ska gå snabbt!

Skolan tar upp mycket av tiden kan jag säga! Trots att jag valt relativt lätte ämnen, eller det var vad jag trodde i alla fall, så har jag sjuuuukt mycket läxor, fyy! Men trots det har jag faktiskt hunnit med lite annat än bara plugg. Igår var vi på bio, innan det skulle vi åka och lämna tillbaka en film vi hyrt dagen innan men istället kom vi hem med en ny bil(!) Här är det inte bara maten som är snabb, beslut ska tydligen även de ske direkt, haha. Idag är det lördag vilket betyder städdags för detta hus. Jag har varit otroligt duktig och städat heeeela nedervåningen och badrummen. Efter det åkte jag och Lori på pedikyr vilket är superbilligt här jämfört med hemma, betalade 30 $ och det var värt varenda öre kan jag tala om! Mina fötter har aldrig varit såhär fina. 

Nu håller vi på och grilla våran middag, efter det ska vi tända en bonfire med några familjevänner som kommer hit, det ska bli mysigt! Tyvärr inga barn i min ålder men en 10-åring och 4-åring kommer så jag har varit snäll och bakat chokladbollar så de ska få smaka!! 

Haaaaare bra!



Medora

Labor-day weekend spenderadess med familjen i Medora, otroligt fint och verklligen ett oförglömligt ställe. Vi red på hästar i bergen, såg på musikal, åt fondue från en högaffel, såg världens största buffel och en stackare som var albino, såg stjärnfall, stadsvandrade och samtidigt tog jag 100000 bilder. Tur va? 

Jag är alldeles för lat för att beskriva varje bild så ni får helt enkelt skapa er egna lilla förklaring. 




























Ordningen blev som den blev, men men! 





First day of high school!

Så idag var min första dag på high school, en väldigt annorlunda men rolig upplevelse! Lite stressigt att bara ha 4 minuter mellan varje lektion när man inte har någon som helst aning om vart man ska men det gick hur bra som helst, de flesta visste att jag var utbytesstudenten på skolan så de visade mig vägen och sånt. Jag har redan några favoritämnen och några mindre favoriter. På toppen ligger Choir, foods och photography, de alla är hur roliga som helst! Om man jämför USAs system mot vårt skolsystem så föredrar jag hittills det vi har här, i Sverige har man längre lektioner men kanske två gånger i veckan, då glömmer man lättare bort det man lärt sig tidigare i veckan medans man här har cirka en timmes lektion varje dag. 

Hur som helst, lunchen var väldigt stressig, vi får 30 minuter på oss och då ska vi stå en låååååång kö, hitta ett bord och äta, bara kön tog idag 20 minuter så jag hoppas verkligen det inte är så varje dag. 
När det väl var dags att åka hem skulle jag ta skolbussen, lite krångligt att hitta vilken jag skulle ta men jag hittatde min tillsist. Tyvärr gick den bara till Dilworth och där ifrån är det typ 6 miles (1 mile= 1,6 km) hem så jag skulle ta en anslutningsbuss som bestämde sig för att inte komma. Jag fick i alla fall gå den biten hem och cirka halvvägs kör ju självklart bussen förbi mig, haha. Men men, nu är jag hemma i alla fall och längtar faktiskt redan tills imorgon! 

Hoppas allt är bra med alla andra! 




Football

Igår var jag på min livs första fotbollsmatch, amerikans fotboll det vill säga. Det var HUR KUL SOM HELST!!!! Plus att min skola vann med typ 29-7, utklassning på hög nivå hehehe. Synd att det var en 2 timmars bilfärd till själva matchen annars hade det nog kommit fler och supportat, men vi var fler än hemmalaget i vilket fall. Alla seniors hade på sig sina zubaz och trots deras utseende var det riktigt häftigt att alla vi såg likadana ut. Själva reglerna är jag inte direkt haj på än men det kommer, vet nu att man får 6 poäng när man gör en touch down och efter det har man chansen att få ytterligare 1 eller 2 poäng genom att antingen sparka (1) eller kasta in bollen (2). Det sista vart lite luddigt men jag förstår.. typ.. nästan.. inte.. Men det kommer!

Idag bär det av mot ett ställe som heter Medora, det ligger i North dakota alltså grannstaten till Minnesota och lyssna, jag ska sova i ett tält första natten PLUS att det finns skallerormar där. Mmm vi får väl se hur det går. Andra natten byter vi dock tältet mot ett 5 stjärningt hotell så det jämnade ut sig lite där.. Det ska ridas, ätas och tittas på country music, är faktiskt väldigt taggat måste jag säga! 

Hoppas allt är bra där hemma och med alla andra! 

Ha det så bra sålänge!




ehehej

Nu har jag typ precis kommit hem från morgonens springtur, en timme blandat med intervaller= hurtbulle! 
Igår lagade jag köttbullar till min familj, de gick hem kan jag säga! Idag ska jag, caitlin och kaylee åka och shoppa lite, jag måste ha ett par zubaz som jag kan ha på mig på fotbollsmatchen imorgon. zubaz är typ som ett par harempbyxor med zebramönster som alla seniors har på sig när de kollar på fotboll, jättesnyggt..Eller? Efter det är det back to schoolnight så vid 7 ikväll ska jag vara på skolan, man går igenom de olika klasserna man har, rektorn pratar lite och så får man reda på vad man behöver inför skolstarten som är på TISDAG!! 

Här skulle det varit en liten tjusig bild men jag kom inte på något som passade in på detta inlägg, ni får helt enklet föreställa er precis vad ni vill! 




nathaliefolcker -



Trackback
nathaliefolcker -

Överraskning!

Idag när jag kom hem efter skolan så väntade ett paket på mig, sådär lite lagom fint inpackat med 3 tjocka lager av tejp. Efter 5 minuters envist slit tog jag fram en kniv och öppnade istället, fråga mig inte varför jag inte gjorde det från början! Det första jag såg när jag öppnade var den gigantiska godispåsen, jag skrek (inombords) av lycka för det har liksom gått mer än 1 månad sen jag åt godis, har ni hört på maken?! Men det var inte allt, två nummer av min favvo-tidning SOLO hade även flugit med plus min miniräknare, behövlig men inte speciellt rolig.. Min mamma känner mig verkligen otroligt bra, senast idag gick jag och tänkte på hur mycket jag saknade min lilla tidningstradition där hemma. Men det var på gott och ont vill jag lova, ju mer jag bläddrar i tidningarna desto mer vill jag ha och desto mer besviken blir jag när jag inser att detta inte går att köpa här, å andra sidan finns det mycket jag kan köpa här som inte finns hemma såååå det jämnar ut sig ganska bra tillslut! 

Nej nu har jag 80 jobbiga mattetal som ligger och väntar på mig och ursäkten om att inte ha någon miniräknare är nu som bortblåst, haha!



Fez

Hi! I am a swedish exchangestudent named Nathalie aka. Fez





Stop and think

Här sitter jag i min säng och tänker, tänker så mycket att hjärnan snart inte vet vart den ska ta vägen, jag tänker på hur ett ögonblick kan förändra en hel framtid, hur ett enkelt beslut kan betyda så mycket för så många, jag tänker på hur snabbt det kan gå för ett liv att försvinna, hur många människor en enda person kan betyda så mycket för, jag tänker på hur jag skulle känna om jag förlorade min lillebror sådär, den tanken suddar jag snabbt ut, hemska tanke! Tänk vad mycket vi alla har framför oss i livet, vad vi ska få uppleva, vad vi ska få älska, hata och lära oss hantera varandra, vi kan göra precis vad vi vill med våra liv, det är bara vi själva som kan hindra oss från det. Man vet aldrig när livet tar slut, självklart kan man inte gå runt och tänka att detta andetag kan vara det sista men samtidigt, ta vara på livet, det varar inte förevigt! Har jag nämn att jag gillar att tänka?

Jag kan knappt fatta att jag sitter här och skriver, HÄR i Freaking Amerika!! Det har gått drygt en månad och allt har inte varit en dans på rosor kan jag med säkerhet tala om! Men vi behöver de svåra, jobbiga, tråkiga tiderna minst lika mycket som de älskvärda, hur ska vi annars kunna uppskatta dom? Att göra den här resan, inte bara över atlanten utan personliga resan som har fått mig att växa både som människa och lite på bredden är utan tvekan det bästa jag gjort i mitt korta liv, det har fått mig att öppna ögonen på ett helt nytt sätt, att förstå hur bra jag faktiskt har det hemma, och det har fått mig att prioritera och framförallt uppskatta de saker som verkligen betyder något för mig. Jag har turen att ha den bästa tänkbara familj där hemma som stöttar mig till 110 % en familj jag aldrig i hela mitt liv skulle klara mig utan! Jag är evigt tacksam för att ni gav mig denna möjlighet, och ni vet redan hur mycket jag älskar er, obeskrivligt mycket!!

Vet du hur mycket jag älskar dig din lilla prickigkorv?



Uppe med tuppen!

Vaknade väldigt tidigt av ljud från källaren.. Det var Lori som tog fram Halloween pynten så jag klev upp och hjälpte till. Det har varit pyntat i många många äffrer sedan flera veckor tillbaka och sakta men säkert börjar även julsaker ploppa upp här och där. Men där går gränsen någonstans, hallå det är 3 månader kvar, exakt till och med! 

Jag känner att jag har varit väldigt aktiv denna morgon, fått mycket gjort redan och klockan är bara lite över 9. Men eftersom städning inte är min favoritsysselsättning på en lördag så var det lika bra att få det överstökat! 

Igår var det fotbollsmatch som gällde igen, vi förlorade med 1 poäng och den sista minuten var som tagen från en amerikans high school film, haha! Men vi tar igen nästa match för då möter vi våra rivaler, spännande spännande!

Jag är sugen på att shoppa lite så det är förmodligen vad jag och Katie kommer göra idag, hon tjatar om chokladbollar så jag får väl göra det åt henne dåå.. Men det är ju sååååååå jobbigt! 


Vacker liten höstblomma i solnedgången, typ. 





Äntligen höst

Dagarna fortsätter gå otroligt fort och jag trivs bara mer om mer! Vädret är väldigt ruggigt nu, regnigt och dant och man känner att hösten är på väg. Men hösten är faktiskt en riktig favorit för det finns inget mysigare än att sitta framför en öppen brasa med dom man älskar, alla träd som ändrar färg, dricka stora mängder med te, tända ljus ÖVERALLT (i alla fall om man har min mamma), stora halsdukar och stickade koftor plus att jag fyller år då. Denna höst blir självklart inte som vanligt men jag är säker på att jag kommer njuta av den lika mycket ändå. 

I helgen skypade jag med hela tjocka släkten som var på födelsedagskalas, det kändes konstigt att prata svenska igen men det var väldigt skönt att få höra allas röster. Fick en liten tår i ögat när jag pratade med min kära mor.
I söndags var jag även i kyrkan, en annan kyrka dock som var mycket roligare. Det sjöngs sånger hit och dit men det var inga vanliga psalmer utan det var roliga, svängiga låtar om gud. Det var speciellt en sång jag tyckte stod ut, "Awesome God" hette låten och gick såhär:

When he rolls up His sleeves He ain't just puttin' on the ritz. Our God is an awesome God.
There is thunder in His footsteps and light in His fists. Our God is an awesome God.
And the lord wasn't joking when He kicked 'em out of Eden it wasn't for no reason that He shed His bood.
His return is very close and so you'd better be believin' that our God is an Awesome God. 

Tänk er en fartig poplåt, med elgitarr och sånt, där har ni låten! Jag satt och småflinade hela låten för alla tog verkligen i när de sjöng också. Sen i slutet av låten gick det runt en tjej och delade ut reflexer formade som kors till alla små barnen, kändes lite som mutning eller något.. 

Nu ska jag snart iväg på en vollyboll match, är hur taggad som helst! Jag har faktiskt packat ner kameran så några bilder kan ni få sen också! 


Såhär ser det ut på kvällarna bakom mitt hus!



Vem älskar inte att shoppa?!

Att gå på skolans fotbollsmatcher är nog det absolut roligaste man kan göra när man går på high school, obeskrivligt! Bortsett från en olycklig skada på Tyler så var det en av de bästa matcherna hittills, vi vann och är hittills obesegrade! Det var dock väldigt kallt men efter lite varm choklad blev det bättre. Det var nog den bästa chokladen jag haft, förmodligen på grund av att de använder 10 gånger mer socker än vi, haha.

Shopping är vad jag har ägnat min förmiddag med, looooove! Jag gjorde massa härliga fynd också så jag blev extra glad! Hittills är mina favoritställen Hollister och victoria secret men jag hittade en ny affär idag som hade väldigt mycket fina saker. Alla kläder från Abercrombie and fitch och Hollister blir sprejade med killparfym vilket jag tycker är lite lustigt, men det luktar väldigt gott så inte klagar vi på det inte! Föresten gick jag förbi en affär som hette "Scandinavian import", hur kan jag ha missat den?! De hade i alla fall massa svenska, norska och finska hantverkssaker, kokböcker, kläder, typ allt som man hittar i turistaffärer i gamla stan. Men sen hade de även en hylla med ätbara saker, bland annat algrens bilar, pepparkakor, marabou choklad och läckerol. En marabou chokladkaka kostar 40 kr haha men jag vet vart jag ska gå när jag längtar hem!


















Allt detta plus en tjocktröja, underkläder och yogabyxor ifrån Victoria secret lyckades jag få med mig hem!



It's fridaaaaay!

Hej allihopa! Ett tag sen jag skrev, jag vet, men jag har verkligen inte haft tid. Det är så mycket som händer här och jag älskar det! 

Igår följde jag med Katie hem efter skolan och sen följde jag med för att kolla på deras vollyboll match vilket var såååååååååå kul! Åh vad jag önskar att jag spelade vollyboll. Jag kommer från en relativt liten skola men skolandan här är otrolig, så häftigt när alla hejar på varandra och verkligen är inne i matcherna. Vi vann också så det var ju ännu roligare! 

Ikväll är det fotbollsmatch som gäller, efter det ska jag, Katie, Kelly och några andra på bio så det blev fullt upp hela kvällen. 

Jag tar med mig kameran så jag ska försöka knäppa några coola bilder!






Det finns en första gång för allt

På söndagar går min familj till kyrkan men vi har varit borta varje helg hittills så vi har inte hunnit. Men igår var det dags för mig. Det var inte det roligaste jag har gjort om man säger så, var helt ärligt nära på att somna några gånger haha. Kyrkan var mer som en stor aula än kyrka, våra kyrkor är 1000 gånger finare och om man nu måste gå till kyrkan så föredrar jag dom där hemma. Efter det åkte vi och hälsade på Loris föräldrar, hon hade lagat svensska köttbullar och dom var faktiskt väldigt goda! Fast det var mer som stora köttfärsbiffar kokta i gräddsås men det är gott det med! Hon gav mig en påse med "chippers" vilket är choklad doppade potatischips. Det ligger en liten godisfabrik några kvarter bort från henne och det var där dom gjordes, deras speciellité, så det ska bli spännande att pröva dom. 

Nu har jag precis kommit hem från skolan och ska sätta igång med plugget snart, snaaaaark. Sen ikväll ska vi iväg och äta någonstans så det ska bli kul. 


Tjaaaaaaaarå



Snabbt, allt ska gå snabbt!

Skolan tar upp mycket av tiden kan jag säga! Trots att jag valt relativt lätte ämnen, eller det var vad jag trodde i alla fall, så har jag sjuuuukt mycket läxor, fyy! Men trots det har jag faktiskt hunnit med lite annat än bara plugg. Igår var vi på bio, innan det skulle vi åka och lämna tillbaka en film vi hyrt dagen innan men istället kom vi hem med en ny bil(!) Här är det inte bara maten som är snabb, beslut ska tydligen även de ske direkt, haha. Idag är det lördag vilket betyder städdags för detta hus. Jag har varit otroligt duktig och städat heeeela nedervåningen och badrummen. Efter det åkte jag och Lori på pedikyr vilket är superbilligt här jämfört med hemma, betalade 30 $ och det var värt varenda öre kan jag tala om! Mina fötter har aldrig varit såhär fina. 

Nu håller vi på och grilla våran middag, efter det ska vi tända en bonfire med några familjevänner som kommer hit, det ska bli mysigt! Tyvärr inga barn i min ålder men en 10-åring och 4-åring kommer så jag har varit snäll och bakat chokladbollar så de ska få smaka!! 

Haaaaare bra!



Medora

Labor-day weekend spenderadess med familjen i Medora, otroligt fint och verklligen ett oförglömligt ställe. Vi red på hästar i bergen, såg på musikal, åt fondue från en högaffel, såg världens största buffel och en stackare som var albino, såg stjärnfall, stadsvandrade och samtidigt tog jag 100000 bilder. Tur va? 

Jag är alldeles för lat för att beskriva varje bild så ni får helt enkelt skapa er egna lilla förklaring. 




























Ordningen blev som den blev, men men! 





First day of high school!

Så idag var min första dag på high school, en väldigt annorlunda men rolig upplevelse! Lite stressigt att bara ha 4 minuter mellan varje lektion när man inte har någon som helst aning om vart man ska men det gick hur bra som helst, de flesta visste att jag var utbytesstudenten på skolan så de visade mig vägen och sånt. Jag har redan några favoritämnen och några mindre favoriter. På toppen ligger Choir, foods och photography, de alla är hur roliga som helst! Om man jämför USAs system mot vårt skolsystem så föredrar jag hittills det vi har här, i Sverige har man längre lektioner men kanske två gånger i veckan, då glömmer man lättare bort det man lärt sig tidigare i veckan medans man här har cirka en timmes lektion varje dag. 

Hur som helst, lunchen var väldigt stressig, vi får 30 minuter på oss och då ska vi stå en låååååång kö, hitta ett bord och äta, bara kön tog idag 20 minuter så jag hoppas verkligen det inte är så varje dag. 
När det väl var dags att åka hem skulle jag ta skolbussen, lite krångligt att hitta vilken jag skulle ta men jag hittatde min tillsist. Tyvärr gick den bara till Dilworth och där ifrån är det typ 6 miles (1 mile= 1,6 km) hem så jag skulle ta en anslutningsbuss som bestämde sig för att inte komma. Jag fick i alla fall gå den biten hem och cirka halvvägs kör ju självklart bussen förbi mig, haha. Men men, nu är jag hemma i alla fall och längtar faktiskt redan tills imorgon! 

Hoppas allt är bra med alla andra! 




Football

Igår var jag på min livs första fotbollsmatch, amerikans fotboll det vill säga. Det var HUR KUL SOM HELST!!!! Plus att min skola vann med typ 29-7, utklassning på hög nivå hehehe. Synd att det var en 2 timmars bilfärd till själva matchen annars hade det nog kommit fler och supportat, men vi var fler än hemmalaget i vilket fall. Alla seniors hade på sig sina zubaz och trots deras utseende var det riktigt häftigt att alla vi såg likadana ut. Själva reglerna är jag inte direkt haj på än men det kommer, vet nu att man får 6 poäng när man gör en touch down och efter det har man chansen att få ytterligare 1 eller 2 poäng genom att antingen sparka (1) eller kasta in bollen (2). Det sista vart lite luddigt men jag förstår.. typ.. nästan.. inte.. Men det kommer!

Idag bär det av mot ett ställe som heter Medora, det ligger i North dakota alltså grannstaten till Minnesota och lyssna, jag ska sova i ett tält första natten PLUS att det finns skallerormar där. Mmm vi får väl se hur det går. Andra natten byter vi dock tältet mot ett 5 stjärningt hotell så det jämnade ut sig lite där.. Det ska ridas, ätas och tittas på country music, är faktiskt väldigt taggat måste jag säga! 

Hoppas allt är bra där hemma och med alla andra! 

Ha det så bra sålänge!




ehehej

Nu har jag typ precis kommit hem från morgonens springtur, en timme blandat med intervaller= hurtbulle! 
Igår lagade jag köttbullar till min familj, de gick hem kan jag säga! Idag ska jag, caitlin och kaylee åka och shoppa lite, jag måste ha ett par zubaz som jag kan ha på mig på fotbollsmatchen imorgon. zubaz är typ som ett par harempbyxor med zebramönster som alla seniors har på sig när de kollar på fotboll, jättesnyggt..Eller? Efter det är det back to schoolnight så vid 7 ikväll ska jag vara på skolan, man går igenom de olika klasserna man har, rektorn pratar lite och så får man reda på vad man behöver inför skolstarten som är på TISDAG!! 

Här skulle det varit en liten tjusig bild men jag kom inte på något som passade in på detta inlägg, ni får helt enklet föreställa er precis vad ni vill! 




nathaliefolcker -

Överraskning!

Idag när jag kom hem efter skolan så väntade ett paket på mig, sådär lite lagom fint inpackat med 3 tjocka lager av tejp. Efter 5 minuters envist slit tog jag fram en kniv och öppnade istället, fråga mig inte varför jag inte gjorde det från början! Det första jag såg när jag öppnade var den gigantiska godispåsen, jag skrek (inombords) av lycka för det har liksom gått mer än 1 månad sen jag åt godis, har ni hört på maken?! Men det var inte allt, två nummer av min favvo-tidning SOLO hade även flugit med plus min miniräknare, behövlig men inte speciellt rolig.. Min mamma känner mig verkligen otroligt bra, senast idag gick jag och tänkte på hur mycket jag saknade min lilla tidningstradition där hemma. Men det var på gott och ont vill jag lova, ju mer jag bläddrar i tidningarna desto mer vill jag ha och desto mer besviken blir jag när jag inser att detta inte går att köpa här, å andra sidan finns det mycket jag kan köpa här som inte finns hemma såååå det jämnar ut sig ganska bra tillslut! 

Nej nu har jag 80 jobbiga mattetal som ligger och väntar på mig och ursäkten om att inte ha någon miniräknare är nu som bortblåst, haha!



Fez

Hi! I am a swedish exchangestudent named Nathalie aka. Fez





Stop and think

Här sitter jag i min säng och tänker, tänker så mycket att hjärnan snart inte vet vart den ska ta vägen, jag tänker på hur ett ögonblick kan förändra en hel framtid, hur ett enkelt beslut kan betyda så mycket för så många, jag tänker på hur snabbt det kan gå för ett liv att försvinna, hur många människor en enda person kan betyda så mycket för, jag tänker på hur jag skulle känna om jag förlorade min lillebror sådär, den tanken suddar jag snabbt ut, hemska tanke! Tänk vad mycket vi alla har framför oss i livet, vad vi ska få uppleva, vad vi ska få älska, hata och lära oss hantera varandra, vi kan göra precis vad vi vill med våra liv, det är bara vi själva som kan hindra oss från det. Man vet aldrig när livet tar slut, självklart kan man inte gå runt och tänka att detta andetag kan vara det sista men samtidigt, ta vara på livet, det varar inte förevigt! Har jag nämn att jag gillar att tänka?

Jag kan knappt fatta att jag sitter här och skriver, HÄR i Freaking Amerika!! Det har gått drygt en månad och allt har inte varit en dans på rosor kan jag med säkerhet tala om! Men vi behöver de svåra, jobbiga, tråkiga tiderna minst lika mycket som de älskvärda, hur ska vi annars kunna uppskatta dom? Att göra den här resan, inte bara över atlanten utan personliga resan som har fått mig att växa både som människa och lite på bredden är utan tvekan det bästa jag gjort i mitt korta liv, det har fått mig att öppna ögonen på ett helt nytt sätt, att förstå hur bra jag faktiskt har det hemma, och det har fått mig att prioritera och framförallt uppskatta de saker som verkligen betyder något för mig. Jag har turen att ha den bästa tänkbara familj där hemma som stöttar mig till 110 % en familj jag aldrig i hela mitt liv skulle klara mig utan! Jag är evigt tacksam för att ni gav mig denna möjlighet, och ni vet redan hur mycket jag älskar er, obeskrivligt mycket!!

Vet du hur mycket jag älskar dig din lilla prickigkorv?



Uppe med tuppen!

Vaknade väldigt tidigt av ljud från källaren.. Det var Lori som tog fram Halloween pynten så jag klev upp och hjälpte till. Det har varit pyntat i många många äffrer sedan flera veckor tillbaka och sakta men säkert börjar även julsaker ploppa upp här och där. Men där går gränsen någonstans, hallå det är 3 månader kvar, exakt till och med! 

Jag känner att jag har varit väldigt aktiv denna morgon, fått mycket gjort redan och klockan är bara lite över 9. Men eftersom städning inte är min favoritsysselsättning på en lördag så var det lika bra att få det överstökat! 

Igår var det fotbollsmatch som gällde igen, vi förlorade med 1 poäng och den sista minuten var som tagen från en amerikans high school film, haha! Men vi tar igen nästa match för då möter vi våra rivaler, spännande spännande!

Jag är sugen på att shoppa lite så det är förmodligen vad jag och Katie kommer göra idag, hon tjatar om chokladbollar så jag får väl göra det åt henne dåå.. Men det är ju sååååååå jobbigt! 


Vacker liten höstblomma i solnedgången, typ. 





Äntligen höst

Dagarna fortsätter gå otroligt fort och jag trivs bara mer om mer! Vädret är väldigt ruggigt nu, regnigt och dant och man känner att hösten är på väg. Men hösten är faktiskt en riktig favorit för det finns inget mysigare än att sitta framför en öppen brasa med dom man älskar, alla träd som ändrar färg, dricka stora mängder med te, tända ljus ÖVERALLT (i alla fall om man har min mamma), stora halsdukar och stickade koftor plus att jag fyller år då. Denna höst blir självklart inte som vanligt men jag är säker på att jag kommer njuta av den lika mycket ändå. 

I helgen skypade jag med hela tjocka släkten som var på födelsedagskalas, det kändes konstigt att prata svenska igen men det var väldigt skönt att få höra allas röster. Fick en liten tår i ögat när jag pratade med min kära mor.
I söndags var jag även i kyrkan, en annan kyrka dock som var mycket roligare. Det sjöngs sånger hit och dit men det var inga vanliga psalmer utan det var roliga, svängiga låtar om gud. Det var speciellt en sång jag tyckte stod ut, "Awesome God" hette låten och gick såhär:

When he rolls up His sleeves He ain't just puttin' on the ritz. Our God is an awesome God.
There is thunder in His footsteps and light in His fists. Our God is an awesome God.
And the lord wasn't joking when He kicked 'em out of Eden it wasn't for no reason that He shed His bood.
His return is very close and so you'd better be believin' that our God is an Awesome God. 

Tänk er en fartig poplåt, med elgitarr och sånt, där har ni låten! Jag satt och småflinade hela låten för alla tog verkligen i när de sjöng också. Sen i slutet av låten gick det runt en tjej och delade ut reflexer formade som kors till alla små barnen, kändes lite som mutning eller något.. 

Nu ska jag snart iväg på en vollyboll match, är hur taggad som helst! Jag har faktiskt packat ner kameran så några bilder kan ni få sen också! 


Såhär ser det ut på kvällarna bakom mitt hus!



Vem älskar inte att shoppa?!

Att gå på skolans fotbollsmatcher är nog det absolut roligaste man kan göra när man går på high school, obeskrivligt! Bortsett från en olycklig skada på Tyler så var det en av de bästa matcherna hittills, vi vann och är hittills obesegrade! Det var dock väldigt kallt men efter lite varm choklad blev det bättre. Det var nog den bästa chokladen jag haft, förmodligen på grund av att de använder 10 gånger mer socker än vi, haha.

Shopping är vad jag har ägnat min förmiddag med, looooove! Jag gjorde massa härliga fynd också så jag blev extra glad! Hittills är mina favoritställen Hollister och victoria secret men jag hittade en ny affär idag som hade väldigt mycket fina saker. Alla kläder från Abercrombie and fitch och Hollister blir sprejade med killparfym vilket jag tycker är lite lustigt, men det luktar väldigt gott så inte klagar vi på det inte! Föresten gick jag förbi en affär som hette "Scandinavian import", hur kan jag ha missat den?! De hade i alla fall massa svenska, norska och finska hantverkssaker, kokböcker, kläder, typ allt som man hittar i turistaffärer i gamla stan. Men sen hade de även en hylla med ätbara saker, bland annat algrens bilar, pepparkakor, marabou choklad och läckerol. En marabou chokladkaka kostar 40 kr haha men jag vet vart jag ska gå när jag längtar hem!


















Allt detta plus en tjocktröja, underkläder och yogabyxor ifrån Victoria secret lyckades jag få med mig hem!



It's fridaaaaay!

Hej allihopa! Ett tag sen jag skrev, jag vet, men jag har verkligen inte haft tid. Det är så mycket som händer här och jag älskar det! 

Igår följde jag med Katie hem efter skolan och sen följde jag med för att kolla på deras vollyboll match vilket var såååååååååå kul! Åh vad jag önskar att jag spelade vollyboll. Jag kommer från en relativt liten skola men skolandan här är otrolig, så häftigt när alla hejar på varandra och verkligen är inne i matcherna. Vi vann också så det var ju ännu roligare! 

Ikväll är det fotbollsmatch som gäller, efter det ska jag, Katie, Kelly och några andra på bio så det blev fullt upp hela kvällen. 

Jag tar med mig kameran så jag ska försöka knäppa några coola bilder!






Det finns en första gång för allt

På söndagar går min familj till kyrkan men vi har varit borta varje helg hittills så vi har inte hunnit. Men igår var det dags för mig. Det var inte det roligaste jag har gjort om man säger så, var helt ärligt nära på att somna några gånger haha. Kyrkan var mer som en stor aula än kyrka, våra kyrkor är 1000 gånger finare och om man nu måste gå till kyrkan så föredrar jag dom där hemma. Efter det åkte vi och hälsade på Loris föräldrar, hon hade lagat svensska köttbullar och dom var faktiskt väldigt goda! Fast det var mer som stora köttfärsbiffar kokta i gräddsås men det är gott det med! Hon gav mig en påse med "chippers" vilket är choklad doppade potatischips. Det ligger en liten godisfabrik några kvarter bort från henne och det var där dom gjordes, deras speciellité, så det ska bli spännande att pröva dom. 

Nu har jag precis kommit hem från skolan och ska sätta igång med plugget snart, snaaaaark. Sen ikväll ska vi iväg och äta någonstans så det ska bli kul. 


Tjaaaaaaaarå



Snabbt, allt ska gå snabbt!

Skolan tar upp mycket av tiden kan jag säga! Trots att jag valt relativt lätte ämnen, eller det var vad jag trodde i alla fall, så har jag sjuuuukt mycket läxor, fyy! Men trots det har jag faktiskt hunnit med lite annat än bara plugg. Igår var vi på bio, innan det skulle vi åka och lämna tillbaka en film vi hyrt dagen innan men istället kom vi hem med en ny bil(!) Här är det inte bara maten som är snabb, beslut ska tydligen även de ske direkt, haha. Idag är det lördag vilket betyder städdags för detta hus. Jag har varit otroligt duktig och städat heeeela nedervåningen och badrummen. Efter det åkte jag och Lori på pedikyr vilket är superbilligt här jämfört med hemma, betalade 30 $ och det var värt varenda öre kan jag tala om! Mina fötter har aldrig varit såhär fina. 

Nu håller vi på och grilla våran middag, efter det ska vi tända en bonfire med några familjevänner som kommer hit, det ska bli mysigt! Tyvärr inga barn i min ålder men en 10-åring och 4-åring kommer så jag har varit snäll och bakat chokladbollar så de ska få smaka!! 

Haaaaare bra!



Medora

Labor-day weekend spenderadess med familjen i Medora, otroligt fint och verklligen ett oförglömligt ställe. Vi red på hästar i bergen, såg på musikal, åt fondue från en högaffel, såg världens största buffel och en stackare som var albino, såg stjärnfall, stadsvandrade och samtidigt tog jag 100000 bilder. Tur va? 

Jag är alldeles för lat för att beskriva varje bild så ni får helt enkelt skapa er egna lilla förklaring. 




























Ordningen blev som den blev, men men! 





First day of high school!

Så idag var min första dag på high school, en väldigt annorlunda men rolig upplevelse! Lite stressigt att bara ha 4 minuter mellan varje lektion när man inte har någon som helst aning om vart man ska men det gick hur bra som helst, de flesta visste att jag var utbytesstudenten på skolan så de visade mig vägen och sånt. Jag har redan några favoritämnen och några mindre favoriter. På toppen ligger Choir, foods och photography, de alla är hur roliga som helst! Om man jämför USAs system mot vårt skolsystem så föredrar jag hittills det vi har här, i Sverige har man längre lektioner men kanske två gånger i veckan, då glömmer man lättare bort det man lärt sig tidigare i veckan medans man här har cirka en timmes lektion varje dag. 

Hur som helst, lunchen var väldigt stressig, vi får 30 minuter på oss och då ska vi stå en låååååång kö, hitta ett bord och äta, bara kön tog idag 20 minuter så jag hoppas verkligen det inte är så varje dag. 
När det väl var dags att åka hem skulle jag ta skolbussen, lite krångligt att hitta vilken jag skulle ta men jag hittatde min tillsist. Tyvärr gick den bara till Dilworth och där ifrån är det typ 6 miles (1 mile= 1,6 km) hem så jag skulle ta en anslutningsbuss som bestämde sig för att inte komma. Jag fick i alla fall gå den biten hem och cirka halvvägs kör ju självklart bussen förbi mig, haha. Men men, nu är jag hemma i alla fall och längtar faktiskt redan tills imorgon! 

Hoppas allt är bra med alla andra! 




Football

Igår var jag på min livs första fotbollsmatch, amerikans fotboll det vill säga. Det var HUR KUL SOM HELST!!!! Plus att min skola vann med typ 29-7, utklassning på hög nivå hehehe. Synd att det var en 2 timmars bilfärd till själva matchen annars hade det nog kommit fler och supportat, men vi var fler än hemmalaget i vilket fall. Alla seniors hade på sig sina zubaz och trots deras utseende var det riktigt häftigt att alla vi såg likadana ut. Själva reglerna är jag inte direkt haj på än men det kommer, vet nu att man får 6 poäng när man gör en touch down och efter det har man chansen att få ytterligare 1 eller 2 poäng genom att antingen sparka (1) eller kasta in bollen (2). Det sista vart lite luddigt men jag förstår.. typ.. nästan.. inte.. Men det kommer!

Idag bär det av mot ett ställe som heter Medora, det ligger i North dakota alltså grannstaten till Minnesota och lyssna, jag ska sova i ett tält första natten PLUS att det finns skallerormar där. Mmm vi får väl se hur det går. Andra natten byter vi dock tältet mot ett 5 stjärningt hotell så det jämnade ut sig lite där.. Det ska ridas, ätas och tittas på country music, är faktiskt väldigt taggat måste jag säga! 

Hoppas allt är bra där hemma och med alla andra! 

Ha det så bra sålänge!




ehehej

Nu har jag typ precis kommit hem från morgonens springtur, en timme blandat med intervaller= hurtbulle! 
Igår lagade jag köttbullar till min familj, de gick hem kan jag säga! Idag ska jag, caitlin och kaylee åka och shoppa lite, jag måste ha ett par zubaz som jag kan ha på mig på fotbollsmatchen imorgon. zubaz är typ som ett par harempbyxor med zebramönster som alla seniors har på sig när de kollar på fotboll, jättesnyggt..Eller? Efter det är det back to schoolnight så vid 7 ikväll ska jag vara på skolan, man går igenom de olika klasserna man har, rektorn pratar lite och så får man reda på vad man behöver inför skolstarten som är på TISDAG!! 

Här skulle det varit en liten tjusig bild men jag kom inte på något som passade in på detta inlägg, ni får helt enklet föreställa er precis vad ni vill! 




body { background: #3D3D3D url(); margin:0; padding:0px 0 14px; text-align:center; color:#000000; background-attachment: fixed; } a {color: #333;text-decoration:none;} a:hover {color: #6C6C6C;text-decoration:underline;} #wrapper { text-align: left; width: 900px; position:relative; margin:10px auto; padding: 15px; vertical-align: top; background: #fff; border: 0,1px solid #000000; -moz-box-shadow: 0 0 5px 3px #000000; -webkit-box-shadow: 0 5px 3px #000000; box-shadow: 0 0 5px 3px #000000; } #wrapper:after { content: "."; display: block; height: 0; clear: both; visibility: hidden; } p { padding: 0px 0px 0px 0px; margin: 0px 0px 0px 0px; } #header { background: #(http://www.snyggareblogg.se/images/bak21.jpg) ; margin: 0px 0px 0px; padding: 10px; height: 240px; text-align: center; } #side { float: left; width: 160px; padding: 0px 0px 0px 4px; margin-top: 31px; margin-right: 9px; background: #FFFFFFF; } #content { width: 700px; margin-left: 0px; float: right; background: #FFFFFF; padding: 8px 8px 8px 7px; voice-family:"\"}\""; voice-family:inherit; }html>body #content { width: 700px } #header a { color: #999999; text-decoration: none; } h1 { font-family: @Adobe Myungjo Std M, verdana, sans-serif; font-size: 6.2em; font-weight: NORMAL; color: #999999; margin-top:30px; margin-bottom:0px; padding:10px; } h2 { font-family: Century Gothic, verdana, arial, sans-serif; font-size: 12px; font-weight: normal; text-transform: uppercase; color: #999999; margin-top:4px; margin-bottom:0px; margin-left: 0px; padding:0px; text-transform:uppercase; } /** Entry headers **/ h3 { font-family: georgia; font-size: 21px; font-weight: normal; color: #000000; background: #f8f5f9 url() no-repeat left top; padding:3px 3px 3px; margin: 10px 10px 0px; text-align: left; font-style: normal; text-shadow: 0px 0px 1px #323232; vertical-align: top; border-bottom: 0px solid #3D3D3D; text-transform:none; } .navheader { font-family: georgia; font-size: 18px; font-weight: normal; color: #000000; margin-bottom: 3px; background: #f8f5f9 ; border-bottom: 0px solid #3D3D3D; text-shadow: 0px 0px 1px #323232; text-transform:none; } .nav { font-family: courier new; font-size: 14px; font-weight: normal; border-bottom: 0px dashed #3D3D3D; text-transform:uppercase; } .nav ul { padding: 10px 10px 6px; font-weight: normal; margin: 0px; } .nav li { list-style: none; padding: 0px 0px 2px; font-weight: normal; margin: 0px; } .nav a { color: #333;text-decoration:none;} .nav a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none;} /** Post's body text **/ .entrybody { font-family: courier new; font-size: 13px; font-weight: normal; color: #333; line-height: 140%; text-align:justify; background: #ffffff; padding:0px; margin: 10px 15px 0px; } /** 'Posted by' txt **/ .entrymeta { font-family: arial; font-size: 8px; font-weight: normal; background: #f8f5f9; color: #666; padding:3px; margin: 0px 10px 0px; text-align:left; text-transform:uppercase; } .entrymeta a { color: #333; text-decoration:none;} .entrymeta a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none; } .commentheader { font-family: georgia; font-size: 18px; font-weight: normal; color: #000000; background: #FFFFFF; line-height: 140%; padding: 5px; margin: 10px 20px 0px; border-top: 1px solid #000000; } .commenttext { font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; font-weight: normal; color: #333; background: #d1d1d1; line-height: 140%; margin: 0px 20px 0px; padding:5px; } .commentmeta { font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; background: #d1d1d1; font-weight: normal; color: #333; text-align:right; margin: 0px 20px 10px; padding: 5px; } .commentmeta a { color: #333; text-decoration:none;} .commentmeta a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none; } .commentform { font-family: georgia; font-size: 11px; font-weight: normal; color: #333; margin: 0px 0px 20px 0px; padding:20px; } .separator { display: none; } .default { display:none; } .subside { font-family: "Trebuchet MS" Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: .7em; font-weight: normal; padding: 0px 0px 0px 0px; } .xmlButton { border:1px solid; border-color:#FC9 #630 #330 #F96; padding:0 3px; font:bold 10px Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; color:#FFF; background:#F60; text-decoration:none; margin:0; } .image { border: 1px solid #5E6655; padding: 0px 0px 0px 0px; margin: 0px 6px 6px 0px; } .thumbnail { border: 2px solid #889977; margin: 0px 6px 6px 0px; } .video{ padding: 0px 0px 30px 30px; } .fieldName{ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: 11px; margin: 0px 0px 12px 0px } select{ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: 11px; } /***************************************************************************** * Calendar * *****************************************************************************/ #calendar { color: #000000; font-family: 'Trebuchet MS', Verdana, sans-serif; padding: 0px 0px 6px 0px; text-align: left; } #calendar table { padding: 1px; /*border-collapse: collapse;*/ border: 0px; } #calendar table caption { color: #000000; font-family : Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 13px; border-bottom: 3px solid #000000; text-align: left; font-weight: bold; text-transform: uppercase; padding: 3px; } #calendar table th { text-align: center; font-weight: bold; font-size: xx-small; } #calendar table tr td { border: 1px solid #F1F1F1; text-align: center; font-size: xx-small; } #calendar table tr ul { color: #BBB; list-style: dot; margin: 0px 0px 0px 20px; padding: 4 0 5 0; font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.7em; } #calendar table tr td.cssDayMouseOver { border: 1px dotted red; cursor: hand; } #calendar table tr td.cssDayMouseOut { border: 1px solid #F1F1F1; } #calendar table tr td.cssEntryBox { border: 1px solid gray; padding: 6px; text-align: left; background: #FFFFFF; font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.8em; } #calendar table tr td ul li { } #calendar table tr td div.cssDayEntryHeader { font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.8em; text-align: left; font-weight: bold; padding: 4; } #calendar table tr td div.cssDayAvailable { text-decoration: underline; text-weight: bold; } form { margin: 0px 0px 6px; padding-left: 10px; } em { margin: 0px; padding: 0px; border: 0px none; text-align: left; letter-spacing: 0.1em; } .time{ font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 10px; font-weight: normal; background: #ffffff; color: #666; padding:3px 20px 0px; text-align:left; } /*Credits: Dynamic Drive CSS Library */ /*URL: http://www.dynamicdrive.com/style/ */ .mattblacktabs{ width: 100%; overflow: hidden; border-bottom: 0px solid black; /*bottom horizontal line that runs beneath tabs*/ } .mattblacktabs ul{ margin: 0; padding: 0; padding-left: 20px; /*offset of tabs relative to browser left edge*/ font: normal 15px georgia; list-style-type: none; } .mattblacktabs li{ display: inline; margin: 0; } .mattblacktabs li a{ float: left; /*Ändra till right om du vill ha flikarna till höger*/ display: block; text-decoration: none; margin: 0; padding: 3px 56px; /*padding inside each tab*/ border-right: 0px dashed black; /*right divider between tabs*/ color: #666; background: #FFFFFF; /*background of tabs (default state)*/ } .mattblacktabs li a:visited{ color: white; } .mattblacktabs li a:hover, .mattblacktabs li.selected a{ background: #FFFFFF; /*background of tabs for hover state, plus tab with "selected" class assigned to its LI */ color: white;