Run away weekend

Jag har varit på västkusten över helgen, en minisemester behövdes efter den hektiska flytten som nu äntligen är över. Vi har hängt på stranden, shoppat och bara tagit det allmänt lugnt. Med andra ord, en riktigt lagom skön semester. Imorgon och resten av veckan är det dags att börja inreda vårt nya boende, det absolut roligaste är alltså kvar! Sen håller jag även tummarna på att jag får mitt efterlängtade samtal i veckan, känner på mig att något är på gång så hoppas hoppas. NU är det dags för en efterlängtad springtur!! WOOOP WOOOP

Lite tråkigt inlägg utan bilder men jag har tagit massa fina i helgen, på havet och solnedgångar bland annat så snart kommer även de upp!En sista gång

Jag sitter här och njuter av min favoritfrukost (smoothie toppad med bär i en tekopp) en sista gång i det hus som alltid varit mitt. Det ekar tomt i alla rum och det känns inte lika hemmatrevligt längre. I detta hus har jag vuxit upp, ett hus jag känner lika bra som mig själv, en trygghet som nu tar slut. Att flytta från ett stort rymligt hus till en väldigt mycket mindre lägenhet kommer bli svårt, vart ska alla mina saker ta vägen? Mitt kära piano, hur ska jag klara mig utan det? Att inte längre kunna springa ut på baksidan, plocka jordgubbar, grilla, alla sköna utefrukostar och sena kvällar likaså, de mysiga vinterkvällarna framför brasan, allt det som alltid varit en självklarhet för mig blir plötsligt inte lika självklart. Om jag måste se något positivt ur allt detta så är det väl i så fall att man kan börja om på nytt igen, helt nya möbler och nyrenoverade rum, även att vi nu kommer bo lite mer centralt och slippa pendla flera timmar varje dag bara för att komma till stan och skolan. Nej nu ska jag forstätta ta några sista andetag i detta hus, PEACE!My own recipe book

Detta kan vara nämnt tidigare men det är i alla fall så att jag har ett stort intresse av matlagning, älskar verkligen att baka och laga mat och jag följer ALLA matlagningsprogram slaviskt (vilket är väldigt många nu för tiden). Mina favoriträtter behöver knappast något recept då de består av fisk/kyckling/kött och en fräsch härlig sallad med mycket tomater och avokado. Jag ogillar onyttig mat och minns inte ens senaste gången jag var på McDonalds haha, men det har jag redan förvarnat om i det personliga brevet jag skrev. Kanske är det därför jag aldrig får någon familj? Hehe.

För att återkoppla detta inlägg till dess rubrik kan jag med stolthet meddela att jag gjort min egna receptbok. Med hjälp av mina superskills när det kommer till fotografering (eller?) har jag även tagit bilder på min mat och bakverk. Om jag får säga det själv så vart det helt fantastiskt, är väldigt stolt över mig själv. Jag hade även tänkt att överlämna denna bok till min kommande familj men då slog det mig plötsligt att jag skrivit den på svenska, vilket spån jag kan vara ibland!! Men jag får väl helt enkelt ta och lära dom svenska, eller översätta boken till engelska, vi får se vilket som blir lättast, haha.
Clothing

Detta går lite i det förra inläggets genre, jag hittade nämligen ett annat ställe jag verkligen inte har något emot att shoppa på. I detta fall handlar det om internetshopping, på http://www.shopnastygal.com närmare bestämt! Tror inte jag hittade en enda outfit jag skulle tacka nej till, och det ni, det är ovanligt!  Quiet

Det har varit väldigt tyst här i bloggen ett tag nu, tyvärr har det varit lika tyst angående min världfamilj och det börjar kännas som jag är den enda som inte fått min ännu. Är detta sant eller sitter det någon annan liten människa som är lika bekymrad över att känna sig så ensam? Please tell me! Hur som haver så har jag spenderat de senaste 8 dagarna med att arbeta vilket kommer betyda en fet lönecheck nästa månad, det betyder såklart massa shopping i USA vilket i sin tur betyder en överlycklig Nathalie! 

Jag skulle faktiskt inte ha något emot att bränna lite stålars hääääär!

Harry Potter

Det finns bara ett ord, KÄRLEK! Organisation

Jag valde att åka till USA med organisationen STS vilket jag är helt okej nöjd med, ibland har jag blivit lite småirriterad på deras system och hur de la upp allt men dom har ju trots allt en hel del ungdomar att ta hand om. Men när jag kikar in på utbytesbloggar ifrån andra organistationer önskar jag ibland tyvärr att jag valde någon annan organisation. Det finns fortfarande en del frågetecken kring allt som jag inte har fått svar på, exempelvis när det kommer till den amerikanska organisationen. Tydligen är det så att STS har ett samarbete med andra organisationer där alla världföräldrar finns. Jag fick PAX och tänk om familjen som passar mig perfekt finns på en annna organisation? Det känns ju lite orättvist. Sen kanske det är så att PAX är en väldigt liten eller väldigt stor organisation i jämförelse med de andra STS samarbetar med, det kan också bli väldigt orättvist. Vem är det föresten som bestämmer vilken organisation just jag ska hamna i?

Det finns så många mer frågor utan svar just nu men i slutändan blir det nog bra! 

Allt låter bättre på Engelska

In less than two months I'll be far, far away from here. Away from this chair, away from this house, from this town, even away from this country. Where away is I don't know yet but I do know away is where my adventures starts!

Tankar

Som så många andra gånger sitter jag här och läser andra utbytesbloggar och jag kan knappt förstå att några lyckligt lottade redan har fått åka iväg!! Det skulle lika gärna kunnat vara jag, shiiiiiiit! Min mage pirrar som bara den när jag tänker på det, snart är det min tur. Men alla dessa frågetecken i huvudet på mig gör att det ändå känns så overkligt på något sätt, jag blir alldeles snurrig.In the US

Det finns en hel del saker jag gärna vill göra när jag är i USA men allt beror ju på vart jag hamnar och om exempelvis skolan överhuvudtaget har tillgång till sakerna. För det första så har jag alltid varit intresserad av sport, fotboll och handboll framförallt. Men jag skulle även kunna tänka mig att prova andra saker för exempelvis handboll exisiterar tyvärr inte där. Det som står högst upp på listan är vollyboll och tennis men jag får som sagt se vad som händer när jag väl kommer dit!

När det kommer till själva inlärningen i skolan så har de inte riktigt samma system som här i Sverige, vanligast är att man själv får välja sina egna ämnen utöver tre grundämnen alla måste läsa. Så man kan säga att man får sätta ihop sitt egna schema vilket jag tycker verkar jättespännande! Nu är det så att jag åker inte till USA för att råplugga utan jag åker mer för att ha roligt och få nya erfarenheter, därför hade jag inte tänkt att välja jättesvåra ämnen som kommer kräva en massa energi från mig. Jag kommer välja ämnen jag är intresserad av och göra mitt bästa i dom istället. "Drömämnen" är för mig drama, någon form av sport, fotografi, design, musik och matlagning (Jag förstår verkligen inte varför jag valde sam-linjen i gymnasiet, haha). Men sen är det verkligen inte säkert att skolan har alla dessa, de har säkert ämnen jag tycker verkar ännu roligare! Herregud vad jag längtar just nu, jag tror jag spricker!! 

Om man bortser från skolan och tänker mer på familj och vänner hoppas jag verkligen att jag kommer till en familj som gillar att hitta på saker tillsammans och röra på sig mycket, som att hajka, titta på sport eller varför inte shoppa? Hoppas hoppas hoppas! Happytime

Idag är det en glad tjej som vaknar väldigt tidigt, tänkte dra mig ut på en springtur i detta relativt fina väder. Jag vet faktiskt inte varför jag är glad, men jag tänker hur som helst ta vara på den glädjande energin. Det kan vara för att jag åker till USA inom en snar framtid, det kan vara för att min älskade lillebror snart kommer hem, eller bara för att det är sommar helt enkelt! 

Nej nu pumpar musiken i mina öron och jag vill uuuuuut!Effektiv dag!

Rensning har stått på dagens schema och oj vad vi har rensat. Jag har framförallt rensat mina garderober så nu är jag två sopsäckar(!) fattigare på kläder. Men inte deppar jag för det, det betyder ju bara att det nu finns plats för lika mycket nya kläder, hehe.

Tänkte även passa på att tipsa om en jättebra hemsida för er som är lite nyfikna på att läsa om andras kommande liv utanför Sveriges gränser eller kanske vill få lite tips och idéer om du själv vill resa.
Sidan heter hur som helst http://www.utbytesstudent.se/ check it out! 

En skål av sommar

Just nu sitter jag på mitt rum, lyssnar på beyoncé, äter jordgubbar och undrar om det bara är jag som har fått USA-mania? Det ska vara USA på allt, kläder, tavlor, muffinsformar, you name it! Tur för mig att deras flagga inte är ful, det hade blivit lite små jobbigt. 
To do list

Har massvis av saker att fixa och få ordning på innan jag reser, tänkte därför försöka vara ordningsam och skapa en fin liten lista. Några saker, som presenter till familjen, kommer bli svårt då jag inte fått någon än. Vill gärna vara så personlig som möjligt och inte bara köpa typ en nyckelring eller liknande även om det också säkert kan vara roligt, men godis lär ju alltid gå hem! Har även införskaffat mig ett nytt kontokort som tydligen ska fungera bättre utomland än det förra, toppen!

kvar att fixa;
Dagbok
Scrapbook
Resväska
Presenter
Fotoalbum
Besök hos frisören
Avskedsfest
-

Hemma efter ännu en arbetsdag, annars har det inte hänt något speciellt spännande. Imorgon ska jag som sagt till ambassaden vilket jag är lite nervös inför, men om jag förstått saker rätt så är det ingenting att oroa sig över. Efter besöket ska jag och min kära far kolla på möbler till nya lägenheten, jag fullkomligt älskar inredning så det ska bli kul.

Sen gäller det även att packa ihop mitt nuvarande rum vilket inte ska bli lika kul, det är knappt så jag förstår att jag ska flytta från mitt älskade barndomshem, har ju bott här sedan jag var 1 år. Jag är säker på att jag kommer gråta floder när hela mitt liv ligger packade i massa låder, att se mitt hem helt tomt, bara ett hus, nej fy vad hemskt. Men det är inget emot hur mycket jag kommer gråta när jag tar farväl av alla nära och kära, visst ett år kanske inte är så mycket egentligen men det kommer kännas ändå. Jag törs inte ens tänka på hur det kommer bli på arlanda.. 

nathaliefolcker -Trackback
nathaliefolcker -

Run away weekend

Jag har varit på västkusten över helgen, en minisemester behövdes efter den hektiska flytten som nu äntligen är över. Vi har hängt på stranden, shoppat och bara tagit det allmänt lugnt. Med andra ord, en riktigt lagom skön semester. Imorgon och resten av veckan är det dags att börja inreda vårt nya boende, det absolut roligaste är alltså kvar! Sen håller jag även tummarna på att jag får mitt efterlängtade samtal i veckan, känner på mig att något är på gång så hoppas hoppas. NU är det dags för en efterlängtad springtur!! WOOOP WOOOP

Lite tråkigt inlägg utan bilder men jag har tagit massa fina i helgen, på havet och solnedgångar bland annat så snart kommer även de upp!En sista gång

Jag sitter här och njuter av min favoritfrukost (smoothie toppad med bär i en tekopp) en sista gång i det hus som alltid varit mitt. Det ekar tomt i alla rum och det känns inte lika hemmatrevligt längre. I detta hus har jag vuxit upp, ett hus jag känner lika bra som mig själv, en trygghet som nu tar slut. Att flytta från ett stort rymligt hus till en väldigt mycket mindre lägenhet kommer bli svårt, vart ska alla mina saker ta vägen? Mitt kära piano, hur ska jag klara mig utan det? Att inte längre kunna springa ut på baksidan, plocka jordgubbar, grilla, alla sköna utefrukostar och sena kvällar likaså, de mysiga vinterkvällarna framför brasan, allt det som alltid varit en självklarhet för mig blir plötsligt inte lika självklart. Om jag måste se något positivt ur allt detta så är det väl i så fall att man kan börja om på nytt igen, helt nya möbler och nyrenoverade rum, även att vi nu kommer bo lite mer centralt och slippa pendla flera timmar varje dag bara för att komma till stan och skolan. Nej nu ska jag forstätta ta några sista andetag i detta hus, PEACE!My own recipe book

Detta kan vara nämnt tidigare men det är i alla fall så att jag har ett stort intresse av matlagning, älskar verkligen att baka och laga mat och jag följer ALLA matlagningsprogram slaviskt (vilket är väldigt många nu för tiden). Mina favoriträtter behöver knappast något recept då de består av fisk/kyckling/kött och en fräsch härlig sallad med mycket tomater och avokado. Jag ogillar onyttig mat och minns inte ens senaste gången jag var på McDonalds haha, men det har jag redan förvarnat om i det personliga brevet jag skrev. Kanske är det därför jag aldrig får någon familj? Hehe.

För att återkoppla detta inlägg till dess rubrik kan jag med stolthet meddela att jag gjort min egna receptbok. Med hjälp av mina superskills när det kommer till fotografering (eller?) har jag även tagit bilder på min mat och bakverk. Om jag får säga det själv så vart det helt fantastiskt, är väldigt stolt över mig själv. Jag hade även tänkt att överlämna denna bok till min kommande familj men då slog det mig plötsligt att jag skrivit den på svenska, vilket spån jag kan vara ibland!! Men jag får väl helt enkelt ta och lära dom svenska, eller översätta boken till engelska, vi får se vilket som blir lättast, haha.
Clothing

Detta går lite i det förra inläggets genre, jag hittade nämligen ett annat ställe jag verkligen inte har något emot att shoppa på. I detta fall handlar det om internetshopping, på http://www.shopnastygal.com närmare bestämt! Tror inte jag hittade en enda outfit jag skulle tacka nej till, och det ni, det är ovanligt!  Quiet

Det har varit väldigt tyst här i bloggen ett tag nu, tyvärr har det varit lika tyst angående min världfamilj och det börjar kännas som jag är den enda som inte fått min ännu. Är detta sant eller sitter det någon annan liten människa som är lika bekymrad över att känna sig så ensam? Please tell me! Hur som haver så har jag spenderat de senaste 8 dagarna med att arbeta vilket kommer betyda en fet lönecheck nästa månad, det betyder såklart massa shopping i USA vilket i sin tur betyder en överlycklig Nathalie! 

Jag skulle faktiskt inte ha något emot att bränna lite stålars hääääär!

Harry Potter

Det finns bara ett ord, KÄRLEK! Organisation

Jag valde att åka till USA med organisationen STS vilket jag är helt okej nöjd med, ibland har jag blivit lite småirriterad på deras system och hur de la upp allt men dom har ju trots allt en hel del ungdomar att ta hand om. Men när jag kikar in på utbytesbloggar ifrån andra organistationer önskar jag ibland tyvärr att jag valde någon annan organisation. Det finns fortfarande en del frågetecken kring allt som jag inte har fått svar på, exempelvis när det kommer till den amerikanska organisationen. Tydligen är det så att STS har ett samarbete med andra organisationer där alla världföräldrar finns. Jag fick PAX och tänk om familjen som passar mig perfekt finns på en annna organisation? Det känns ju lite orättvist. Sen kanske det är så att PAX är en väldigt liten eller väldigt stor organisation i jämförelse med de andra STS samarbetar med, det kan också bli väldigt orättvist. Vem är det föresten som bestämmer vilken organisation just jag ska hamna i?

Det finns så många mer frågor utan svar just nu men i slutändan blir det nog bra! 

Allt låter bättre på Engelska

In less than two months I'll be far, far away from here. Away from this chair, away from this house, from this town, even away from this country. Where away is I don't know yet but I do know away is where my adventures starts!

Tankar

Som så många andra gånger sitter jag här och läser andra utbytesbloggar och jag kan knappt förstå att några lyckligt lottade redan har fått åka iväg!! Det skulle lika gärna kunnat vara jag, shiiiiiiit! Min mage pirrar som bara den när jag tänker på det, snart är det min tur. Men alla dessa frågetecken i huvudet på mig gör att det ändå känns så overkligt på något sätt, jag blir alldeles snurrig.In the US

Det finns en hel del saker jag gärna vill göra när jag är i USA men allt beror ju på vart jag hamnar och om exempelvis skolan överhuvudtaget har tillgång till sakerna. För det första så har jag alltid varit intresserad av sport, fotboll och handboll framförallt. Men jag skulle även kunna tänka mig att prova andra saker för exempelvis handboll exisiterar tyvärr inte där. Det som står högst upp på listan är vollyboll och tennis men jag får som sagt se vad som händer när jag väl kommer dit!

När det kommer till själva inlärningen i skolan så har de inte riktigt samma system som här i Sverige, vanligast är att man själv får välja sina egna ämnen utöver tre grundämnen alla måste läsa. Så man kan säga att man får sätta ihop sitt egna schema vilket jag tycker verkar jättespännande! Nu är det så att jag åker inte till USA för att råplugga utan jag åker mer för att ha roligt och få nya erfarenheter, därför hade jag inte tänkt att välja jättesvåra ämnen som kommer kräva en massa energi från mig. Jag kommer välja ämnen jag är intresserad av och göra mitt bästa i dom istället. "Drömämnen" är för mig drama, någon form av sport, fotografi, design, musik och matlagning (Jag förstår verkligen inte varför jag valde sam-linjen i gymnasiet, haha). Men sen är det verkligen inte säkert att skolan har alla dessa, de har säkert ämnen jag tycker verkar ännu roligare! Herregud vad jag längtar just nu, jag tror jag spricker!! 

Om man bortser från skolan och tänker mer på familj och vänner hoppas jag verkligen att jag kommer till en familj som gillar att hitta på saker tillsammans och röra på sig mycket, som att hajka, titta på sport eller varför inte shoppa? Hoppas hoppas hoppas! Happytime

Idag är det en glad tjej som vaknar väldigt tidigt, tänkte dra mig ut på en springtur i detta relativt fina väder. Jag vet faktiskt inte varför jag är glad, men jag tänker hur som helst ta vara på den glädjande energin. Det kan vara för att jag åker till USA inom en snar framtid, det kan vara för att min älskade lillebror snart kommer hem, eller bara för att det är sommar helt enkelt! 

Nej nu pumpar musiken i mina öron och jag vill uuuuuut!Effektiv dag!

Rensning har stått på dagens schema och oj vad vi har rensat. Jag har framförallt rensat mina garderober så nu är jag två sopsäckar(!) fattigare på kläder. Men inte deppar jag för det, det betyder ju bara att det nu finns plats för lika mycket nya kläder, hehe.

Tänkte även passa på att tipsa om en jättebra hemsida för er som är lite nyfikna på att läsa om andras kommande liv utanför Sveriges gränser eller kanske vill få lite tips och idéer om du själv vill resa.
Sidan heter hur som helst http://www.utbytesstudent.se/ check it out! 

En skål av sommar

Just nu sitter jag på mitt rum, lyssnar på beyoncé, äter jordgubbar och undrar om det bara är jag som har fått USA-mania? Det ska vara USA på allt, kläder, tavlor, muffinsformar, you name it! Tur för mig att deras flagga inte är ful, det hade blivit lite små jobbigt. 
To do list

Har massvis av saker att fixa och få ordning på innan jag reser, tänkte därför försöka vara ordningsam och skapa en fin liten lista. Några saker, som presenter till familjen, kommer bli svårt då jag inte fått någon än. Vill gärna vara så personlig som möjligt och inte bara köpa typ en nyckelring eller liknande även om det också säkert kan vara roligt, men godis lär ju alltid gå hem! Har även införskaffat mig ett nytt kontokort som tydligen ska fungera bättre utomland än det förra, toppen!

kvar att fixa;
Dagbok
Scrapbook
Resväska
Presenter
Fotoalbum
Besök hos frisören
Avskedsfest
-

Hemma efter ännu en arbetsdag, annars har det inte hänt något speciellt spännande. Imorgon ska jag som sagt till ambassaden vilket jag är lite nervös inför, men om jag förstått saker rätt så är det ingenting att oroa sig över. Efter besöket ska jag och min kära far kolla på möbler till nya lägenheten, jag fullkomligt älskar inredning så det ska bli kul.

Sen gäller det även att packa ihop mitt nuvarande rum vilket inte ska bli lika kul, det är knappt så jag förstår att jag ska flytta från mitt älskade barndomshem, har ju bott här sedan jag var 1 år. Jag är säker på att jag kommer gråta floder när hela mitt liv ligger packade i massa låder, att se mitt hem helt tomt, bara ett hus, nej fy vad hemskt. Men det är inget emot hur mycket jag kommer gråta när jag tar farväl av alla nära och kära, visst ett år kanske inte är så mycket egentligen men det kommer kännas ändå. Jag törs inte ens tänka på hur det kommer bli på arlanda.. 

Det här med rubriker är svårt!

Mycket kan hände under en vecka. Jag har haft besök av en vän ändå från andra sidan jordklotet, Australien närmare bestämt. Vi har bland annat hunnit med ett besök ute i vackra skärgården, tittat på vikingaveckan ute på birka, grillat, gått lite vilse och självklart tagit en massa shoppingturer i stan. Eftersom vi för det mesta rörde oss i stockholms innerkretsar bestämde vi oss för att bo i min familjs lägenhet istället för att åka heeeeela vägen fram och tillbaks mellan Ekerö. Så mycket bekvämare och väldigt kul. Mindre kul var det dock när det kom till att handla mat, trots att jag arbetar i en mataffär har jag nog aldrig riktigt förstått hur dyrt det faktiskt är. Man bör nog tänka sig lite för när man handlar, det blir lätt att man bara köper skit för hur mycket pengar som helst!

När det kommer till allt som har med USA och göra så kan jag meddela att jag drar till amerikanska ambassaden på onsdag för att införskaffa mig ett visum, viktigt viktigt! Inget visum= Inget USA. Resten har jag tyvärr fortfarande ingen aning om, men jag fortsätter hålla tummarna på att jag snart ska få mitt samtal!!nathaliefolcker -

Run away weekend

Jag har varit på västkusten över helgen, en minisemester behövdes efter den hektiska flytten som nu äntligen är över. Vi har hängt på stranden, shoppat och bara tagit det allmänt lugnt. Med andra ord, en riktigt lagom skön semester. Imorgon och resten av veckan är det dags att börja inreda vårt nya boende, det absolut roligaste är alltså kvar! Sen håller jag även tummarna på att jag får mitt efterlängtade samtal i veckan, känner på mig att något är på gång så hoppas hoppas. NU är det dags för en efterlängtad springtur!! WOOOP WOOOP

Lite tråkigt inlägg utan bilder men jag har tagit massa fina i helgen, på havet och solnedgångar bland annat så snart kommer även de upp!En sista gång

Jag sitter här och njuter av min favoritfrukost (smoothie toppad med bär i en tekopp) en sista gång i det hus som alltid varit mitt. Det ekar tomt i alla rum och det känns inte lika hemmatrevligt längre. I detta hus har jag vuxit upp, ett hus jag känner lika bra som mig själv, en trygghet som nu tar slut. Att flytta från ett stort rymligt hus till en väldigt mycket mindre lägenhet kommer bli svårt, vart ska alla mina saker ta vägen? Mitt kära piano, hur ska jag klara mig utan det? Att inte längre kunna springa ut på baksidan, plocka jordgubbar, grilla, alla sköna utefrukostar och sena kvällar likaså, de mysiga vinterkvällarna framför brasan, allt det som alltid varit en självklarhet för mig blir plötsligt inte lika självklart. Om jag måste se något positivt ur allt detta så är det väl i så fall att man kan börja om på nytt igen, helt nya möbler och nyrenoverade rum, även att vi nu kommer bo lite mer centralt och slippa pendla flera timmar varje dag bara för att komma till stan och skolan. Nej nu ska jag forstätta ta några sista andetag i detta hus, PEACE!My own recipe book

Detta kan vara nämnt tidigare men det är i alla fall så att jag har ett stort intresse av matlagning, älskar verkligen att baka och laga mat och jag följer ALLA matlagningsprogram slaviskt (vilket är väldigt många nu för tiden). Mina favoriträtter behöver knappast något recept då de består av fisk/kyckling/kött och en fräsch härlig sallad med mycket tomater och avokado. Jag ogillar onyttig mat och minns inte ens senaste gången jag var på McDonalds haha, men det har jag redan förvarnat om i det personliga brevet jag skrev. Kanske är det därför jag aldrig får någon familj? Hehe.

För att återkoppla detta inlägg till dess rubrik kan jag med stolthet meddela att jag gjort min egna receptbok. Med hjälp av mina superskills när det kommer till fotografering (eller?) har jag även tagit bilder på min mat och bakverk. Om jag får säga det själv så vart det helt fantastiskt, är väldigt stolt över mig själv. Jag hade även tänkt att överlämna denna bok till min kommande familj men då slog det mig plötsligt att jag skrivit den på svenska, vilket spån jag kan vara ibland!! Men jag får väl helt enkelt ta och lära dom svenska, eller översätta boken till engelska, vi får se vilket som blir lättast, haha.
Clothing

Detta går lite i det förra inläggets genre, jag hittade nämligen ett annat ställe jag verkligen inte har något emot att shoppa på. I detta fall handlar det om internetshopping, på http://www.shopnastygal.com närmare bestämt! Tror inte jag hittade en enda outfit jag skulle tacka nej till, och det ni, det är ovanligt!  Quiet

Det har varit väldigt tyst här i bloggen ett tag nu, tyvärr har det varit lika tyst angående min världfamilj och det börjar kännas som jag är den enda som inte fått min ännu. Är detta sant eller sitter det någon annan liten människa som är lika bekymrad över att känna sig så ensam? Please tell me! Hur som haver så har jag spenderat de senaste 8 dagarna med att arbeta vilket kommer betyda en fet lönecheck nästa månad, det betyder såklart massa shopping i USA vilket i sin tur betyder en överlycklig Nathalie! 

Jag skulle faktiskt inte ha något emot att bränna lite stålars hääääär!

Harry Potter

Det finns bara ett ord, KÄRLEK! Organisation

Jag valde att åka till USA med organisationen STS vilket jag är helt okej nöjd med, ibland har jag blivit lite småirriterad på deras system och hur de la upp allt men dom har ju trots allt en hel del ungdomar att ta hand om. Men när jag kikar in på utbytesbloggar ifrån andra organistationer önskar jag ibland tyvärr att jag valde någon annan organisation. Det finns fortfarande en del frågetecken kring allt som jag inte har fått svar på, exempelvis när det kommer till den amerikanska organisationen. Tydligen är det så att STS har ett samarbete med andra organisationer där alla världföräldrar finns. Jag fick PAX och tänk om familjen som passar mig perfekt finns på en annna organisation? Det känns ju lite orättvist. Sen kanske det är så att PAX är en väldigt liten eller väldigt stor organisation i jämförelse med de andra STS samarbetar med, det kan också bli väldigt orättvist. Vem är det föresten som bestämmer vilken organisation just jag ska hamna i?

Det finns så många mer frågor utan svar just nu men i slutändan blir det nog bra! 

Allt låter bättre på Engelska

In less than two months I'll be far, far away from here. Away from this chair, away from this house, from this town, even away from this country. Where away is I don't know yet but I do know away is where my adventures starts!

Tankar

Som så många andra gånger sitter jag här och läser andra utbytesbloggar och jag kan knappt förstå att några lyckligt lottade redan har fått åka iväg!! Det skulle lika gärna kunnat vara jag, shiiiiiiit! Min mage pirrar som bara den när jag tänker på det, snart är det min tur. Men alla dessa frågetecken i huvudet på mig gör att det ändå känns så overkligt på något sätt, jag blir alldeles snurrig.In the US

Det finns en hel del saker jag gärna vill göra när jag är i USA men allt beror ju på vart jag hamnar och om exempelvis skolan överhuvudtaget har tillgång till sakerna. För det första så har jag alltid varit intresserad av sport, fotboll och handboll framförallt. Men jag skulle även kunna tänka mig att prova andra saker för exempelvis handboll exisiterar tyvärr inte där. Det som står högst upp på listan är vollyboll och tennis men jag får som sagt se vad som händer när jag väl kommer dit!

När det kommer till själva inlärningen i skolan så har de inte riktigt samma system som här i Sverige, vanligast är att man själv får välja sina egna ämnen utöver tre grundämnen alla måste läsa. Så man kan säga att man får sätta ihop sitt egna schema vilket jag tycker verkar jättespännande! Nu är det så att jag åker inte till USA för att råplugga utan jag åker mer för att ha roligt och få nya erfarenheter, därför hade jag inte tänkt att välja jättesvåra ämnen som kommer kräva en massa energi från mig. Jag kommer välja ämnen jag är intresserad av och göra mitt bästa i dom istället. "Drömämnen" är för mig drama, någon form av sport, fotografi, design, musik och matlagning (Jag förstår verkligen inte varför jag valde sam-linjen i gymnasiet, haha). Men sen är det verkligen inte säkert att skolan har alla dessa, de har säkert ämnen jag tycker verkar ännu roligare! Herregud vad jag längtar just nu, jag tror jag spricker!! 

Om man bortser från skolan och tänker mer på familj och vänner hoppas jag verkligen att jag kommer till en familj som gillar att hitta på saker tillsammans och röra på sig mycket, som att hajka, titta på sport eller varför inte shoppa? Hoppas hoppas hoppas! Happytime

Idag är det en glad tjej som vaknar väldigt tidigt, tänkte dra mig ut på en springtur i detta relativt fina väder. Jag vet faktiskt inte varför jag är glad, men jag tänker hur som helst ta vara på den glädjande energin. Det kan vara för att jag åker till USA inom en snar framtid, det kan vara för att min älskade lillebror snart kommer hem, eller bara för att det är sommar helt enkelt! 

Nej nu pumpar musiken i mina öron och jag vill uuuuuut!Effektiv dag!

Rensning har stått på dagens schema och oj vad vi har rensat. Jag har framförallt rensat mina garderober så nu är jag två sopsäckar(!) fattigare på kläder. Men inte deppar jag för det, det betyder ju bara att det nu finns plats för lika mycket nya kläder, hehe.

Tänkte även passa på att tipsa om en jättebra hemsida för er som är lite nyfikna på att läsa om andras kommande liv utanför Sveriges gränser eller kanske vill få lite tips och idéer om du själv vill resa.
Sidan heter hur som helst http://www.utbytesstudent.se/ check it out! 

En skål av sommar

Just nu sitter jag på mitt rum, lyssnar på beyoncé, äter jordgubbar och undrar om det bara är jag som har fått USA-mania? Det ska vara USA på allt, kläder, tavlor, muffinsformar, you name it! Tur för mig att deras flagga inte är ful, det hade blivit lite små jobbigt. 
To do list

Har massvis av saker att fixa och få ordning på innan jag reser, tänkte därför försöka vara ordningsam och skapa en fin liten lista. Några saker, som presenter till familjen, kommer bli svårt då jag inte fått någon än. Vill gärna vara så personlig som möjligt och inte bara köpa typ en nyckelring eller liknande även om det också säkert kan vara roligt, men godis lär ju alltid gå hem! Har även införskaffat mig ett nytt kontokort som tydligen ska fungera bättre utomland än det förra, toppen!

kvar att fixa;
Dagbok
Scrapbook
Resväska
Presenter
Fotoalbum
Besök hos frisören
Avskedsfest
-

Hemma efter ännu en arbetsdag, annars har det inte hänt något speciellt spännande. Imorgon ska jag som sagt till ambassaden vilket jag är lite nervös inför, men om jag förstått saker rätt så är det ingenting att oroa sig över. Efter besöket ska jag och min kära far kolla på möbler till nya lägenheten, jag fullkomligt älskar inredning så det ska bli kul.

Sen gäller det även att packa ihop mitt nuvarande rum vilket inte ska bli lika kul, det är knappt så jag förstår att jag ska flytta från mitt älskade barndomshem, har ju bott här sedan jag var 1 år. Jag är säker på att jag kommer gråta floder när hela mitt liv ligger packade i massa låder, att se mitt hem helt tomt, bara ett hus, nej fy vad hemskt. Men det är inget emot hur mycket jag kommer gråta när jag tar farväl av alla nära och kära, visst ett år kanske inte är så mycket egentligen men det kommer kännas ändå. Jag törs inte ens tänka på hur det kommer bli på arlanda.. 

Det här med rubriker är svårt!

Mycket kan hände under en vecka. Jag har haft besök av en vän ändå från andra sidan jordklotet, Australien närmare bestämt. Vi har bland annat hunnit med ett besök ute i vackra skärgården, tittat på vikingaveckan ute på birka, grillat, gått lite vilse och självklart tagit en massa shoppingturer i stan. Eftersom vi för det mesta rörde oss i stockholms innerkretsar bestämde vi oss för att bo i min familjs lägenhet istället för att åka heeeeela vägen fram och tillbaks mellan Ekerö. Så mycket bekvämare och väldigt kul. Mindre kul var det dock när det kom till att handla mat, trots att jag arbetar i en mataffär har jag nog aldrig riktigt förstått hur dyrt det faktiskt är. Man bör nog tänka sig lite för när man handlar, det blir lätt att man bara köper skit för hur mycket pengar som helst!

När det kommer till allt som har med USA och göra så kan jag meddela att jag drar till amerikanska ambassaden på onsdag för att införskaffa mig ett visum, viktigt viktigt! Inget visum= Inget USA. Resten har jag tyvärr fortfarande ingen aning om, men jag fortsätter hålla tummarna på att jag snart ska få mitt samtal!!body { background: #3D3D3D url(); margin:0; padding:0px 0 14px; text-align:center; color:#000000; background-attachment: fixed; } a {color: #333;text-decoration:none;} a:hover {color: #6C6C6C;text-decoration:underline;} #wrapper { text-align: left; width: 900px; position:relative; margin:10px auto; padding: 15px; vertical-align: top; background: #fff; border: 0,1px solid #000000; -moz-box-shadow: 0 0 5px 3px #000000; -webkit-box-shadow: 0 5px 3px #000000; box-shadow: 0 0 5px 3px #000000; } #wrapper:after { content: "."; display: block; height: 0; clear: both; visibility: hidden; } p { padding: 0px 0px 0px 0px; margin: 0px 0px 0px 0px; } #header { background: #(http://www.snyggareblogg.se/images/bak21.jpg) ; margin: 0px 0px 0px; padding: 10px; height: 240px; text-align: center; } #side { float: left; width: 160px; padding: 0px 0px 0px 4px; margin-top: 31px; margin-right: 9px; background: #FFFFFFF; } #content { width: 700px; margin-left: 0px; float: right; background: #FFFFFF; padding: 8px 8px 8px 7px; voice-family:"\"}\""; voice-family:inherit; }html>body #content { width: 700px } #header a { color: #999999; text-decoration: none; } h1 { font-family: @Adobe Myungjo Std M, verdana, sans-serif; font-size: 6.2em; font-weight: NORMAL; color: #999999; margin-top:30px; margin-bottom:0px; padding:10px; } h2 { font-family: Century Gothic, verdana, arial, sans-serif; font-size: 12px; font-weight: normal; text-transform: uppercase; color: #999999; margin-top:4px; margin-bottom:0px; margin-left: 0px; padding:0px; text-transform:uppercase; } /** Entry headers **/ h3 { font-family: georgia; font-size: 21px; font-weight: normal; color: #000000; background: #f8f5f9 url() no-repeat left top; padding:3px 3px 3px; margin: 10px 10px 0px; text-align: left; font-style: normal; text-shadow: 0px 0px 1px #323232; vertical-align: top; border-bottom: 0px solid #3D3D3D; text-transform:none; } .navheader { font-family: georgia; font-size: 18px; font-weight: normal; color: #000000; margin-bottom: 3px; background: #f8f5f9 ; border-bottom: 0px solid #3D3D3D; text-shadow: 0px 0px 1px #323232; text-transform:none; } .nav { font-family: courier new; font-size: 14px; font-weight: normal; border-bottom: 0px dashed #3D3D3D; text-transform:uppercase; } .nav ul { padding: 10px 10px 6px; font-weight: normal; margin: 0px; } .nav li { list-style: none; padding: 0px 0px 2px; font-weight: normal; margin: 0px; } .nav a { color: #333;text-decoration:none;} .nav a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none;} /** Post's body text **/ .entrybody { font-family: courier new; font-size: 13px; font-weight: normal; color: #333; line-height: 140%; text-align:justify; background: #ffffff; padding:0px; margin: 10px 15px 0px; } /** 'Posted by' txt **/ .entrymeta { font-family: arial; font-size: 8px; font-weight: normal; background: #f8f5f9; color: #666; padding:3px; margin: 0px 10px 0px; text-align:left; text-transform:uppercase; } .entrymeta a { color: #333; text-decoration:none;} .entrymeta a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none; } .commentheader { font-family: georgia; font-size: 18px; font-weight: normal; color: #000000; background: #FFFFFF; line-height: 140%; padding: 5px; margin: 10px 20px 0px; border-top: 1px solid #000000; } .commenttext { font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; font-weight: normal; color: #333; background: #d1d1d1; line-height: 140%; margin: 0px 20px 0px; padding:5px; } .commentmeta { font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; background: #d1d1d1; font-weight: normal; color: #333; text-align:right; margin: 0px 20px 10px; padding: 5px; } .commentmeta a { color: #333; text-decoration:none;} .commentmeta a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none; } .commentform { font-family: georgia; font-size: 11px; font-weight: normal; color: #333; margin: 0px 0px 20px 0px; padding:20px; } .separator { display: none; } .default { display:none; } .subside { font-family: "Trebuchet MS" Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: .7em; font-weight: normal; padding: 0px 0px 0px 0px; } .xmlButton { border:1px solid; border-color:#FC9 #630 #330 #F96; padding:0 3px; font:bold 10px Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; color:#FFF; background:#F60; text-decoration:none; margin:0; } .image { border: 1px solid #5E6655; padding: 0px 0px 0px 0px; margin: 0px 6px 6px 0px; } .thumbnail { border: 2px solid #889977; margin: 0px 6px 6px 0px; } .video{ padding: 0px 0px 30px 30px; } .fieldName{ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: 11px; margin: 0px 0px 12px 0px } select{ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: 11px; } /***************************************************************************** * Calendar * *****************************************************************************/ #calendar { color: #000000; font-family: 'Trebuchet MS', Verdana, sans-serif; padding: 0px 0px 6px 0px; text-align: left; } #calendar table { padding: 1px; /*border-collapse: collapse;*/ border: 0px; } #calendar table caption { color: #000000; font-family : Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 13px; border-bottom: 3px solid #000000; text-align: left; font-weight: bold; text-transform: uppercase; padding: 3px; } #calendar table th { text-align: center; font-weight: bold; font-size: xx-small; } #calendar table tr td { border: 1px solid #F1F1F1; text-align: center; font-size: xx-small; } #calendar table tr ul { color: #BBB; list-style: dot; margin: 0px 0px 0px 20px; padding: 4 0 5 0; font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.7em; } #calendar table tr td.cssDayMouseOver { border: 1px dotted red; cursor: hand; } #calendar table tr td.cssDayMouseOut { border: 1px solid #F1F1F1; } #calendar table tr td.cssEntryBox { border: 1px solid gray; padding: 6px; text-align: left; background: #FFFFFF; font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.8em; } #calendar table tr td ul li { } #calendar table tr td div.cssDayEntryHeader { font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.8em; text-align: left; font-weight: bold; padding: 4; } #calendar table tr td div.cssDayAvailable { text-decoration: underline; text-weight: bold; } form { margin: 0px 0px 6px; padding-left: 10px; } em { margin: 0px; padding: 0px; border: 0px none; text-align: left; letter-spacing: 0.1em; } .time{ font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 10px; font-weight: normal; background: #ffffff; color: #666; padding:3px 20px 0px; text-align:left; } /*Credits: Dynamic Drive CSS Library */ /*URL: http://www.dynamicdrive.com/style/ */ .mattblacktabs{ width: 100%; overflow: hidden; border-bottom: 0px solid black; /*bottom horizontal line that runs beneath tabs*/ } .mattblacktabs ul{ margin: 0; padding: 0; padding-left: 20px; /*offset of tabs relative to browser left edge*/ font: normal 15px georgia; list-style-type: none; } .mattblacktabs li{ display: inline; margin: 0; } .mattblacktabs li a{ float: left; /*Ändra till right om du vill ha flikarna till höger*/ display: block; text-decoration: none; margin: 0; padding: 3px 56px; /*padding inside each tab*/ border-right: 0px dashed black; /*right divider between tabs*/ color: #666; background: #FFFFFF; /*background of tabs (default state)*/ } .mattblacktabs li a:visited{ color: white; } .mattblacktabs li a:hover, .mattblacktabs li.selected a{ background: #FFFFFF; /*background of tabs for hover state, plus tab with "selected" class assigned to its LI */ color: white;