Lightparade

lgår var vi och tittade på den årliga "lightparade" dom har här. Massa bilar och sånt som var utklädda med juleljus och andra julprydnader. Alla kastade ut godis så barnen vart som galna, haha. Det var jättemysigt men sviiiinkallt! 

Tog lite bilder så här kommer dom





























Thanksgiving

I torsdags var det alltså thanksgiving här i staterna, det finns ett passande ord att koppla ihop det med och det är MAT. Mat mat och mat, överallt! Det var verkligen en upplevelse kan jag tala om. Familjen var samlad och vi hade jättemysigt tillsasmmans. Efter maten blev man jättetrött så de flesta tog en liten nap, sen spelade vi sällskapsspel och åt lite mer, haha. Det bästa med hela thanksgivingen var när klockan blev 12 för då började black friday! Shopping shopping shopping, mycket bättre än maten om ni frågar mig! Folket blev som galna, sprang runt och greppade tag i allt de kunde och det var kaos i princip överallt, vissa hade köat flera timmar för att spara kanske 50 kr, haha. Men det fanns även mycket fynd, på elektronikgrejor och liknande kunde man spara flera 1000 om man hade tur. Jag köpte inte jättemyckte men är ändå nöjd med vad jag lyckades få tag på, mest julklappar faktiskt. Imorgon skickar jag hem ett stoooort paket till Sverige, håller tummarna på att det kommer fram lagom till jul. 








Detta är långt ifrån all mat, och jag glömde att ta kort på pajerna, smaart.. Längst ner ser ni min favorit, fruktsallad



Sjukhusbesök och grejer..

Igår åkte vi ner till Downtown Broadway för att knäppa några bilder till min fotografiläxa denna vecka. Vi gick upp på bankens tak så jag kunde ta bilder ner på gatan med all julbelysning på, det var sååååå fint. Önskar att jag tog med min vanliga kamera så jag kan visa hur det såg ut men jag kommer säkerligen åka tillbaka dit så det får bli lite senare bara! Kameran vi har i fotografi är en gammal gammal kamera som bara tar svartvita bilder, det är jättehäftigt och vi gör hela framkallningsprocesse själva, från de negativa remsorna till själva fotot. Jag älskar det verkligen! Det ända som är jobbigt är att man inte kan se hur bilderna ser ut direkt, och man kan inte radera om det skulle bli en dålig bild.. Men hittills är jag riktigt nöjd! 

Angående rubriken så slutade min kväll på sjukhuset igår. Efter fotandet så gick vi till ett fik där jag tog en kaka. I kakan var det jordötter trots att jag både läst innehållsförtäckningen två gånger och frågat kassörskan.. Min hals svullnade upp så jag kunde inte andas och jag spydde flera gånger så vi åkte in till akuten. På sjukhuset blev jag väl omhändetagen och dom var väldigt snabba med att hjälpa mig, ingen väntetid alls! Jag fick mängder av medicin och det var sladdar och sånt överallt, sen fick jag sömnmedicin och vet inte riktigt vad som hände. Hur som helst så mår jag som vanligt igen nu, fick mediciner med mig hem som jag måste ta i fem dagar framöver och har även en spruta nu som jag kan ta om det häner igen. Min förra var gammal så jag tog inte med den hit, smaaart.. Men på ett sätt var det bra att detta hände mig, tänk om någon stackare som varit ännu mer allergisk skulle smakat, då kanske den människan skulle dött. Så vem vet, kanske räddade jag ett liv :)






bloggdesign

Heeello! Jag har ett problem, det är förmodligen inte värsta grejen men för ett tag sedan skulle jag ge mig på att göra om lite i designen här på bloggen. Jag gjorde även min förra design helt själv men har inte en blekaste aning om hur.. Så efter ett tag blev jag lite frustrerad och vet inte vad jag tog mig till men något förändrades på designen och inte alls till det bättre. Har försökt och försökt och försökt men jag förstår fortfarande inte hur jag får tillbaka min gamla design, eller liknande i alla fall. 

För det första så vill jag att mitt namn "Nathalie Folcker" ska synas i headern, just nu är det bara helt vitt. 
För det andra så är det en massa länkar i header som jag inte har en aning om hur de kom dit, men jag vill inte ha de där i alla fall.
För det tredje så är det värsta mellanrummet i mitten av min blogg om man skrollar ner, helt vitt utan inlägg och sedan något om att designen är gjord av blablabla.. Plus att det är massa knasiga tecken i slutet av bloggen, knaaas.

Så om det är någon som har en liten idé om hur jag kan göra för att förbättra detta så är den mer än välkommen till att berätta eller försöka sig på en liten förklaring i alla fall, Taaack! :)



Fråga

Fick en fråga för ett bra tag sedan som jag trodde jag svarade på men tydligen inte, förlåt så mycket! 

Frågan var angående mitt personliga brev, vad man borde tänka på när man skriver ett. 

Jag kommer inte riktigt ihåg allt jag skrev men det viktigaste är att inte ljuga för att det låter bättre, tänk om värdfamiljen väljer dig på grund av din lögn, då kan det bli en otrolig missmatchning och det gör det inte lätt för varken dig eller familjen. Skriv precis vem du är, hur en vardag ser ut i ditt liv, varför du vill bli utbytesstudent, kanske något om vad du kan "ge" familjen, berätta om dina intressen. 

I mitt brev skrev jag bland annat varför jag ville bli utbytesstudent, vad jag vill bli när jag blir stor, att jag ser fram emot att lära mig om deras kultur och även kunna lära dom ett och annat om Sverige. I slutet skrev jag lite random fakta om mig själv, typ som att jag föredrar värme framför vinter och snö (ett litet förök att komma till något varmt ställe, funkade inte direkt haha) och andra saker som kan vara bra att veta, men jag minns de inte just nu. 

Jag frågade Lori vad hon tyckte var viktigt i ett personligt brev och hon svarade att det är alltid roligt att läsa brev som är väl gjorda, genomtänka men ändå får personligheten att träda fram, skriv hellre något som kan vara lite konstigt och annorlunda än något som låter bättre på pappret och sedan visar sig vara helt osant. 

Lycka till med brevet!





Kort vecka

Hej! 

På torsdag är det Thanksgiving, med andra ord ännu en ursäkt för amerikanarna att trycka i sig tonvis med mat, haha! Men det ska bli väldigt roligt att få uppleva det. Sen dagen efter är det Black friday. Det är en dag då det är grymma reor på ALLT i alla affärer. I år börjar den klockan 00.00 på torsdagkvällen så då beger vi oss ut på fyndjakt! Dagen efter ska jag förmodligen till the mall med Katie för att spana, det lär vara galet mycket folk men vi är beredda. Hörde att det var en arbetare på Walmart som blev ihjältrampad av allt folk förra året, galet ju! 

På grund av thanksgiving får vi onsdag och fredag ledigt så med andra ord går vi bara i skolan måndag och tisdag. 
Det kan jag leva med. 

I söndags var jag föresten och såg på Breaking Dawn, den var väl bra men inget kan någonsin slå böckera! Längtar till nästa november när den sista kommer ut!! 





Fredag igen

Jahaa, då var ännu en skolvecka avklarad, lika så första veckan av basket! Känns som jag inte gjort annat än varit i skolan. Basket tar upp en hel del tid kan man säga! Minst tre timmars träning varje dag direkt efter skolan plus extra träningar på helger/matcher. Men hittills tycker jag det är riktigt kul, har saknat att tillhöra ett lag sen jag slutade med fotboll och handboll. I tisdags var jag föresten på en teaterföreställning, det var min födelsedagspresent från Lori och Jamie. Vi såg Fiddler on the roof och jag älskade den! Vi hade jättetrevligt, verkligen. 

Det har snöat till och från här nu ett tag, men idag kom det en stor mängd som fortfarande ligger kvar på marken. Hoppas på att den är här för att stanna! Jag tycker det är mycket finare med vita täcken över marken än med grått vart man än vänder sig.. 

Imorgon blir det upp tidigt, ska nämligen vara i skolan vid 9 för en två timmars träning innan bussen drar iväg mot Fergus falls, där ska vi spela våran första match för säsongen. Träningsmatch, men ändå!! Nästa lördag drar säsongen igång på riktigt! 

Ha det bäst tills vi hörs igen! :)





Snälla söta rara?

Kan någon vara snäll och skicka ner en skål med fil, cornflakes och russin till mig typ nu kanske? inte? snälla? Jag vet inte varför men i flera dagar har jag gått och tänkt på detta, väldigt konstigt eftersom det inte direkt var det jag skulle äta i första hand om jag nu var i Sverige, men men. JAG VILL HA DET NU!
På tal om mat så kan jag berätta om lite andra saker jag saknar.

På första plats kommer definitivt vatten! Vi är aldeless för bortskämda med vårt kranvatten hemma i Sverige kan jag tala om för er, så njut! 
Ibland saknar jag godis, de har väldigt konstigt godis här men som tur är så hittar jag ibland ett litet paket med godsaker i brevlådan, det tackar jag mycket för och är alltid väldigt uppskattat! 
Bröööööd, här är brödet vitt, luftigt och man kan ha ute en limpa i flera flera veckor utan att det blir gammal. Jag saknar surdegsbröd, rågbröd, knäckebröd, men det sistnämnda kan man hitta i vissa affärer här, till och med av märket Wasa! 
Jag kommer inte på något mer just nu men det finns massa saker jag saknar. En grej jag verkligen saknar är dock att bara kunna gå in i en affär och veta precis vad man vill ha, köpa precis vad man är sugen på utan att det ska vara så jobbigt med hundra olika saker av samma sort att välja på! 

När högtiderna drar igång kommer jag sakna sån mat också, köttbullar kan man göra själv men det blir lite svårare med prinskorv, julskinka och allt som hör till julen ni vet! Fast sill och janssons klarar jag mig bra utan!

photo



Lördag

Hej hopp! 

Idag är det lördag och jag är precis klar med veckans städning, sköööönt! Snart ska vi åka iväg och fixa våra naglar, efter det är det julklappsshopping som gäller, vi har hållt på hela morgonen med att slå in paket och oj vad mycket hon har köpt, jag måste ta en bild när allt är inslaget för tydligen är hon långt ifrån klar med all shopping.. Haha, mamma det är typ lika mycket som vi har under granen på julafton, och det har hon köpt för att ge bort själv liksom! 

Igår kväll var jag och såg min första basketboll match, det var kul, mycket action! Det var på professionell nivå så i princip alla skott satt, kan inte förstå hur man lyckas! Jag hoppas ni önskade er något igår klockan 11.11, det händer ju inte så ofta liksom. Själv kunde jag önska två gånger eftersom klockan blir 11.11 på kvällen igen istället för 23.11. 

Nu måste jag göra i ordningen mig, ha en trevlig lördagskväll där hemma! 




Jag hittade ingen passande bild så det fick bli på min lilla plutt när han lagar köttbullar, saknar båda otroligt mycket men mest köttbullarna.. Skojar!



Basket och körkonsert!

I måndags hade jag min första basketbollträning, det gick förvånandsvärt bra och jag blev faktiskt lite stolt över mig själv. Tyvärr så har våran skola inte alls någon laganda i basket, det finns "mean girls" som bara bryr sig om sig själva och vägrar samarbeta med någon, sånt är väldigt tråkigt tycker jag. Men på ett sätt förstår jag dom, dom har spelat basket i typ 10 år och här kommer jag med noll koll på någonting och ska spela med dom.. 

Senare på kvällen hade vi även vår första konsert, the potatoconsert närmare bestämt. Vi sjöng en del härliga låtar samtidigt som åskådarna kunde mumsa på potatis med all topping man kunde tänka sig. Jag fick även agera hjälte mitt under konserten då tjejen bredvid mig svimmade, väldigt obehagligt faktiskt men jag fångade henne och sedan sköttes allt bra tror jag. 

Japp, så såg min måndag ut. En oerhört händelserik dag för att vara en måndag, den dagen jag annars inte är jättetaggad på om man säger så..



betyg

4e november var den sista dagen på 1a quarter för året, så istället för att få betyg två gånger per årskurs får man det fyra gånger här. Det är nästan lite skönt för det känns liksom som att man börjar om när man får sina slutbetyg. En annan sak med betygen här är att de bedöms procentuellt vilket jag tycker är bra, då blir det liksom inget fusk eller smörande för att få bättre betyg, någon kan säkert klura ut ett sätt men jag tycker det känns mer som äkta betyg när de är samma regler för alla. Hur som helst så blev jag väldigt nöjd med mina första betyg.

Choir A
Advanced PE A
Food/nutrition A
Photography A
Algebra A-
Goverment B- 
American lit B- 

I USA är det faktiskt möjligt att få bra betyg utan att låta sociallivet lida! 

Tumblr_lpvhpxg5ld1qbypelo1_500_large




Presenter

Jag har totalt glömt bort att berätta vad jag fick i födelsedagspresent, det kanske inte är så intressant men här kommer det i alla fall! 

Av min kära underbara familj hemma fick jag ett väldigt stort paket, fyllt med modetidningar och matlagningstidningar (för er som inte förstått det än så äääälskar jag att laga mat och baka!) I det låg även massa tuggummipaket, choklad och det bästa av allt, ett par gosesockar från Odd molly jag sucktat efter ett bra tag, men jag tyckte de var för dyra och ville hellre spara mina slantar tills jag kom hit, men nu är dom här med mig och jag älskar dom!! Jag fick även grattisbrev från mina släktningar, och ett jättegulligt ifrån min lillebror, så himla fint var det! Och pengar från mormor, farmor och inga, TAAACK!! 

Idag när jag kom hem från skolan väntade ännu ett paket på mig i brevlådan, jag kände igen handstilen och visste direkt vem det var ifrån. Detta paket var inte från Sverige, det kom ändå från Australien! Min fina vän Lina skickade mig presenter som jag blev otroligt glad över! En jättefin ring med ett g-klav på (musiksymbol) och en tavla :) (den sitter föresten på mitt nattygsbord nu, tack än en gång Lina! 











Födelsedagsfirande

Jaha, så idag var det alltså min födelsedag! Igår var jag ute för att "fira" det med mina vänner, målet var att komma till mexican village (en jättegod restaurang) men vi slutade på Perkins, haha. Jag beställde blåbärspannkakor, och förväntade mig självklart därför blåbärspannkakor. När jag skulle ta min första tugga fick jag till min förvåning syn på en liten grön ärta i pannkakan istället, hmm tänkte jag och beslutade mig för att inte äta av just den tuggan. Efter ytterligare lite petande i min maträtt, för att se om det möjligen fanns några andra överraskningar, hittde jag fem likadana överraskningar, trevligt! Fick såklart nya men dom smakade istället bbq-sås. Vågade inte säga något så jag åt vad jag kunde och sen fortsatte vi med våra äventyr! Vi fick oss i alla fall ett gott skratt under den middagen så helt åt skogen var det ju inte! 

Vi gjorde det ungdomar gör här i staterna vilket är att köra runt i bil till olika ställen, det är väldigt underhållande att åka ner till Brodway och titta på alla underliga människor som knatar runt på gatorna där så det sysselsatte vi oss med i typ 1 timme, sen vet jag inte riktigt vad resten av tiden tog vägen men roligt hade vi i alla fall, det är ett så är säkert!! 

Imorse när jag vaknade kändes det som precis vilken dag som helst, jag har fortfarande inte känt den där härliga känslan av att detta är min dag, min alldeles egna dag. Nej den fanns aldrig där.. Men det gör inte så mycket, jag har bara ännu mer att se fram emot inför nästa år! Jag fick i alla fall ett paket hemmifrån, ääääääälskade det! Mina föräldrar känner mig verkligen så väl, åååh vad glad jag blev/blir/är! All kärlek till min familj där hemma!


Såhär fin var tårtan jag fick!

Det var en glasstårta så det var lite svårt att skära den..

Fick ta i med hårdhanskarna!

Tillslut fick jag en sån här tjusig liten bit, god var den också!



inredningsparty

Igår var det "fest" här hemma, min värdmamma Lori gillar att ha sånna där fester när man kan köpa saker ni vet. Vi hade lagat hur mycket små förrätter som helst och det var faktiskt jättekul! Även fast jag inte var så intresserad av själva produkterna som såldes så träffade jag massa nya människor, unga som gamla! Det kom även en utbytesstudent från österrike som jag har träffat några gånger förut så det var roligt. 

Idag är det torsdag, imorgon fredag och sen är det lördag, logiskt va? Men det är inte vilket lördag som helst, nej det är min dag, min 17 årsdag. Woow, 17 år, redan? Tur att jag fyller 17 och inte 18 här borta, det skulle vara lite synd att inte kunna fira den hemma, då blir det ju feeeeest på riktigt! Hur som helst så har jag inte en blekaste aning om vad jag ska göra, kanske blir jag firad av familjen, kanske inte. Vi har faktiskt inte ens pratat om det! Men imorgon ska jag ut och äta med ett gäng för att fira lite, jag har inte valt restaurang ännu men, hmmm svåra beslut!















Mall of America

Jahaa, så nu var världens näst största köpcenter avklarat! Wooow, träningsverken i mina ben efter helgen är inte nådig må ni tro! I lördags var vi uppe innan tuppen, vi åkte mot en otroligt vacker soluppgång i princip hela resan, obeskrivligt! Vi stannade på ett bageri för frukost, dom hade något konstigt som hette fritters, det är typ som en bulle med smak (blåbär, äpple etc.) friterad och sedan glacerad med glasyr, lika stort som mitt huvud var den, utan att överdriva! Det roliga var att de var menade för en människa också, amerikanare.. Jag tordes inte smaka den men tydligen var det väldigt gott. Väl framme på hotellet blev det lite vila innan vi tog direktbussarna till köpcentret, det första jag såg var ett gigantiskt ikea, haha, tyvärr hann vi inte besöka det men med all säkerthet blir det nästa gång! Ska nämligen tillbaka runt juletid för att se på den stora julparaden, ska bli jättekul! 

Hur som helst så drog vi igång med shoppingen direkt, massa fynd blev det! Speciellt julklappar till mina nära och kära där hemma, så nu är i princip allt de överstökat, skönt! Jag och Charlotte (en norsk utbytesstudent) shoppade tills våra fötter blödde kändes det som, vi hade hur kul som helst! När alla affärer var gjorda var klockan nästan 10 och vi bestämde oss för att besöka nöjesparken i mitten av hela centret, efter mycket slit med skåpet sprang vi till biljettståndet för att få reda på att vi hade 10 minuter på oss innan hela alltet stängde, lite besviket men vi köpte en varsin biljett och sprang iväg till en bergochdalbana, shiiiiiit säger jag bara, håret stod åt alla håll och kanter, såååå kul! 

Väl hemma på hotellet var vi vrålhungriga så vi bestämde oss för att gå ut på ett litet äventyr till Target, big mistake är allt jag kan säga! 

En god natts sömn senare satt vi på hotellfrukosten, gott gott. Hotellet var för övrigt väldigt fint, jag hade inte tid att ta bilder men det var en stor fontän i mitten av allt och det var som balkonger utanför hotellrummet, det kändes som man var utomhus fast man var inne, och där frukosten serverades såg det typ ut som ett utomhus fik i Italien eller något, svårt att förklara men fint var det i alla fall! 

Sen åkte bussen hem igen, men vi stannade på en stor outlet för ännu lite shopping, som om vi inte hade fått nog redan! Det var kul men jag köpte inget annat än ett par strumpor, haha! 

Långt inlägg men här kommer i alla fall lite bilder på vad jag köpte, minus lite grejer från Urban outfitters och själklart alla presenter! 




Två taggade tjejer, jag och meimei från Thailand! 





Charlotte är ett stort Nike-fan, haha skojar inte!! 





Favoritparfymen för ögonblicket, då min absoluta favvo tog slut för ett tag sedan, synd att Make up store inte finns här.

Ny dagbok/idébok/anteckningar- skriva av sig bok helt enkelt! Ett stort tips till alla blivande utbytesstudenter, även om jag inte skriver varje dag så är det jätteskönt att få skriva av sig ibland, få ut känslorna liksom, det har hjälpt mig mycket när jag längtat hem eller varit frustrerad eller något. 

HM, även om jag inte var den största stamkunden saknar jag deras kläder.  

Nödvändigheter

känns lite töntigt att beskriva varje bild när man klart och tydligt ser vad det är men men, gosig halsduk!

Basketsäsongen närmar sig! Taggad till 1000!



Mina nya älsklingar, hur bekväma som helst. 

Frukostbuffé, alltid en favorit!

Det roligaste på hela resan var nästan att träffa alla utbytesstudenter och kunna prata och relatera till allas känslor. Mycket drama verkade det dock vara med allas familjer, jag kände mig väldigt väldigt glad över min familj när jag fick höra allas historier. Hamnade helt klart i en toppenfamilj! Många nya vänner blev det efter denna resa, kom speciellt bra överens med en norsk utbytesstudent, Charlotte, hon var hur trevlig som helst! Förhoppningsvis kommer vi ses mer då vi inte bor allt för långt bort från varandra!



nathaliefolcker -



Trackback
nathaliefolcker -

Lightparade

lgår var vi och tittade på den årliga "lightparade" dom har här. Massa bilar och sånt som var utklädda med juleljus och andra julprydnader. Alla kastade ut godis så barnen vart som galna, haha. Det var jättemysigt men sviiiinkallt! 

Tog lite bilder så här kommer dom





























Thanksgiving

I torsdags var det alltså thanksgiving här i staterna, det finns ett passande ord att koppla ihop det med och det är MAT. Mat mat och mat, överallt! Det var verkligen en upplevelse kan jag tala om. Familjen var samlad och vi hade jättemysigt tillsasmmans. Efter maten blev man jättetrött så de flesta tog en liten nap, sen spelade vi sällskapsspel och åt lite mer, haha. Det bästa med hela thanksgivingen var när klockan blev 12 för då började black friday! Shopping shopping shopping, mycket bättre än maten om ni frågar mig! Folket blev som galna, sprang runt och greppade tag i allt de kunde och det var kaos i princip överallt, vissa hade köat flera timmar för att spara kanske 50 kr, haha. Men det fanns även mycket fynd, på elektronikgrejor och liknande kunde man spara flera 1000 om man hade tur. Jag köpte inte jättemyckte men är ändå nöjd med vad jag lyckades få tag på, mest julklappar faktiskt. Imorgon skickar jag hem ett stoooort paket till Sverige, håller tummarna på att det kommer fram lagom till jul. 








Detta är långt ifrån all mat, och jag glömde att ta kort på pajerna, smaart.. Längst ner ser ni min favorit, fruktsallad



Sjukhusbesök och grejer..

Igår åkte vi ner till Downtown Broadway för att knäppa några bilder till min fotografiläxa denna vecka. Vi gick upp på bankens tak så jag kunde ta bilder ner på gatan med all julbelysning på, det var sååååå fint. Önskar att jag tog med min vanliga kamera så jag kan visa hur det såg ut men jag kommer säkerligen åka tillbaka dit så det får bli lite senare bara! Kameran vi har i fotografi är en gammal gammal kamera som bara tar svartvita bilder, det är jättehäftigt och vi gör hela framkallningsprocesse själva, från de negativa remsorna till själva fotot. Jag älskar det verkligen! Det ända som är jobbigt är att man inte kan se hur bilderna ser ut direkt, och man kan inte radera om det skulle bli en dålig bild.. Men hittills är jag riktigt nöjd! 

Angående rubriken så slutade min kväll på sjukhuset igår. Efter fotandet så gick vi till ett fik där jag tog en kaka. I kakan var det jordötter trots att jag både läst innehållsförtäckningen två gånger och frågat kassörskan.. Min hals svullnade upp så jag kunde inte andas och jag spydde flera gånger så vi åkte in till akuten. På sjukhuset blev jag väl omhändetagen och dom var väldigt snabba med att hjälpa mig, ingen väntetid alls! Jag fick mängder av medicin och det var sladdar och sånt överallt, sen fick jag sömnmedicin och vet inte riktigt vad som hände. Hur som helst så mår jag som vanligt igen nu, fick mediciner med mig hem som jag måste ta i fem dagar framöver och har även en spruta nu som jag kan ta om det häner igen. Min förra var gammal så jag tog inte med den hit, smaaart.. Men på ett sätt var det bra att detta hände mig, tänk om någon stackare som varit ännu mer allergisk skulle smakat, då kanske den människan skulle dött. Så vem vet, kanske räddade jag ett liv :)






bloggdesign

Heeello! Jag har ett problem, det är förmodligen inte värsta grejen men för ett tag sedan skulle jag ge mig på att göra om lite i designen här på bloggen. Jag gjorde även min förra design helt själv men har inte en blekaste aning om hur.. Så efter ett tag blev jag lite frustrerad och vet inte vad jag tog mig till men något förändrades på designen och inte alls till det bättre. Har försökt och försökt och försökt men jag förstår fortfarande inte hur jag får tillbaka min gamla design, eller liknande i alla fall. 

För det första så vill jag att mitt namn "Nathalie Folcker" ska synas i headern, just nu är det bara helt vitt. 
För det andra så är det en massa länkar i header som jag inte har en aning om hur de kom dit, men jag vill inte ha de där i alla fall.
För det tredje så är det värsta mellanrummet i mitten av min blogg om man skrollar ner, helt vitt utan inlägg och sedan något om att designen är gjord av blablabla.. Plus att det är massa knasiga tecken i slutet av bloggen, knaaas.

Så om det är någon som har en liten idé om hur jag kan göra för att förbättra detta så är den mer än välkommen till att berätta eller försöka sig på en liten förklaring i alla fall, Taaack! :)



Fråga

Fick en fråga för ett bra tag sedan som jag trodde jag svarade på men tydligen inte, förlåt så mycket! 

Frågan var angående mitt personliga brev, vad man borde tänka på när man skriver ett. 

Jag kommer inte riktigt ihåg allt jag skrev men det viktigaste är att inte ljuga för att det låter bättre, tänk om värdfamiljen väljer dig på grund av din lögn, då kan det bli en otrolig missmatchning och det gör det inte lätt för varken dig eller familjen. Skriv precis vem du är, hur en vardag ser ut i ditt liv, varför du vill bli utbytesstudent, kanske något om vad du kan "ge" familjen, berätta om dina intressen. 

I mitt brev skrev jag bland annat varför jag ville bli utbytesstudent, vad jag vill bli när jag blir stor, att jag ser fram emot att lära mig om deras kultur och även kunna lära dom ett och annat om Sverige. I slutet skrev jag lite random fakta om mig själv, typ som att jag föredrar värme framför vinter och snö (ett litet förök att komma till något varmt ställe, funkade inte direkt haha) och andra saker som kan vara bra att veta, men jag minns de inte just nu. 

Jag frågade Lori vad hon tyckte var viktigt i ett personligt brev och hon svarade att det är alltid roligt att läsa brev som är väl gjorda, genomtänka men ändå får personligheten att träda fram, skriv hellre något som kan vara lite konstigt och annorlunda än något som låter bättre på pappret och sedan visar sig vara helt osant. 

Lycka till med brevet!





Kort vecka

Hej! 

På torsdag är det Thanksgiving, med andra ord ännu en ursäkt för amerikanarna att trycka i sig tonvis med mat, haha! Men det ska bli väldigt roligt att få uppleva det. Sen dagen efter är det Black friday. Det är en dag då det är grymma reor på ALLT i alla affärer. I år börjar den klockan 00.00 på torsdagkvällen så då beger vi oss ut på fyndjakt! Dagen efter ska jag förmodligen till the mall med Katie för att spana, det lär vara galet mycket folk men vi är beredda. Hörde att det var en arbetare på Walmart som blev ihjältrampad av allt folk förra året, galet ju! 

På grund av thanksgiving får vi onsdag och fredag ledigt så med andra ord går vi bara i skolan måndag och tisdag. 
Det kan jag leva med. 

I söndags var jag föresten och såg på Breaking Dawn, den var väl bra men inget kan någonsin slå böckera! Längtar till nästa november när den sista kommer ut!! 





Fredag igen

Jahaa, då var ännu en skolvecka avklarad, lika så första veckan av basket! Känns som jag inte gjort annat än varit i skolan. Basket tar upp en hel del tid kan man säga! Minst tre timmars träning varje dag direkt efter skolan plus extra träningar på helger/matcher. Men hittills tycker jag det är riktigt kul, har saknat att tillhöra ett lag sen jag slutade med fotboll och handboll. I tisdags var jag föresten på en teaterföreställning, det var min födelsedagspresent från Lori och Jamie. Vi såg Fiddler on the roof och jag älskade den! Vi hade jättetrevligt, verkligen. 

Det har snöat till och från här nu ett tag, men idag kom det en stor mängd som fortfarande ligger kvar på marken. Hoppas på att den är här för att stanna! Jag tycker det är mycket finare med vita täcken över marken än med grått vart man än vänder sig.. 

Imorgon blir det upp tidigt, ska nämligen vara i skolan vid 9 för en två timmars träning innan bussen drar iväg mot Fergus falls, där ska vi spela våran första match för säsongen. Träningsmatch, men ändå!! Nästa lördag drar säsongen igång på riktigt! 

Ha det bäst tills vi hörs igen! :)





Snälla söta rara?

Kan någon vara snäll och skicka ner en skål med fil, cornflakes och russin till mig typ nu kanske? inte? snälla? Jag vet inte varför men i flera dagar har jag gått och tänkt på detta, väldigt konstigt eftersom det inte direkt var det jag skulle äta i första hand om jag nu var i Sverige, men men. JAG VILL HA DET NU!
På tal om mat så kan jag berätta om lite andra saker jag saknar.

På första plats kommer definitivt vatten! Vi är aldeless för bortskämda med vårt kranvatten hemma i Sverige kan jag tala om för er, så njut! 
Ibland saknar jag godis, de har väldigt konstigt godis här men som tur är så hittar jag ibland ett litet paket med godsaker i brevlådan, det tackar jag mycket för och är alltid väldigt uppskattat! 
Bröööööd, här är brödet vitt, luftigt och man kan ha ute en limpa i flera flera veckor utan att det blir gammal. Jag saknar surdegsbröd, rågbröd, knäckebröd, men det sistnämnda kan man hitta i vissa affärer här, till och med av märket Wasa! 
Jag kommer inte på något mer just nu men det finns massa saker jag saknar. En grej jag verkligen saknar är dock att bara kunna gå in i en affär och veta precis vad man vill ha, köpa precis vad man är sugen på utan att det ska vara så jobbigt med hundra olika saker av samma sort att välja på! 

När högtiderna drar igång kommer jag sakna sån mat också, köttbullar kan man göra själv men det blir lite svårare med prinskorv, julskinka och allt som hör till julen ni vet! Fast sill och janssons klarar jag mig bra utan!

photo



Lördag

Hej hopp! 

Idag är det lördag och jag är precis klar med veckans städning, sköööönt! Snart ska vi åka iväg och fixa våra naglar, efter det är det julklappsshopping som gäller, vi har hållt på hela morgonen med att slå in paket och oj vad mycket hon har köpt, jag måste ta en bild när allt är inslaget för tydligen är hon långt ifrån klar med all shopping.. Haha, mamma det är typ lika mycket som vi har under granen på julafton, och det har hon köpt för att ge bort själv liksom! 

Igår kväll var jag och såg min första basketboll match, det var kul, mycket action! Det var på professionell nivå så i princip alla skott satt, kan inte förstå hur man lyckas! Jag hoppas ni önskade er något igår klockan 11.11, det händer ju inte så ofta liksom. Själv kunde jag önska två gånger eftersom klockan blir 11.11 på kvällen igen istället för 23.11. 

Nu måste jag göra i ordningen mig, ha en trevlig lördagskväll där hemma! 




Jag hittade ingen passande bild så det fick bli på min lilla plutt när han lagar köttbullar, saknar båda otroligt mycket men mest köttbullarna.. Skojar!



Basket och körkonsert!

I måndags hade jag min första basketbollträning, det gick förvånandsvärt bra och jag blev faktiskt lite stolt över mig själv. Tyvärr så har våran skola inte alls någon laganda i basket, det finns "mean girls" som bara bryr sig om sig själva och vägrar samarbeta med någon, sånt är väldigt tråkigt tycker jag. Men på ett sätt förstår jag dom, dom har spelat basket i typ 10 år och här kommer jag med noll koll på någonting och ska spela med dom.. 

Senare på kvällen hade vi även vår första konsert, the potatoconsert närmare bestämt. Vi sjöng en del härliga låtar samtidigt som åskådarna kunde mumsa på potatis med all topping man kunde tänka sig. Jag fick även agera hjälte mitt under konserten då tjejen bredvid mig svimmade, väldigt obehagligt faktiskt men jag fångade henne och sedan sköttes allt bra tror jag. 

Japp, så såg min måndag ut. En oerhört händelserik dag för att vara en måndag, den dagen jag annars inte är jättetaggad på om man säger så..



betyg

4e november var den sista dagen på 1a quarter för året, så istället för att få betyg två gånger per årskurs får man det fyra gånger här. Det är nästan lite skönt för det känns liksom som att man börjar om när man får sina slutbetyg. En annan sak med betygen här är att de bedöms procentuellt vilket jag tycker är bra, då blir det liksom inget fusk eller smörande för att få bättre betyg, någon kan säkert klura ut ett sätt men jag tycker det känns mer som äkta betyg när de är samma regler för alla. Hur som helst så blev jag väldigt nöjd med mina första betyg.

Choir A
Advanced PE A
Food/nutrition A
Photography A
Algebra A-
Goverment B- 
American lit B- 

I USA är det faktiskt möjligt att få bra betyg utan att låta sociallivet lida! 

Tumblr_lpvhpxg5ld1qbypelo1_500_large




Presenter

Jag har totalt glömt bort att berätta vad jag fick i födelsedagspresent, det kanske inte är så intressant men här kommer det i alla fall! 

Av min kära underbara familj hemma fick jag ett väldigt stort paket, fyllt med modetidningar och matlagningstidningar (för er som inte förstått det än så äääälskar jag att laga mat och baka!) I det låg även massa tuggummipaket, choklad och det bästa av allt, ett par gosesockar från Odd molly jag sucktat efter ett bra tag, men jag tyckte de var för dyra och ville hellre spara mina slantar tills jag kom hit, men nu är dom här med mig och jag älskar dom!! Jag fick även grattisbrev från mina släktningar, och ett jättegulligt ifrån min lillebror, så himla fint var det! Och pengar från mormor, farmor och inga, TAAACK!! 

Idag när jag kom hem från skolan väntade ännu ett paket på mig i brevlådan, jag kände igen handstilen och visste direkt vem det var ifrån. Detta paket var inte från Sverige, det kom ändå från Australien! Min fina vän Lina skickade mig presenter som jag blev otroligt glad över! En jättefin ring med ett g-klav på (musiksymbol) och en tavla :) (den sitter föresten på mitt nattygsbord nu, tack än en gång Lina! 











Födelsedagsfirande

Jaha, så idag var det alltså min födelsedag! Igår var jag ute för att "fira" det med mina vänner, målet var att komma till mexican village (en jättegod restaurang) men vi slutade på Perkins, haha. Jag beställde blåbärspannkakor, och förväntade mig självklart därför blåbärspannkakor. När jag skulle ta min första tugga fick jag till min förvåning syn på en liten grön ärta i pannkakan istället, hmm tänkte jag och beslutade mig för att inte äta av just den tuggan. Efter ytterligare lite petande i min maträtt, för att se om det möjligen fanns några andra överraskningar, hittde jag fem likadana överraskningar, trevligt! Fick såklart nya men dom smakade istället bbq-sås. Vågade inte säga något så jag åt vad jag kunde och sen fortsatte vi med våra äventyr! Vi fick oss i alla fall ett gott skratt under den middagen så helt åt skogen var det ju inte! 

Vi gjorde det ungdomar gör här i staterna vilket är att köra runt i bil till olika ställen, det är väldigt underhållande att åka ner till Brodway och titta på alla underliga människor som knatar runt på gatorna där så det sysselsatte vi oss med i typ 1 timme, sen vet jag inte riktigt vad resten av tiden tog vägen men roligt hade vi i alla fall, det är ett så är säkert!! 

Imorse när jag vaknade kändes det som precis vilken dag som helst, jag har fortfarande inte känt den där härliga känslan av att detta är min dag, min alldeles egna dag. Nej den fanns aldrig där.. Men det gör inte så mycket, jag har bara ännu mer att se fram emot inför nästa år! Jag fick i alla fall ett paket hemmifrån, ääääääälskade det! Mina föräldrar känner mig verkligen så väl, åååh vad glad jag blev/blir/är! All kärlek till min familj där hemma!


Såhär fin var tårtan jag fick!

Det var en glasstårta så det var lite svårt att skära den..

Fick ta i med hårdhanskarna!

Tillslut fick jag en sån här tjusig liten bit, god var den också!



inredningsparty

Igår var det "fest" här hemma, min värdmamma Lori gillar att ha sånna där fester när man kan köpa saker ni vet. Vi hade lagat hur mycket små förrätter som helst och det var faktiskt jättekul! Även fast jag inte var så intresserad av själva produkterna som såldes så träffade jag massa nya människor, unga som gamla! Det kom även en utbytesstudent från österrike som jag har träffat några gånger förut så det var roligt. 

Idag är det torsdag, imorgon fredag och sen är det lördag, logiskt va? Men det är inte vilket lördag som helst, nej det är min dag, min 17 årsdag. Woow, 17 år, redan? Tur att jag fyller 17 och inte 18 här borta, det skulle vara lite synd att inte kunna fira den hemma, då blir det ju feeeeest på riktigt! Hur som helst så har jag inte en blekaste aning om vad jag ska göra, kanske blir jag firad av familjen, kanske inte. Vi har faktiskt inte ens pratat om det! Men imorgon ska jag ut och äta med ett gäng för att fira lite, jag har inte valt restaurang ännu men, hmmm svåra beslut!















Mall of America

Jahaa, så nu var världens näst största köpcenter avklarat! Wooow, träningsverken i mina ben efter helgen är inte nådig må ni tro! I lördags var vi uppe innan tuppen, vi åkte mot en otroligt vacker soluppgång i princip hela resan, obeskrivligt! Vi stannade på ett bageri för frukost, dom hade något konstigt som hette fritters, det är typ som en bulle med smak (blåbär, äpple etc.) friterad och sedan glacerad med glasyr, lika stort som mitt huvud var den, utan att överdriva! Det roliga var att de var menade för en människa också, amerikanare.. Jag tordes inte smaka den men tydligen var det väldigt gott. Väl framme på hotellet blev det lite vila innan vi tog direktbussarna till köpcentret, det första jag såg var ett gigantiskt ikea, haha, tyvärr hann vi inte besöka det men med all säkerthet blir det nästa gång! Ska nämligen tillbaka runt juletid för att se på den stora julparaden, ska bli jättekul! 

Hur som helst så drog vi igång med shoppingen direkt, massa fynd blev det! Speciellt julklappar till mina nära och kära där hemma, så nu är i princip allt de överstökat, skönt! Jag och Charlotte (en norsk utbytesstudent) shoppade tills våra fötter blödde kändes det som, vi hade hur kul som helst! När alla affärer var gjorda var klockan nästan 10 och vi bestämde oss för att besöka nöjesparken i mitten av hela centret, efter mycket slit med skåpet sprang vi till biljettståndet för att få reda på att vi hade 10 minuter på oss innan hela alltet stängde, lite besviket men vi köpte en varsin biljett och sprang iväg till en bergochdalbana, shiiiiiit säger jag bara, håret stod åt alla håll och kanter, såååå kul! 

Väl hemma på hotellet var vi vrålhungriga så vi bestämde oss för att gå ut på ett litet äventyr till Target, big mistake är allt jag kan säga! 

En god natts sömn senare satt vi på hotellfrukosten, gott gott. Hotellet var för övrigt väldigt fint, jag hade inte tid att ta bilder men det var en stor fontän i mitten av allt och det var som balkonger utanför hotellrummet, det kändes som man var utomhus fast man var inne, och där frukosten serverades såg det typ ut som ett utomhus fik i Italien eller något, svårt att förklara men fint var det i alla fall! 

Sen åkte bussen hem igen, men vi stannade på en stor outlet för ännu lite shopping, som om vi inte hade fått nog redan! Det var kul men jag köpte inget annat än ett par strumpor, haha! 

Långt inlägg men här kommer i alla fall lite bilder på vad jag köpte, minus lite grejer från Urban outfitters och själklart alla presenter! 




Två taggade tjejer, jag och meimei från Thailand! 





Charlotte är ett stort Nike-fan, haha skojar inte!! 





Favoritparfymen för ögonblicket, då min absoluta favvo tog slut för ett tag sedan, synd att Make up store inte finns här.

Ny dagbok/idébok/anteckningar- skriva av sig bok helt enkelt! Ett stort tips till alla blivande utbytesstudenter, även om jag inte skriver varje dag så är det jätteskönt att få skriva av sig ibland, få ut känslorna liksom, det har hjälpt mig mycket när jag längtat hem eller varit frustrerad eller något. 

HM, även om jag inte var den största stamkunden saknar jag deras kläder.  

Nödvändigheter

känns lite töntigt att beskriva varje bild när man klart och tydligt ser vad det är men men, gosig halsduk!

Basketsäsongen närmar sig! Taggad till 1000!



Mina nya älsklingar, hur bekväma som helst. 

Frukostbuffé, alltid en favorit!

Det roligaste på hela resan var nästan att träffa alla utbytesstudenter och kunna prata och relatera till allas känslor. Mycket drama verkade det dock vara med allas familjer, jag kände mig väldigt väldigt glad över min familj när jag fick höra allas historier. Hamnade helt klart i en toppenfamilj! Många nya vänner blev det efter denna resa, kom speciellt bra överens med en norsk utbytesstudent, Charlotte, hon var hur trevlig som helst! Förhoppningsvis kommer vi ses mer då vi inte bor allt för långt bort från varandra!



nathaliefolcker -

Lightparade

lgår var vi och tittade på den årliga "lightparade" dom har här. Massa bilar och sånt som var utklädda med juleljus och andra julprydnader. Alla kastade ut godis så barnen vart som galna, haha. Det var jättemysigt men sviiiinkallt! 

Tog lite bilder så här kommer dom





























Thanksgiving

I torsdags var det alltså thanksgiving här i staterna, det finns ett passande ord att koppla ihop det med och det är MAT. Mat mat och mat, överallt! Det var verkligen en upplevelse kan jag tala om. Familjen var samlad och vi hade jättemysigt tillsasmmans. Efter maten blev man jättetrött så de flesta tog en liten nap, sen spelade vi sällskapsspel och åt lite mer, haha. Det bästa med hela thanksgivingen var när klockan blev 12 för då började black friday! Shopping shopping shopping, mycket bättre än maten om ni frågar mig! Folket blev som galna, sprang runt och greppade tag i allt de kunde och det var kaos i princip överallt, vissa hade köat flera timmar för att spara kanske 50 kr, haha. Men det fanns även mycket fynd, på elektronikgrejor och liknande kunde man spara flera 1000 om man hade tur. Jag köpte inte jättemyckte men är ändå nöjd med vad jag lyckades få tag på, mest julklappar faktiskt. Imorgon skickar jag hem ett stoooort paket till Sverige, håller tummarna på att det kommer fram lagom till jul. 








Detta är långt ifrån all mat, och jag glömde att ta kort på pajerna, smaart.. Längst ner ser ni min favorit, fruktsallad



Sjukhusbesök och grejer..

Igår åkte vi ner till Downtown Broadway för att knäppa några bilder till min fotografiläxa denna vecka. Vi gick upp på bankens tak så jag kunde ta bilder ner på gatan med all julbelysning på, det var sååååå fint. Önskar att jag tog med min vanliga kamera så jag kan visa hur det såg ut men jag kommer säkerligen åka tillbaka dit så det får bli lite senare bara! Kameran vi har i fotografi är en gammal gammal kamera som bara tar svartvita bilder, det är jättehäftigt och vi gör hela framkallningsprocesse själva, från de negativa remsorna till själva fotot. Jag älskar det verkligen! Det ända som är jobbigt är att man inte kan se hur bilderna ser ut direkt, och man kan inte radera om det skulle bli en dålig bild.. Men hittills är jag riktigt nöjd! 

Angående rubriken så slutade min kväll på sjukhuset igår. Efter fotandet så gick vi till ett fik där jag tog en kaka. I kakan var det jordötter trots att jag både läst innehållsförtäckningen två gånger och frågat kassörskan.. Min hals svullnade upp så jag kunde inte andas och jag spydde flera gånger så vi åkte in till akuten. På sjukhuset blev jag väl omhändetagen och dom var väldigt snabba med att hjälpa mig, ingen väntetid alls! Jag fick mängder av medicin och det var sladdar och sånt överallt, sen fick jag sömnmedicin och vet inte riktigt vad som hände. Hur som helst så mår jag som vanligt igen nu, fick mediciner med mig hem som jag måste ta i fem dagar framöver och har även en spruta nu som jag kan ta om det häner igen. Min förra var gammal så jag tog inte med den hit, smaaart.. Men på ett sätt var det bra att detta hände mig, tänk om någon stackare som varit ännu mer allergisk skulle smakat, då kanske den människan skulle dött. Så vem vet, kanske räddade jag ett liv :)






bloggdesign

Heeello! Jag har ett problem, det är förmodligen inte värsta grejen men för ett tag sedan skulle jag ge mig på att göra om lite i designen här på bloggen. Jag gjorde även min förra design helt själv men har inte en blekaste aning om hur.. Så efter ett tag blev jag lite frustrerad och vet inte vad jag tog mig till men något förändrades på designen och inte alls till det bättre. Har försökt och försökt och försökt men jag förstår fortfarande inte hur jag får tillbaka min gamla design, eller liknande i alla fall. 

För det första så vill jag att mitt namn "Nathalie Folcker" ska synas i headern, just nu är det bara helt vitt. 
För det andra så är det en massa länkar i header som jag inte har en aning om hur de kom dit, men jag vill inte ha de där i alla fall.
För det tredje så är det värsta mellanrummet i mitten av min blogg om man skrollar ner, helt vitt utan inlägg och sedan något om att designen är gjord av blablabla.. Plus att det är massa knasiga tecken i slutet av bloggen, knaaas.

Så om det är någon som har en liten idé om hur jag kan göra för att förbättra detta så är den mer än välkommen till att berätta eller försöka sig på en liten förklaring i alla fall, Taaack! :)



Fråga

Fick en fråga för ett bra tag sedan som jag trodde jag svarade på men tydligen inte, förlåt så mycket! 

Frågan var angående mitt personliga brev, vad man borde tänka på när man skriver ett. 

Jag kommer inte riktigt ihåg allt jag skrev men det viktigaste är att inte ljuga för att det låter bättre, tänk om värdfamiljen väljer dig på grund av din lögn, då kan det bli en otrolig missmatchning och det gör det inte lätt för varken dig eller familjen. Skriv precis vem du är, hur en vardag ser ut i ditt liv, varför du vill bli utbytesstudent, kanske något om vad du kan "ge" familjen, berätta om dina intressen. 

I mitt brev skrev jag bland annat varför jag ville bli utbytesstudent, vad jag vill bli när jag blir stor, att jag ser fram emot att lära mig om deras kultur och även kunna lära dom ett och annat om Sverige. I slutet skrev jag lite random fakta om mig själv, typ som att jag föredrar värme framför vinter och snö (ett litet förök att komma till något varmt ställe, funkade inte direkt haha) och andra saker som kan vara bra att veta, men jag minns de inte just nu. 

Jag frågade Lori vad hon tyckte var viktigt i ett personligt brev och hon svarade att det är alltid roligt att läsa brev som är väl gjorda, genomtänka men ändå får personligheten att träda fram, skriv hellre något som kan vara lite konstigt och annorlunda än något som låter bättre på pappret och sedan visar sig vara helt osant. 

Lycka till med brevet!





Kort vecka

Hej! 

På torsdag är det Thanksgiving, med andra ord ännu en ursäkt för amerikanarna att trycka i sig tonvis med mat, haha! Men det ska bli väldigt roligt att få uppleva det. Sen dagen efter är det Black friday. Det är en dag då det är grymma reor på ALLT i alla affärer. I år börjar den klockan 00.00 på torsdagkvällen så då beger vi oss ut på fyndjakt! Dagen efter ska jag förmodligen till the mall med Katie för att spana, det lär vara galet mycket folk men vi är beredda. Hörde att det var en arbetare på Walmart som blev ihjältrampad av allt folk förra året, galet ju! 

På grund av thanksgiving får vi onsdag och fredag ledigt så med andra ord går vi bara i skolan måndag och tisdag. 
Det kan jag leva med. 

I söndags var jag föresten och såg på Breaking Dawn, den var väl bra men inget kan någonsin slå böckera! Längtar till nästa november när den sista kommer ut!! 





Fredag igen

Jahaa, då var ännu en skolvecka avklarad, lika så första veckan av basket! Känns som jag inte gjort annat än varit i skolan. Basket tar upp en hel del tid kan man säga! Minst tre timmars träning varje dag direkt efter skolan plus extra träningar på helger/matcher. Men hittills tycker jag det är riktigt kul, har saknat att tillhöra ett lag sen jag slutade med fotboll och handboll. I tisdags var jag föresten på en teaterföreställning, det var min födelsedagspresent från Lori och Jamie. Vi såg Fiddler on the roof och jag älskade den! Vi hade jättetrevligt, verkligen. 

Det har snöat till och från här nu ett tag, men idag kom det en stor mängd som fortfarande ligger kvar på marken. Hoppas på att den är här för att stanna! Jag tycker det är mycket finare med vita täcken över marken än med grått vart man än vänder sig.. 

Imorgon blir det upp tidigt, ska nämligen vara i skolan vid 9 för en två timmars träning innan bussen drar iväg mot Fergus falls, där ska vi spela våran första match för säsongen. Träningsmatch, men ändå!! Nästa lördag drar säsongen igång på riktigt! 

Ha det bäst tills vi hörs igen! :)





Snälla söta rara?

Kan någon vara snäll och skicka ner en skål med fil, cornflakes och russin till mig typ nu kanske? inte? snälla? Jag vet inte varför men i flera dagar har jag gått och tänkt på detta, väldigt konstigt eftersom det inte direkt var det jag skulle äta i första hand om jag nu var i Sverige, men men. JAG VILL HA DET NU!
På tal om mat så kan jag berätta om lite andra saker jag saknar.

På första plats kommer definitivt vatten! Vi är aldeless för bortskämda med vårt kranvatten hemma i Sverige kan jag tala om för er, så njut! 
Ibland saknar jag godis, de har väldigt konstigt godis här men som tur är så hittar jag ibland ett litet paket med godsaker i brevlådan, det tackar jag mycket för och är alltid väldigt uppskattat! 
Bröööööd, här är brödet vitt, luftigt och man kan ha ute en limpa i flera flera veckor utan att det blir gammal. Jag saknar surdegsbröd, rågbröd, knäckebröd, men det sistnämnda kan man hitta i vissa affärer här, till och med av märket Wasa! 
Jag kommer inte på något mer just nu men det finns massa saker jag saknar. En grej jag verkligen saknar är dock att bara kunna gå in i en affär och veta precis vad man vill ha, köpa precis vad man är sugen på utan att det ska vara så jobbigt med hundra olika saker av samma sort att välja på! 

När högtiderna drar igång kommer jag sakna sån mat också, köttbullar kan man göra själv men det blir lite svårare med prinskorv, julskinka och allt som hör till julen ni vet! Fast sill och janssons klarar jag mig bra utan!

photo



Lördag

Hej hopp! 

Idag är det lördag och jag är precis klar med veckans städning, sköööönt! Snart ska vi åka iväg och fixa våra naglar, efter det är det julklappsshopping som gäller, vi har hållt på hela morgonen med att slå in paket och oj vad mycket hon har köpt, jag måste ta en bild när allt är inslaget för tydligen är hon långt ifrån klar med all shopping.. Haha, mamma det är typ lika mycket som vi har under granen på julafton, och det har hon köpt för att ge bort själv liksom! 

Igår kväll var jag och såg min första basketboll match, det var kul, mycket action! Det var på professionell nivå så i princip alla skott satt, kan inte förstå hur man lyckas! Jag hoppas ni önskade er något igår klockan 11.11, det händer ju inte så ofta liksom. Själv kunde jag önska två gånger eftersom klockan blir 11.11 på kvällen igen istället för 23.11. 

Nu måste jag göra i ordningen mig, ha en trevlig lördagskväll där hemma! 




Jag hittade ingen passande bild så det fick bli på min lilla plutt när han lagar köttbullar, saknar båda otroligt mycket men mest köttbullarna.. Skojar!



Basket och körkonsert!

I måndags hade jag min första basketbollträning, det gick förvånandsvärt bra och jag blev faktiskt lite stolt över mig själv. Tyvärr så har våran skola inte alls någon laganda i basket, det finns "mean girls" som bara bryr sig om sig själva och vägrar samarbeta med någon, sånt är väldigt tråkigt tycker jag. Men på ett sätt förstår jag dom, dom har spelat basket i typ 10 år och här kommer jag med noll koll på någonting och ska spela med dom.. 

Senare på kvällen hade vi även vår första konsert, the potatoconsert närmare bestämt. Vi sjöng en del härliga låtar samtidigt som åskådarna kunde mumsa på potatis med all topping man kunde tänka sig. Jag fick även agera hjälte mitt under konserten då tjejen bredvid mig svimmade, väldigt obehagligt faktiskt men jag fångade henne och sedan sköttes allt bra tror jag. 

Japp, så såg min måndag ut. En oerhört händelserik dag för att vara en måndag, den dagen jag annars inte är jättetaggad på om man säger så..



betyg

4e november var den sista dagen på 1a quarter för året, så istället för att få betyg två gånger per årskurs får man det fyra gånger här. Det är nästan lite skönt för det känns liksom som att man börjar om när man får sina slutbetyg. En annan sak med betygen här är att de bedöms procentuellt vilket jag tycker är bra, då blir det liksom inget fusk eller smörande för att få bättre betyg, någon kan säkert klura ut ett sätt men jag tycker det känns mer som äkta betyg när de är samma regler för alla. Hur som helst så blev jag väldigt nöjd med mina första betyg.

Choir A
Advanced PE A
Food/nutrition A
Photography A
Algebra A-
Goverment B- 
American lit B- 

I USA är det faktiskt möjligt att få bra betyg utan att låta sociallivet lida! 

Tumblr_lpvhpxg5ld1qbypelo1_500_large




Presenter

Jag har totalt glömt bort att berätta vad jag fick i födelsedagspresent, det kanske inte är så intressant men här kommer det i alla fall! 

Av min kära underbara familj hemma fick jag ett väldigt stort paket, fyllt med modetidningar och matlagningstidningar (för er som inte förstått det än så äääälskar jag att laga mat och baka!) I det låg även massa tuggummipaket, choklad och det bästa av allt, ett par gosesockar från Odd molly jag sucktat efter ett bra tag, men jag tyckte de var för dyra och ville hellre spara mina slantar tills jag kom hit, men nu är dom här med mig och jag älskar dom!! Jag fick även grattisbrev från mina släktningar, och ett jättegulligt ifrån min lillebror, så himla fint var det! Och pengar från mormor, farmor och inga, TAAACK!! 

Idag när jag kom hem från skolan väntade ännu ett paket på mig i brevlådan, jag kände igen handstilen och visste direkt vem det var ifrån. Detta paket var inte från Sverige, det kom ändå från Australien! Min fina vän Lina skickade mig presenter som jag blev otroligt glad över! En jättefin ring med ett g-klav på (musiksymbol) och en tavla :) (den sitter föresten på mitt nattygsbord nu, tack än en gång Lina! 











Födelsedagsfirande

Jaha, så idag var det alltså min födelsedag! Igår var jag ute för att "fira" det med mina vänner, målet var att komma till mexican village (en jättegod restaurang) men vi slutade på Perkins, haha. Jag beställde blåbärspannkakor, och förväntade mig självklart därför blåbärspannkakor. När jag skulle ta min första tugga fick jag till min förvåning syn på en liten grön ärta i pannkakan istället, hmm tänkte jag och beslutade mig för att inte äta av just den tuggan. Efter ytterligare lite petande i min maträtt, för att se om det möjligen fanns några andra överraskningar, hittde jag fem likadana överraskningar, trevligt! Fick såklart nya men dom smakade istället bbq-sås. Vågade inte säga något så jag åt vad jag kunde och sen fortsatte vi med våra äventyr! Vi fick oss i alla fall ett gott skratt under den middagen så helt åt skogen var det ju inte! 

Vi gjorde det ungdomar gör här i staterna vilket är att köra runt i bil till olika ställen, det är väldigt underhållande att åka ner till Brodway och titta på alla underliga människor som knatar runt på gatorna där så det sysselsatte vi oss med i typ 1 timme, sen vet jag inte riktigt vad resten av tiden tog vägen men roligt hade vi i alla fall, det är ett så är säkert!! 

Imorse när jag vaknade kändes det som precis vilken dag som helst, jag har fortfarande inte känt den där härliga känslan av att detta är min dag, min alldeles egna dag. Nej den fanns aldrig där.. Men det gör inte så mycket, jag har bara ännu mer att se fram emot inför nästa år! Jag fick i alla fall ett paket hemmifrån, ääääääälskade det! Mina föräldrar känner mig verkligen så väl, åååh vad glad jag blev/blir/är! All kärlek till min familj där hemma!


Såhär fin var tårtan jag fick!

Det var en glasstårta så det var lite svårt att skära den..

Fick ta i med hårdhanskarna!

Tillslut fick jag en sån här tjusig liten bit, god var den också!



inredningsparty

Igår var det "fest" här hemma, min värdmamma Lori gillar att ha sånna där fester när man kan köpa saker ni vet. Vi hade lagat hur mycket små förrätter som helst och det var faktiskt jättekul! Även fast jag inte var så intresserad av själva produkterna som såldes så träffade jag massa nya människor, unga som gamla! Det kom även en utbytesstudent från österrike som jag har träffat några gånger förut så det var roligt. 

Idag är det torsdag, imorgon fredag och sen är det lördag, logiskt va? Men det är inte vilket lördag som helst, nej det är min dag, min 17 årsdag. Woow, 17 år, redan? Tur att jag fyller 17 och inte 18 här borta, det skulle vara lite synd att inte kunna fira den hemma, då blir det ju feeeeest på riktigt! Hur som helst så har jag inte en blekaste aning om vad jag ska göra, kanske blir jag firad av familjen, kanske inte. Vi har faktiskt inte ens pratat om det! Men imorgon ska jag ut och äta med ett gäng för att fira lite, jag har inte valt restaurang ännu men, hmmm svåra beslut!















Mall of America

Jahaa, så nu var världens näst största köpcenter avklarat! Wooow, träningsverken i mina ben efter helgen är inte nådig må ni tro! I lördags var vi uppe innan tuppen, vi åkte mot en otroligt vacker soluppgång i princip hela resan, obeskrivligt! Vi stannade på ett bageri för frukost, dom hade något konstigt som hette fritters, det är typ som en bulle med smak (blåbär, äpple etc.) friterad och sedan glacerad med glasyr, lika stort som mitt huvud var den, utan att överdriva! Det roliga var att de var menade för en människa också, amerikanare.. Jag tordes inte smaka den men tydligen var det väldigt gott. Väl framme på hotellet blev det lite vila innan vi tog direktbussarna till köpcentret, det första jag såg var ett gigantiskt ikea, haha, tyvärr hann vi inte besöka det men med all säkerthet blir det nästa gång! Ska nämligen tillbaka runt juletid för att se på den stora julparaden, ska bli jättekul! 

Hur som helst så drog vi igång med shoppingen direkt, massa fynd blev det! Speciellt julklappar till mina nära och kära där hemma, så nu är i princip allt de överstökat, skönt! Jag och Charlotte (en norsk utbytesstudent) shoppade tills våra fötter blödde kändes det som, vi hade hur kul som helst! När alla affärer var gjorda var klockan nästan 10 och vi bestämde oss för att besöka nöjesparken i mitten av hela centret, efter mycket slit med skåpet sprang vi till biljettståndet för att få reda på att vi hade 10 minuter på oss innan hela alltet stängde, lite besviket men vi köpte en varsin biljett och sprang iväg till en bergochdalbana, shiiiiiit säger jag bara, håret stod åt alla håll och kanter, såååå kul! 

Väl hemma på hotellet var vi vrålhungriga så vi bestämde oss för att gå ut på ett litet äventyr till Target, big mistake är allt jag kan säga! 

En god natts sömn senare satt vi på hotellfrukosten, gott gott. Hotellet var för övrigt väldigt fint, jag hade inte tid att ta bilder men det var en stor fontän i mitten av allt och det var som balkonger utanför hotellrummet, det kändes som man var utomhus fast man var inne, och där frukosten serverades såg det typ ut som ett utomhus fik i Italien eller något, svårt att förklara men fint var det i alla fall! 

Sen åkte bussen hem igen, men vi stannade på en stor outlet för ännu lite shopping, som om vi inte hade fått nog redan! Det var kul men jag köpte inget annat än ett par strumpor, haha! 

Långt inlägg men här kommer i alla fall lite bilder på vad jag köpte, minus lite grejer från Urban outfitters och själklart alla presenter! 




Två taggade tjejer, jag och meimei från Thailand! 





Charlotte är ett stort Nike-fan, haha skojar inte!! 





Favoritparfymen för ögonblicket, då min absoluta favvo tog slut för ett tag sedan, synd att Make up store inte finns här.

Ny dagbok/idébok/anteckningar- skriva av sig bok helt enkelt! Ett stort tips till alla blivande utbytesstudenter, även om jag inte skriver varje dag så är det jätteskönt att få skriva av sig ibland, få ut känslorna liksom, det har hjälpt mig mycket när jag längtat hem eller varit frustrerad eller något. 

HM, även om jag inte var den största stamkunden saknar jag deras kläder.  

Nödvändigheter

känns lite töntigt att beskriva varje bild när man klart och tydligt ser vad det är men men, gosig halsduk!

Basketsäsongen närmar sig! Taggad till 1000!



Mina nya älsklingar, hur bekväma som helst. 

Frukostbuffé, alltid en favorit!

Det roligaste på hela resan var nästan att träffa alla utbytesstudenter och kunna prata och relatera till allas känslor. Mycket drama verkade det dock vara med allas familjer, jag kände mig väldigt väldigt glad över min familj när jag fick höra allas historier. Hamnade helt klart i en toppenfamilj! Många nya vänner blev det efter denna resa, kom speciellt bra överens med en norsk utbytesstudent, Charlotte, hon var hur trevlig som helst! Förhoppningsvis kommer vi ses mer då vi inte bor allt för långt bort från varandra!



body { background: #3D3D3D url(); margin:0; padding:0px 0 14px; text-align:center; color:#000000; background-attachment: fixed; } a {color: #333;text-decoration:none;} a:hover {color: #6C6C6C;text-decoration:underline;} #wrapper { text-align: left; width: 900px; position:relative; margin:10px auto; padding: 15px; vertical-align: top; background: #fff; border: 0,1px solid #000000; -moz-box-shadow: 0 0 5px 3px #000000; -webkit-box-shadow: 0 5px 3px #000000; box-shadow: 0 0 5px 3px #000000; } #wrapper:after { content: "."; display: block; height: 0; clear: both; visibility: hidden; } p { padding: 0px 0px 0px 0px; margin: 0px 0px 0px 0px; } #header { background: #(http://www.snyggareblogg.se/images/bak21.jpg) ; margin: 0px 0px 0px; padding: 10px; height: 240px; text-align: center; } #side { float: left; width: 160px; padding: 0px 0px 0px 4px; margin-top: 31px; margin-right: 9px; background: #FFFFFFF; } #content { width: 700px; margin-left: 0px; float: right; background: #FFFFFF; padding: 8px 8px 8px 7px; voice-family:"\"}\""; voice-family:inherit; }html>body #content { width: 700px } #header a { color: #999999; text-decoration: none; } h1 { font-family: @Adobe Myungjo Std M, verdana, sans-serif; font-size: 6.2em; font-weight: NORMAL; color: #999999; margin-top:30px; margin-bottom:0px; padding:10px; } h2 { font-family: Century Gothic, verdana, arial, sans-serif; font-size: 12px; font-weight: normal; text-transform: uppercase; color: #999999; margin-top:4px; margin-bottom:0px; margin-left: 0px; padding:0px; text-transform:uppercase; } /** Entry headers **/ h3 { font-family: georgia; font-size: 21px; font-weight: normal; color: #000000; background: #f8f5f9 url() no-repeat left top; padding:3px 3px 3px; margin: 10px 10px 0px; text-align: left; font-style: normal; text-shadow: 0px 0px 1px #323232; vertical-align: top; border-bottom: 0px solid #3D3D3D; text-transform:none; } .navheader { font-family: georgia; font-size: 18px; font-weight: normal; color: #000000; margin-bottom: 3px; background: #f8f5f9 ; border-bottom: 0px solid #3D3D3D; text-shadow: 0px 0px 1px #323232; text-transform:none; } .nav { font-family: courier new; font-size: 14px; font-weight: normal; border-bottom: 0px dashed #3D3D3D; text-transform:uppercase; } .nav ul { padding: 10px 10px 6px; font-weight: normal; margin: 0px; } .nav li { list-style: none; padding: 0px 0px 2px; font-weight: normal; margin: 0px; } .nav a { color: #333;text-decoration:none;} .nav a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none;} /** Post's body text **/ .entrybody { font-family: courier new; font-size: 13px; font-weight: normal; color: #333; line-height: 140%; text-align:justify; background: #ffffff; padding:0px; margin: 10px 15px 0px; } /** 'Posted by' txt **/ .entrymeta { font-family: arial; font-size: 8px; font-weight: normal; background: #f8f5f9; color: #666; padding:3px; margin: 0px 10px 0px; text-align:left; text-transform:uppercase; } .entrymeta a { color: #333; text-decoration:none;} .entrymeta a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none; } .commentheader { font-family: georgia; font-size: 18px; font-weight: normal; color: #000000; background: #FFFFFF; line-height: 140%; padding: 5px; margin: 10px 20px 0px; border-top: 1px solid #000000; } .commenttext { font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; font-weight: normal; color: #333; background: #d1d1d1; line-height: 140%; margin: 0px 20px 0px; padding:5px; } .commentmeta { font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; background: #d1d1d1; font-weight: normal; color: #333; text-align:right; margin: 0px 20px 10px; padding: 5px; } .commentmeta a { color: #333; text-decoration:none;} .commentmeta a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none; } .commentform { font-family: georgia; font-size: 11px; font-weight: normal; color: #333; margin: 0px 0px 20px 0px; padding:20px; } .separator { display: none; } .default { display:none; } .subside { font-family: "Trebuchet MS" Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: .7em; font-weight: normal; padding: 0px 0px 0px 0px; } .xmlButton { border:1px solid; border-color:#FC9 #630 #330 #F96; padding:0 3px; font:bold 10px Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; color:#FFF; background:#F60; text-decoration:none; margin:0; } .image { border: 1px solid #5E6655; padding: 0px 0px 0px 0px; margin: 0px 6px 6px 0px; } .thumbnail { border: 2px solid #889977; margin: 0px 6px 6px 0px; } .video{ padding: 0px 0px 30px 30px; } .fieldName{ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: 11px; margin: 0px 0px 12px 0px } select{ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: 11px; } /***************************************************************************** * Calendar * *****************************************************************************/ #calendar { color: #000000; font-family: 'Trebuchet MS', Verdana, sans-serif; padding: 0px 0px 6px 0px; text-align: left; } #calendar table { padding: 1px; /*border-collapse: collapse;*/ border: 0px; } #calendar table caption { color: #000000; font-family : Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 13px; border-bottom: 3px solid #000000; text-align: left; font-weight: bold; text-transform: uppercase; padding: 3px; } #calendar table th { text-align: center; font-weight: bold; font-size: xx-small; } #calendar table tr td { border: 1px solid #F1F1F1; text-align: center; font-size: xx-small; } #calendar table tr ul { color: #BBB; list-style: dot; margin: 0px 0px 0px 20px; padding: 4 0 5 0; font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.7em; } #calendar table tr td.cssDayMouseOver { border: 1px dotted red; cursor: hand; } #calendar table tr td.cssDayMouseOut { border: 1px solid #F1F1F1; } #calendar table tr td.cssEntryBox { border: 1px solid gray; padding: 6px; text-align: left; background: #FFFFFF; font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.8em; } #calendar table tr td ul li { } #calendar table tr td div.cssDayEntryHeader { font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.8em; text-align: left; font-weight: bold; padding: 4; } #calendar table tr td div.cssDayAvailable { text-decoration: underline; text-weight: bold; } form { margin: 0px 0px 6px; padding-left: 10px; } em { margin: 0px; padding: 0px; border: 0px none; text-align: left; letter-spacing: 0.1em; } .time{ font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 10px; font-weight: normal; background: #ffffff; color: #666; padding:3px 20px 0px; text-align:left; } /*Credits: Dynamic Drive CSS Library */ /*URL: http://www.dynamicdrive.com/style/ */ .mattblacktabs{ width: 100%; overflow: hidden; border-bottom: 0px solid black; /*bottom horizontal line that runs beneath tabs*/ } .mattblacktabs ul{ margin: 0; padding: 0; padding-left: 20px; /*offset of tabs relative to browser left edge*/ font: normal 15px georgia; list-style-type: none; } .mattblacktabs li{ display: inline; margin: 0; } .mattblacktabs li a{ float: left; /*Ändra till right om du vill ha flikarna till höger*/ display: block; text-decoration: none; margin: 0; padding: 3px 56px; /*padding inside each tab*/ border-right: 0px dashed black; /*right divider between tabs*/ color: #666; background: #FFFFFF; /*background of tabs (default state)*/ } .mattblacktabs li a:visited{ color: white; } .mattblacktabs li a:hover, .mattblacktabs li.selected a{ background: #FFFFFF; /*background of tabs for hover state, plus tab with "selected" class assigned to its LI */ color: white;