Mobil

Jag har funderat mycket på att införskaffa mig en Iphone här borta men det är ganska komplicerat att fixa eftersom jag bara ska vara här i 10 månader och de flesta är låsta på 2 år. Annars får man köpa en olåst och då måste man ha kontantkort och det är tydligen svårare att få tag på än i Sverige. Men jag har i alla fall en mobil nu, den är inte ny men den funkar utmärkt! 
Så här ser den ut!

...Trodde jag! Igår upptäckte jag till min förvåning detta, haha jag vet lite efter. Men jag blev lika glad ändå!



yesterday

Igår åkte jag Nicole och två andra tjejer till the mall för lite shopping. Jag fick med mig en massa saker från bland annat hollister, victoria secret och forever 21. Jag kan visa sen! Efter det åkte vi till tutti frutti som är ett jättehäftigt frozen yogurt ställe, det fanns så himla många smaker på både topping och yogurt. Man tog en bägare och tog det man ville ha och sen fick man väga sin bägare så betalade man typ 49 cent/oz. Sen bar det av vidare till Buffalo wild wings som är en sportsbar mest känd för deras kyckling. De hade 98 olika tv aparater på hela väggarna som alla visade sport, det kan man verkligen kalla för sportbar. 

Efter det åkte vi hem till katilin där det även kom typ 10 andra människor, vi tände en bonfire och satt bara och pratade. Det var jättemysigt!

Det var hur min gårdag såg ut, återkommer med bilder på shoppingen senare idag! 





Huset

Så här kommer några bilder på huset jag tog lite snabbt igår, kan ta bättre sen och visa igen! 


Min säng



Mitt badrum



Vardagsrum nere



Köket

Vardagsrummet där uppe



Baksidan. Bakom fältet ser man staden, det tar typ 5 min dit. Det blir jättefint på kvällen!
Som jag sa så tar jag bättre bilder sen när jag orkar, på framsidan och sånt också! 

Ha det så bra sålänge!



Ämnen

Så jag var i skolan igår för att välja ämnen, skolan var väldigt liten men det gör absolut ingenting för då kommer jag lära mig att hitta mycket snabbare. Jag kommer vara en Junior men jag kommer ta några Seniorclasses så det blir nog bra. Mitt schema ser ut såhär och till höger om snesträcket är andra terminen

Algebra 2/Algebra 2
Web design/Teachers project
Photography/Photography
American literature/American literature
Advance PE/Recomended PE
Foods/Creative Foods
Goverment/Economics

Jag är väldigt nöjd faktiskt, speciellt med Photography, foods, PE och Web design, de kommer bli roligast tror jag!
Sen ska jag även sjunga i kören och förhoppningsvis spela vollboll, annars ska jag pröva på basket! Jag kommer vara den enda utbytesstudenten i skolan så det blir nog lite speciellt haha. 

Efter skolbesöket åkte jag hem till Nicole där det också var typ 8 andra seniors, så de var jättekul att träffa dom.
De ställde många dumma frågor som typ, "do you have your own language?" "Can you text in that langugage too?" "Do you have TVs?" ja frågor som typ har självklara svar, men om man inte frågar får man ju inte veta! 
Jag kommer defenetivt träffa dom igen eftersom vi har några lektioner tillsammans plus att jag kommer åka med Nicole till skolan. 

Nu ska jag börja packa för vi ska snart åka till the lake.









Igår

Första dagen här spenderades först med att vänta på att Lori skulle komma hem, när hon väl gjorde det så åkte vi runt här så att jag kunde lära känna Moorhead lite bättre. Vi stannade på några affärer och jag blev ett per nikeskor och en sovtröja rikare. Det betydde ju även att jag blev några dollar fattigare men inte i närheten av vad jag skulle blivit i Sverige. Mina skor kostade 90 dollar plus att jag av någon konstig anledning fick 15 dollar rabatt. Så jag fick dom för 75 dollar vilket just nu är detsamma som 474 kr, vilket kap va?

När vi var klara med det åkte vi hem igen och började med maten, vi har ett eget trädgårdsland här så vi gick ut och hämtade morötter, bondbönor, tomater, paprika och gurka till salladen och till det serverades grillad lax, det var hur-gott-som-helst. Sen kom hennes grannar över för att umgås lite, killarna fortsatte bygga på uteplatsen de snart är klara med och vi gick ut på en promenad. Jag var otroligt trött igår kväll så jag gick och la mig redan vid 10, sen kunde jag inte sova längre än till 6. Jetlag alltså.. 

Nu sitter jag och kollar på Beverly Hillbillies haha, långt ifrån mitt favoritprogram om man säger så. Lori kommer hem vid halv 3 för att klockan 3 ska vi vara i skolan för att bestämma mitt schema, efter det ska jag träffa en tjej som heter Nicole. Hon ska köra mig till skolan varje dag så det ska bli kul att få träffa henne. Hon spelar även Vollyboll och sjunger i kören vilket även jag vill göra så det kan vara bra att känna någon där när man kommer som helt ny in i ett lag. 

Jag återkommer om vilka ämnen jag valt sen, ha det bra sålänge!






Godmorgon från USA!

Nu är jag äntligen här! Så alla oroliga där hemma kan dra en lättnadens suck. Klockan är snart 8 här och jag har vaknat i min framtida säng för första gången. Den är enorm! Men jag klagar inte. Huset är otroligt fint, blev helt chockad när jag kom hit, och det är väldigt amerikanskt. Hela nedervåningen, bortsett från badrummet, har helteckningsmatta vilket faktiskt var väldigt skönt att stiga upp på, det är som att man har på sig myssockar hela tiden. Min familj använder inte skor inomhus, så det är väldigt skönt. Jag förstår inte varför vissa gör det, blir det inte jättemycket att städa sen? Något som jag nu försöker lära mig är alla dessa dörrknoppar till handtag haha, de är faktiskt mer komplicerade än vad de ser ut men det går framåt i alla fall. De har en enorm tomt med eget trädgårdsland, massa äppelträd, grillplats och den perfekta gräsmattan för fotboll och sånt. Sen har det även en basketkorg på uppfarten, skirker inte det USA för er?

Lori och Jim arbetar halvdag idag så tills de kommer hem ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, vika in kläder och fixa så att mina saker är där de ska. Sen vet jag faktiskt inte vad vi ska göra. Imorgon ska jag till skolan och välja ämnen, det ska bli kul! Lori sa att jag förmodligen blir en junior men jag hoppas verkligen jag blir en senior, skulle vara grymt kul! Om det är fint väder på fredag åker vi till "the lake house" över helgen, annars åker vi på lördag, det ser jag jättemycket fram emot! Idag är det väldigt varmt ute och varmare ska det bli, 32 grader, så jag hoppas det håller i sig till över helgen.

Jag har faktiskt inte orkat ta några bilder ännu, men jag ska försöka visa er huset imorgon.

Jag hörde även att det inte gick att kommentera min blogg, jag har fixat det så nu ska det är bara kommentera på!

Ha det så bra sålänge!



Sinnessjukt

Förstår ni att jag om mindre än 24 timmar kommer befinna mig på en helt annan plats, lååååångt bort från allt vad trygghet är, långt bort från mitt hem, familj, vänner, ja från allt det som är mitt helt enkelt. För det kan inte jag förstå, jag är inte nervös, inte rädd, inte någonting, lung som en filbunke. Det som däremot gör mig nervös är att jag känner mig just så onervös. Det är inte rätt. Men imorgon kommer nog nerverna, herregud jag är taggad till TUSEN! Inför resan, inte nerverna då alltså.

Jag är väl medveten om att allt inte kommer vara en dans på rosor, det kommer bli en vardag där med och en vardag är inte alltid lätt. Tuffa tider kommer, men även bättre och det är dom jag ska ta vara på. Nej nu hoppar jag snart ner från stolen av taggnicitet (ehe?) PEACE OUT! 

Ps. Jag uppdaterar mer när jag är framme så ni vet att jag lever. 




.

Just nu gör jag allt för att undvika det jag egentligen behöver göra, packa. En feting spellista på min ipod rikare blev jag i alla fall, det behövdes verkligen ny musik på den! Jag har precis njutit av en riktigt svensk klassiker, köttbullar, gjorda av min söta lilla lillebror. Kommer sakna sån mat, speciellt på julafton och sånna högtider då det nästan är maten som gör det. 

Imorgon ska jag umgås med min far hela dagen, jag ska köpa de allra sista sakerna innan resan och sen behöver jag verkligen packa, skriva upp viktiga nummer ifall något skulle hända på flygplatsen etc. och framförallt sova. 

Nu ska det dock ut och springas, hur taggad som helst med ny musik i öronen!!




2 dagar kvar

Nu har jag precis sagt hej då till Fanny, kommer sakna henne så himla mycket! Nu är det bara familjen kvar men det tar vi på arlanda. Snart smäller det! Jag har börjat packa lite smått, skrivit packlista i alla fall men frågan är om den hjälper något. Allt är bara ett stort kaos just nu, bläää. Men hur viktigt är det egentligen? Det jag saknar kan man antingen bara be någon skicka ner eller helt enkelt köpa nytt, no biggie! 

Just nu skulle jag vilja mysa runt i denna tröja, hur skön ser inte den ut liksom?




Schooltime

Jag gick in på skolans hemsida för se om jag kunde hitta någpm dress code och liknande, men innan jag ens hann leta reda på det ploppade lunchmenyn fram. 

Tuesday: chicken nuggets, fresh broccoli, fruit, flavored sherbet and milk

Wednesday: Cheeseburger/bun, potato salad, seasonal fruit, pickle and milk

Thursday: Sub sandwich, fresh vegetable, fruit, sun chops and milk

Friday: Cheese pizza, stemaed green beans, fruit and milk


Med det sagt kommer jag INTE trivas som en kung när det kommer till maten i alla fall.. Efter ett år med denna meny kommer jag definitivt rulla hem, nej jag måste komma på någon lösning på detta, ögonaböj! Jag håller tummarna för att detta bara är en muta-eleverna-med-"bra"-mat-första-veckan meny.
Jag har även tittat lite på sporter och sånt, vollyboll är fortfarande det jag dras mot men jag såg bilder och oj vad proffsiga de ser ut! Skulle vara så roligt att få komma med men jag har inte spelat vollyboll mer än på några få idrottslektioner och idrottsdagar liksom. Jag är även lite nervös när det kommer till tryouts, jag kan bara föreställa mig hur det kommer vara. 


Go Rabel vollyball team!





En sista gång.........För ett bra tag

Allt som sker nu blir en sista gång, alla vänner jag träffar, släkten, maten jag äter, snart även gången jag sover. Ja, eller det är ju tre dagar kvar men det kommer gå så fort, trots att jag just nu önskar att tiden bara kunde flyga fram till tisdag morgon klockan 7.10 för då flyger jag själv iväg. Det är samling på arlanda två timmar tidigare så jag måste gå upp 4 alternativt att inte gå och lägga mig alls men jag tvivlar på att de släpper in zombies på flyget. Om allt går som planerat är jag framme 20 timmar senare efter två mellanlandningar i London följt av Chicago. Åh vad jag längtar! Tänk att det kan vara 20 timmar mellan vardag och äventyr, häftigt. Jag hoppas verkligen flygturen går bra, har läst om några utbytesstudenter som varit tvungna att sova över på flygplatsen(!). Men det ska nog gå bra, hoppas jag sitter bredvid någon rolig människa så tiden går lite fortare. 



Hur packar man för ett år?!

Bon Iver förgyller mina öron samtidigt som jag funderar på hur jag ska lyckas trycka ner alla mina favoritsaker i min resväska. Hoppar jag lite på den går det kanske. Det stora problemet är den där förbaskade 23kg gränsen, jag blir galen! 

En annan sak jag har lite panik över är att det endast är 43 minuter kvar på mitt spotify, ja jag är för snål för premium. Som tur är har jag en far som inte är lika snål! En annan sak som är tur är att amerikanarna precis blivit lika coola som oss och har nu spotify dom med! Jag älskar mitt spotify, ibland tror jag hon (det är en tjej) kan läsa mina tankar för hon lyckas alltid spela precis den låten jag är sugen på. Nu exempelvis, Minnesota med Bon iver, den passar ju alldeless utmärkt eftersom det är där jag om några få dagar kommer att bo. Åånej, paniken kom tillbaks nu, hejdå.





Antonella Arishmendi




Presents

Idag är det dags för att pricka av ännu några punkter på min att göra lista. På första plats står presenter, jag vet precis vad jag ska köpa men jag får visa de senare när de blivit överlämnade till familjen eftersom jag anar att dom läser detta. Minnesotas klimat liknar Sveriges till stora delar, därför behöver jag ta med ganska varma kläder vilket är mycket tyngre än varma kläder, logiskt nog. Tyvärr får det plats mindre saker så jag måste verkligen börja tänka efter lite nu. Just det, jag köpte även en dator igår vilket förmodligen är ganska skönt att ta med sig, skulle nog inte klara mig utan ÅÄÖ plus att det är skönt att kunna ha sina egna saker på den. 

Efter shoppingen bär det av till mormor och morfar för ännu lite avsked, sorgligt. Fast 10 månader går väldigt snabbt. 

På tal om inget, godis kommer troligtvis vara det jag saknar mest där borta (i matväg).. Jag har inget emot att få det ner skickat lite då och då *blink*





Future

Jag kunde inte bett om en bättre familj, det känns så just nu i alla fall. Vi mailar fram och tillbaka och för varje mail känns det bara bättre och bättre. 
Skolan börjar den 6e september men jag åker dit nu på tisdag för dom ville hitta på lite saker innan skolan börjar, den 4e ska vi exempelvis åka till north dakota över natten och kolla på country musik live, haha tänk vad häftigt! Lori arbetade med att placera utbytesstudenter förut men hon har slutat nu, hennes förra kollega ska också till North dakota och kolla på den showen tillsammans med 25 andra utbytesstudenter från hela världen. Det ska bli jättespännande att få träffa dom också! 

Lori gillar att shoppa, laga mat och så fixar hon naglarna vilket jag gärna följer med på! Jim gillar att fixa med sin bil åka snöskoter och båt. Varje år hyr de "a lake house" där de spenderar stora delar av sommaren vilket låter så himla mysigt. Lori har även en dotter som heter Ashley, hon har en liten son på tre år som verkar hur jättesöt.
Jag får ett eget rum som tydligen ska vara väldigt stort, plus ett eget badrum vilket låter hur bra som helst. Det har jag inte ens här hemma i Sverige liksom.



nathaliefolcker -



Trackback
nathaliefolcker -

Mobil

Jag har funderat mycket på att införskaffa mig en Iphone här borta men det är ganska komplicerat att fixa eftersom jag bara ska vara här i 10 månader och de flesta är låsta på 2 år. Annars får man köpa en olåst och då måste man ha kontantkort och det är tydligen svårare att få tag på än i Sverige. Men jag har i alla fall en mobil nu, den är inte ny men den funkar utmärkt! 
Så här ser den ut!

...Trodde jag! Igår upptäckte jag till min förvåning detta, haha jag vet lite efter. Men jag blev lika glad ändå!



yesterday

Igår åkte jag Nicole och två andra tjejer till the mall för lite shopping. Jag fick med mig en massa saker från bland annat hollister, victoria secret och forever 21. Jag kan visa sen! Efter det åkte vi till tutti frutti som är ett jättehäftigt frozen yogurt ställe, det fanns så himla många smaker på både topping och yogurt. Man tog en bägare och tog det man ville ha och sen fick man väga sin bägare så betalade man typ 49 cent/oz. Sen bar det av vidare till Buffalo wild wings som är en sportsbar mest känd för deras kyckling. De hade 98 olika tv aparater på hela väggarna som alla visade sport, det kan man verkligen kalla för sportbar. 

Efter det åkte vi hem till katilin där det även kom typ 10 andra människor, vi tände en bonfire och satt bara och pratade. Det var jättemysigt!

Det var hur min gårdag såg ut, återkommer med bilder på shoppingen senare idag! 





Huset

Så här kommer några bilder på huset jag tog lite snabbt igår, kan ta bättre sen och visa igen! 


Min säng



Mitt badrum



Vardagsrum nere



Köket

Vardagsrummet där uppe



Baksidan. Bakom fältet ser man staden, det tar typ 5 min dit. Det blir jättefint på kvällen!
Som jag sa så tar jag bättre bilder sen när jag orkar, på framsidan och sånt också! 

Ha det så bra sålänge!



Ämnen

Så jag var i skolan igår för att välja ämnen, skolan var väldigt liten men det gör absolut ingenting för då kommer jag lära mig att hitta mycket snabbare. Jag kommer vara en Junior men jag kommer ta några Seniorclasses så det blir nog bra. Mitt schema ser ut såhär och till höger om snesträcket är andra terminen

Algebra 2/Algebra 2
Web design/Teachers project
Photography/Photography
American literature/American literature
Advance PE/Recomended PE
Foods/Creative Foods
Goverment/Economics

Jag är väldigt nöjd faktiskt, speciellt med Photography, foods, PE och Web design, de kommer bli roligast tror jag!
Sen ska jag även sjunga i kören och förhoppningsvis spela vollboll, annars ska jag pröva på basket! Jag kommer vara den enda utbytesstudenten i skolan så det blir nog lite speciellt haha. 

Efter skolbesöket åkte jag hem till Nicole där det också var typ 8 andra seniors, så de var jättekul att träffa dom.
De ställde många dumma frågor som typ, "do you have your own language?" "Can you text in that langugage too?" "Do you have TVs?" ja frågor som typ har självklara svar, men om man inte frågar får man ju inte veta! 
Jag kommer defenetivt träffa dom igen eftersom vi har några lektioner tillsammans plus att jag kommer åka med Nicole till skolan. 

Nu ska jag börja packa för vi ska snart åka till the lake.









Igår

Första dagen här spenderades först med att vänta på att Lori skulle komma hem, när hon väl gjorde det så åkte vi runt här så att jag kunde lära känna Moorhead lite bättre. Vi stannade på några affärer och jag blev ett per nikeskor och en sovtröja rikare. Det betydde ju även att jag blev några dollar fattigare men inte i närheten av vad jag skulle blivit i Sverige. Mina skor kostade 90 dollar plus att jag av någon konstig anledning fick 15 dollar rabatt. Så jag fick dom för 75 dollar vilket just nu är detsamma som 474 kr, vilket kap va?

När vi var klara med det åkte vi hem igen och började med maten, vi har ett eget trädgårdsland här så vi gick ut och hämtade morötter, bondbönor, tomater, paprika och gurka till salladen och till det serverades grillad lax, det var hur-gott-som-helst. Sen kom hennes grannar över för att umgås lite, killarna fortsatte bygga på uteplatsen de snart är klara med och vi gick ut på en promenad. Jag var otroligt trött igår kväll så jag gick och la mig redan vid 10, sen kunde jag inte sova längre än till 6. Jetlag alltså.. 

Nu sitter jag och kollar på Beverly Hillbillies haha, långt ifrån mitt favoritprogram om man säger så. Lori kommer hem vid halv 3 för att klockan 3 ska vi vara i skolan för att bestämma mitt schema, efter det ska jag träffa en tjej som heter Nicole. Hon ska köra mig till skolan varje dag så det ska bli kul att få träffa henne. Hon spelar även Vollyboll och sjunger i kören vilket även jag vill göra så det kan vara bra att känna någon där när man kommer som helt ny in i ett lag. 

Jag återkommer om vilka ämnen jag valt sen, ha det bra sålänge!






Godmorgon från USA!

Nu är jag äntligen här! Så alla oroliga där hemma kan dra en lättnadens suck. Klockan är snart 8 här och jag har vaknat i min framtida säng för första gången. Den är enorm! Men jag klagar inte. Huset är otroligt fint, blev helt chockad när jag kom hit, och det är väldigt amerikanskt. Hela nedervåningen, bortsett från badrummet, har helteckningsmatta vilket faktiskt var väldigt skönt att stiga upp på, det är som att man har på sig myssockar hela tiden. Min familj använder inte skor inomhus, så det är väldigt skönt. Jag förstår inte varför vissa gör det, blir det inte jättemycket att städa sen? Något som jag nu försöker lära mig är alla dessa dörrknoppar till handtag haha, de är faktiskt mer komplicerade än vad de ser ut men det går framåt i alla fall. De har en enorm tomt med eget trädgårdsland, massa äppelträd, grillplats och den perfekta gräsmattan för fotboll och sånt. Sen har det även en basketkorg på uppfarten, skirker inte det USA för er?

Lori och Jim arbetar halvdag idag så tills de kommer hem ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, vika in kläder och fixa så att mina saker är där de ska. Sen vet jag faktiskt inte vad vi ska göra. Imorgon ska jag till skolan och välja ämnen, det ska bli kul! Lori sa att jag förmodligen blir en junior men jag hoppas verkligen jag blir en senior, skulle vara grymt kul! Om det är fint väder på fredag åker vi till "the lake house" över helgen, annars åker vi på lördag, det ser jag jättemycket fram emot! Idag är det väldigt varmt ute och varmare ska det bli, 32 grader, så jag hoppas det håller i sig till över helgen.

Jag har faktiskt inte orkat ta några bilder ännu, men jag ska försöka visa er huset imorgon.

Jag hörde även att det inte gick att kommentera min blogg, jag har fixat det så nu ska det är bara kommentera på!

Ha det så bra sålänge!



Sinnessjukt

Förstår ni att jag om mindre än 24 timmar kommer befinna mig på en helt annan plats, lååååångt bort från allt vad trygghet är, långt bort från mitt hem, familj, vänner, ja från allt det som är mitt helt enkelt. För det kan inte jag förstå, jag är inte nervös, inte rädd, inte någonting, lung som en filbunke. Det som däremot gör mig nervös är att jag känner mig just så onervös. Det är inte rätt. Men imorgon kommer nog nerverna, herregud jag är taggad till TUSEN! Inför resan, inte nerverna då alltså.

Jag är väl medveten om att allt inte kommer vara en dans på rosor, det kommer bli en vardag där med och en vardag är inte alltid lätt. Tuffa tider kommer, men även bättre och det är dom jag ska ta vara på. Nej nu hoppar jag snart ner från stolen av taggnicitet (ehe?) PEACE OUT! 

Ps. Jag uppdaterar mer när jag är framme så ni vet att jag lever. 




.

Just nu gör jag allt för att undvika det jag egentligen behöver göra, packa. En feting spellista på min ipod rikare blev jag i alla fall, det behövdes verkligen ny musik på den! Jag har precis njutit av en riktigt svensk klassiker, köttbullar, gjorda av min söta lilla lillebror. Kommer sakna sån mat, speciellt på julafton och sånna högtider då det nästan är maten som gör det. 

Imorgon ska jag umgås med min far hela dagen, jag ska köpa de allra sista sakerna innan resan och sen behöver jag verkligen packa, skriva upp viktiga nummer ifall något skulle hända på flygplatsen etc. och framförallt sova. 

Nu ska det dock ut och springas, hur taggad som helst med ny musik i öronen!!




2 dagar kvar

Nu har jag precis sagt hej då till Fanny, kommer sakna henne så himla mycket! Nu är det bara familjen kvar men det tar vi på arlanda. Snart smäller det! Jag har börjat packa lite smått, skrivit packlista i alla fall men frågan är om den hjälper något. Allt är bara ett stort kaos just nu, bläää. Men hur viktigt är det egentligen? Det jag saknar kan man antingen bara be någon skicka ner eller helt enkelt köpa nytt, no biggie! 

Just nu skulle jag vilja mysa runt i denna tröja, hur skön ser inte den ut liksom?




Schooltime

Jag gick in på skolans hemsida för se om jag kunde hitta någpm dress code och liknande, men innan jag ens hann leta reda på det ploppade lunchmenyn fram. 

Tuesday: chicken nuggets, fresh broccoli, fruit, flavored sherbet and milk

Wednesday: Cheeseburger/bun, potato salad, seasonal fruit, pickle and milk

Thursday: Sub sandwich, fresh vegetable, fruit, sun chops and milk

Friday: Cheese pizza, stemaed green beans, fruit and milk


Med det sagt kommer jag INTE trivas som en kung när det kommer till maten i alla fall.. Efter ett år med denna meny kommer jag definitivt rulla hem, nej jag måste komma på någon lösning på detta, ögonaböj! Jag håller tummarna för att detta bara är en muta-eleverna-med-"bra"-mat-första-veckan meny.
Jag har även tittat lite på sporter och sånt, vollyboll är fortfarande det jag dras mot men jag såg bilder och oj vad proffsiga de ser ut! Skulle vara så roligt att få komma med men jag har inte spelat vollyboll mer än på några få idrottslektioner och idrottsdagar liksom. Jag är även lite nervös när det kommer till tryouts, jag kan bara föreställa mig hur det kommer vara. 


Go Rabel vollyball team!





En sista gång.........För ett bra tag

Allt som sker nu blir en sista gång, alla vänner jag träffar, släkten, maten jag äter, snart även gången jag sover. Ja, eller det är ju tre dagar kvar men det kommer gå så fort, trots att jag just nu önskar att tiden bara kunde flyga fram till tisdag morgon klockan 7.10 för då flyger jag själv iväg. Det är samling på arlanda två timmar tidigare så jag måste gå upp 4 alternativt att inte gå och lägga mig alls men jag tvivlar på att de släpper in zombies på flyget. Om allt går som planerat är jag framme 20 timmar senare efter två mellanlandningar i London följt av Chicago. Åh vad jag längtar! Tänk att det kan vara 20 timmar mellan vardag och äventyr, häftigt. Jag hoppas verkligen flygturen går bra, har läst om några utbytesstudenter som varit tvungna att sova över på flygplatsen(!). Men det ska nog gå bra, hoppas jag sitter bredvid någon rolig människa så tiden går lite fortare. 



Hur packar man för ett år?!

Bon Iver förgyller mina öron samtidigt som jag funderar på hur jag ska lyckas trycka ner alla mina favoritsaker i min resväska. Hoppar jag lite på den går det kanske. Det stora problemet är den där förbaskade 23kg gränsen, jag blir galen! 

En annan sak jag har lite panik över är att det endast är 43 minuter kvar på mitt spotify, ja jag är för snål för premium. Som tur är har jag en far som inte är lika snål! En annan sak som är tur är att amerikanarna precis blivit lika coola som oss och har nu spotify dom med! Jag älskar mitt spotify, ibland tror jag hon (det är en tjej) kan läsa mina tankar för hon lyckas alltid spela precis den låten jag är sugen på. Nu exempelvis, Minnesota med Bon iver, den passar ju alldeless utmärkt eftersom det är där jag om några få dagar kommer att bo. Åånej, paniken kom tillbaks nu, hejdå.





Antonella Arishmendi




Presents

Idag är det dags för att pricka av ännu några punkter på min att göra lista. På första plats står presenter, jag vet precis vad jag ska köpa men jag får visa de senare när de blivit överlämnade till familjen eftersom jag anar att dom läser detta. Minnesotas klimat liknar Sveriges till stora delar, därför behöver jag ta med ganska varma kläder vilket är mycket tyngre än varma kläder, logiskt nog. Tyvärr får det plats mindre saker så jag måste verkligen börja tänka efter lite nu. Just det, jag köpte även en dator igår vilket förmodligen är ganska skönt att ta med sig, skulle nog inte klara mig utan ÅÄÖ plus att det är skönt att kunna ha sina egna saker på den. 

Efter shoppingen bär det av till mormor och morfar för ännu lite avsked, sorgligt. Fast 10 månader går väldigt snabbt. 

På tal om inget, godis kommer troligtvis vara det jag saknar mest där borta (i matväg).. Jag har inget emot att få det ner skickat lite då och då *blink*





Future

Jag kunde inte bett om en bättre familj, det känns så just nu i alla fall. Vi mailar fram och tillbaka och för varje mail känns det bara bättre och bättre. 
Skolan börjar den 6e september men jag åker dit nu på tisdag för dom ville hitta på lite saker innan skolan börjar, den 4e ska vi exempelvis åka till north dakota över natten och kolla på country musik live, haha tänk vad häftigt! Lori arbetade med att placera utbytesstudenter förut men hon har slutat nu, hennes förra kollega ska också till North dakota och kolla på den showen tillsammans med 25 andra utbytesstudenter från hela världen. Det ska bli jättespännande att få träffa dom också! 

Lori gillar att shoppa, laga mat och så fixar hon naglarna vilket jag gärna följer med på! Jim gillar att fixa med sin bil åka snöskoter och båt. Varje år hyr de "a lake house" där de spenderar stora delar av sommaren vilket låter så himla mysigt. Lori har även en dotter som heter Ashley, hon har en liten son på tre år som verkar hur jättesöt.
Jag får ett eget rum som tydligen ska vara väldigt stort, plus ett eget badrum vilket låter hur bra som helst. Det har jag inte ens här hemma i Sverige liksom.



Minnesota, here I come!

I natt klockan 00.43 fick jag ett mail, "greetings from Moorhead, Minnesota", stod det. Jag kastade mig upp ur sängen och sprang till mamma som yrvaket kom för att lyssna. Det var som att en stor klumt försvann ur min kropp, allt kändes plötsligt så mycket bättre. Skolan börjar 6e september men jag vet inte exakt när jag åker ännu. 

Familjen då, Lori och Jim heter paret jag kommer bo hos. Jim har två döttrar sedan en tidigare relation men de bor båda i kalifornien, tillsammans har dom Andrew och Tyler som är 22 respektive 18 år. De brukar åka och hälsa på jims döttrar ibland så jag hoppas få följa med, hur coolt vore inte det?! Jag kommer bo i ett stort hus med stor tomt i en liten by 1 mile från stora staden som har 27 000 invånare. Men det är även nära till en stad i North dakota som har 150 000 invånare. Jag kommer åka skolbuss till skolan som ligger 5 mile från mitt hem, men i början får jag skjuts av en tjej som heter Nicole. 

Jag vet faktiskt inte så mycket mer än så men jag kommer förmodligen få reda på mer idag, I'll keep you posted! 







Nä men tja

Dagen har spenderts med en person jag kommer sakna så in i norden det kommande året, Fanny närmare bestämt. Hon har hjälpt mig med Sverige scrapbooken som nu äntligen är helt färdig!! Pappa grillar kyckling som snart ska serveras till middag, smarrigt värre. Kul inlägg föresten.. 

Jag slänger upp två bilder från Varberg där jag var för någon helg sedan, hörs imorgon! 






Tystnad

Jag är medveten om min några dagars frånvaro här från bloggen, jag ber om ursäkt för det. Jag har haft så mycket roligt att göra så bloggen har inte varit mitt prio 1 helt enkelt! I fredags var jag med några sköna böner på grönan och sen drog de lika sköna bönorna och jag hem till Amanda för en avskedsfest, riktigt riktigt kul! Igår var jag och shoppade lite för att sedan dra mig mot min kära farmor för ännu en avskedsmiddag, mycket avsked nu känner jag.. Eftersom farmor bor på södermalm gick vi ner på gatan där midnattsloppet var i full gång, tror aldrig jag har skådat så mycket oranget på en och samma plats, 22 000 orangefärgade människor närmare bestämt!

Nu har jag precis kommit hem från dagens springtur och ska se till att få något i magen.

Juuuust det, jag glömde nästan! Om allt har gått bra har jag en värdfamilj imorgon (peppar, peppar, ta i trä).







Happiness

Fick precis ett efterlängtat telefonsamtal från STS, jag hinner inte skriva mer om det nu men jag återkommer imorgon med mer information. Kan dock meddela att jag mår på topp just nu! 





Sleepless

Åhh jag kan inte sova längre än till åtta, jobbigt jobbigt. Istället har jag spenderat morgonen med att bläddra igenom mammas recept för att se om det är några jag kan fylla min egen bok med. Igår blev jag även klar med alla bilder jag ska ha till min lilla scrapbook om Sverige, jag blev riktigt nöjd faktiskt. Nu gäller det bara att få de framkallade och sen är det bara att tuta och köra! Jag upptäckte dock att den inte är så liten, den är faktiskt väldigt tung. Min andra packning får därför lida men det gör nog ingenting, jag vill ändå helst köpa alla kläder i USA och typ ta med något enstaka ombyte. Om jag har förstått det hela rätt så verkar de faktiskt som att USA är efter oss i modet, vilket är svårt att förstå med tanke på att de är före med allt annat, men men. 







Typiskt svenskt

Regnet öser ner utanför fönstret, det åskar och här sitter jag med min kopp te. Kan det bli bättre? Tveksamt. Jag googlar typsikt svenskt och försöker få ihop min scrapbook, kan man fortfarande gå och framkalla foton i fotobutiker föresten? Om man har bilderna på ett USB? Om det inte skulle fungera åker hela idén med denna scrabook ner i sopporna, men det återstår att se då helt enkelt. 

Förutom falukorv, vikingar, snus, midsommar, knäckebröd, köttbullar, fika och dalahäst anses även punktlighet, fem veckors betald semester, betald utbildning, skatter, ärlighet, "vacker väder idag" och "tack för senast" som typiskt svenskt. Jag tror dock jag avstår från att ta med det i boken, jantelagen hoppar jag nog också över. 





Dator

Jag har funderat mycket angående en dator i USA, jag fick en bärbar av min skola men den var jag tyvärr tvungen att lämna tillbaka eftersom jag blev avskriven från skolan i ett år. Det skulle verkligen vara skönt att ha med sig sin egen så man inte behöver förlita sig på deras allt för mycket. För att inte tala om hur jobbigt det kommer bli utan å,ä,ö men samtidigt kan det vara jobbigt att behöva konka runt på den vid flyget och sånt. Så ni som ska åka eller har åkt, hur gjorde ni? Tog ni med er en egen?



Dagen som gått

Just nu kan man säga att jag är väldigt trött på soffor, jag vet inte hur många olika jag och mamma prövat idag men jag kommer säkerligen ha träningsvärk imorgon. Jag kan med glädje i rösten meddela att vi tillslut hittade den perfekta, ett tag såg det ju väldigt mörkt ut. Utöver soffletandet har vi även fyndat lite annan inredning, jag har blivit vittne till en drogaffär och bakat muffins till den söta tanten jag har till granne. 

Jag är vråltrött och ska gå och lägga mig väldigt tidigt idag, sen håller jag tummarna på att morgondagen blir dagen då får min familj, jag börjar bli lite nojig nu när det bara är 21 dagar kvar till deadline.. Jag tror jag ska ta och be en liten bön ikväll, det har tydligen funkat för andra utbytisar, haha.







Tankar från en kopp varm mjölk

Jag satt här i soffan med en kopp full av himmel då det plötsligt slog mig, jag ska snart ut på mitt livs största äventyr! Just nu bryr jag mig faktiskt inte om att jag inte har fått en familj ännu för jag vet att oavsett vad kommer jag ha det så (svordom) roligt att det inte är sant. Ibland kommer jag på mig själv småleendes framför datorskärmen när jag läser hur de som redan åkt har det eller vad de som snart ska åka tänker. Jag är den enda av mina vänner som valt att åka så därför har jag alltid sett USA som mitt eget lilla drömland, därför kan jag känna att vi utbytesstudenter delar på något, något stort. Trots att vi inte känner varandra det minsta är vi på något sätt lite lika varandra, jag vet inte hur jag ska förklara det men det känns väldigt.. Mäktigt. Vi är inte som alla andra, vi har något speceillt tillsammans. 



Värt att klicka sig in på

Heeeej.
I brist på annat att säga tänkte jag tipsa om mina favoritutbytesstudentbloggar (pust).
Jag älskar inspirerande bloggar med finfina bilder, bloggar som står ut helt enkelt så om ni, liksom jag, faller för det kan ni ju kika in på någon av dessa!

http://meliasson.blogg.se/
http://nicolina.blogg.se/
http://308days.devote.se/
http://toveandersson.devote.se/
http://exploringwis.blogspot.com/
http://itsfearless.blogg.se/
http://tuvaalicia.se/
http://emmysbloggland.blogg.se/
http://evertsusa.blogg.se/
http://honeyandmoon.blogg.se/
http://agneshastalavista.blogspot.com/
http://thezi.blogg.se/

Denna lista lär med all säkerhet både förlängas och förnyas ett visst antal gånger för det finns hur många bra bloggar som helst!



No worries

Det suger att vara oplacerad, man börjar ifrågasätta sig själv, varför ingen vill ha mig, om jag skrev något knasigt i brevet. Alla såna där tankar som får en att känna sig väldigt liten och obetydlig. Jag skulle så gärna vilja se hur min fil ligger till i USA, vad som händer precis i detta nu, hur de olika familjerna reagerar när de läser mitt brev, men det går ju inteeeee. Enligt STS så ska jag inte oroa mig, jag sitter tydligen i samma båt som 40 andra stackras elever, vilket betyder att 60 lyckliga elever redan har fått sin placering. Men vad händer om man inte får någon placering? Om det verkligen inte finns någon familj som passar mig? Enligt STS så har PAX till den 31 augusti 00.00 på sig att hitta en familj till mig, och det är 100 % säkert att de gör det, men.... Hur? Enligt STS så är det oftast de bästa som är kvar på slutet, but that don't make no sence at all.


Iphone 4 tar förvånadsvärt bra bilder



Tjaaaaa

Nu har vi äntligen spacklat klart i lägenheten så imorgon kan vi förhoppningsvis börja måla, just nu har väggarna en otroligt gräslig persikorosa färg så det ska bli skönt att få det vitt. Annars då? Jag har kollat lite på resväskor men de jag har gillat har varit väldigt tunga, med tanke på att vikten endast får vara 23 kg får det plats väldigt lite om bara själva väskan väger 5 kg.. Men det ska nog gå tillslut, alla andra har ju klarat det!

Från det ena till det andra så tycker jag att det på ett sätt är skönt att åka senare, då kan man läsa om alla andra som redan har åkt och kanske snappa upp en del tips om packning, shopping och sånt. Och man kommer ju hem tidigare då vilket både kan vara bra och dåligt.. Sen har jag tänkt på en sak, skulle det inte vara bättre om alla blev informerade om sina placeringar ungefär samtidigt? Förmodligen är det bara avundsjukan som talar nu hehe, men det känns lite orättvist att en del har haft flera månader på sig att planera medans andra gått runt med stora frågentecken över huvudet, andra är då jag, typ. 

Mycket ska klämmas in under morgondagens 24 timmar, därför hade jag tänkt bege mig mot sängen tillsammans med ett nytt avsnitt av pretty little liars (I'm a sucker for series). 

Jag säger godnatt till alla där ute så hörs vi imorgon igen!



Dagen som gått

Nu har jag precis kommit hem från den nya lägenheten där det har fixat och donats med inredning och lite smått och gott. Innan det köttade jag gärnet på sats, otroligt skönt med gångavstånd till gymmet måste jag säga! Jag har även lyckats köpa mig lite småsaker inför USA, bland annat en dagbok, telefonbok och ett block, eller vad man nu kallar det, som jag ska tänkte förvandla till en Sverige scrapbook till min familj. I veckan tänkte jag dra in till gamla stan och knäppa lite fina pix, tar med min turistanda sen är det bara och köra!! Jag lovar att visa resultatet av boken så fort den är färdig. Jag ska ta med en hel del andra presenter men som jag nämnt tidigare vill jag helst att de ska vara så personliga som möjligt, om jag var i familjens sitts hade jag blivit som gladast för genomtänkta presenter så jag får helt enkelt klura ut den punkten när jag får lite mer att gå på. 

Föresten, jag har märkt att fler och fler klickar sig in på min lilla blogg vilket är otroligt kul! Jag svara mer än gärna på frågor om det skulle uppstå några sådana, skulle vara jätteroligt!

Puss på er



nathaliefolcker -

Mobil

Jag har funderat mycket på att införskaffa mig en Iphone här borta men det är ganska komplicerat att fixa eftersom jag bara ska vara här i 10 månader och de flesta är låsta på 2 år. Annars får man köpa en olåst och då måste man ha kontantkort och det är tydligen svårare att få tag på än i Sverige. Men jag har i alla fall en mobil nu, den är inte ny men den funkar utmärkt! 
Så här ser den ut!

...Trodde jag! Igår upptäckte jag till min förvåning detta, haha jag vet lite efter. Men jag blev lika glad ändå!



yesterday

Igår åkte jag Nicole och två andra tjejer till the mall för lite shopping. Jag fick med mig en massa saker från bland annat hollister, victoria secret och forever 21. Jag kan visa sen! Efter det åkte vi till tutti frutti som är ett jättehäftigt frozen yogurt ställe, det fanns så himla många smaker på både topping och yogurt. Man tog en bägare och tog det man ville ha och sen fick man väga sin bägare så betalade man typ 49 cent/oz. Sen bar det av vidare till Buffalo wild wings som är en sportsbar mest känd för deras kyckling. De hade 98 olika tv aparater på hela väggarna som alla visade sport, det kan man verkligen kalla för sportbar. 

Efter det åkte vi hem till katilin där det även kom typ 10 andra människor, vi tände en bonfire och satt bara och pratade. Det var jättemysigt!

Det var hur min gårdag såg ut, återkommer med bilder på shoppingen senare idag! 





Huset

Så här kommer några bilder på huset jag tog lite snabbt igår, kan ta bättre sen och visa igen! 


Min säng



Mitt badrum



Vardagsrum nere



Köket

Vardagsrummet där uppe



Baksidan. Bakom fältet ser man staden, det tar typ 5 min dit. Det blir jättefint på kvällen!
Som jag sa så tar jag bättre bilder sen när jag orkar, på framsidan och sånt också! 

Ha det så bra sålänge!



Ämnen

Så jag var i skolan igår för att välja ämnen, skolan var väldigt liten men det gör absolut ingenting för då kommer jag lära mig att hitta mycket snabbare. Jag kommer vara en Junior men jag kommer ta några Seniorclasses så det blir nog bra. Mitt schema ser ut såhär och till höger om snesträcket är andra terminen

Algebra 2/Algebra 2
Web design/Teachers project
Photography/Photography
American literature/American literature
Advance PE/Recomended PE
Foods/Creative Foods
Goverment/Economics

Jag är väldigt nöjd faktiskt, speciellt med Photography, foods, PE och Web design, de kommer bli roligast tror jag!
Sen ska jag även sjunga i kören och förhoppningsvis spela vollboll, annars ska jag pröva på basket! Jag kommer vara den enda utbytesstudenten i skolan så det blir nog lite speciellt haha. 

Efter skolbesöket åkte jag hem till Nicole där det också var typ 8 andra seniors, så de var jättekul att träffa dom.
De ställde många dumma frågor som typ, "do you have your own language?" "Can you text in that langugage too?" "Do you have TVs?" ja frågor som typ har självklara svar, men om man inte frågar får man ju inte veta! 
Jag kommer defenetivt träffa dom igen eftersom vi har några lektioner tillsammans plus att jag kommer åka med Nicole till skolan. 

Nu ska jag börja packa för vi ska snart åka till the lake.









Igår

Första dagen här spenderades först med att vänta på att Lori skulle komma hem, när hon väl gjorde det så åkte vi runt här så att jag kunde lära känna Moorhead lite bättre. Vi stannade på några affärer och jag blev ett per nikeskor och en sovtröja rikare. Det betydde ju även att jag blev några dollar fattigare men inte i närheten av vad jag skulle blivit i Sverige. Mina skor kostade 90 dollar plus att jag av någon konstig anledning fick 15 dollar rabatt. Så jag fick dom för 75 dollar vilket just nu är detsamma som 474 kr, vilket kap va?

När vi var klara med det åkte vi hem igen och började med maten, vi har ett eget trädgårdsland här så vi gick ut och hämtade morötter, bondbönor, tomater, paprika och gurka till salladen och till det serverades grillad lax, det var hur-gott-som-helst. Sen kom hennes grannar över för att umgås lite, killarna fortsatte bygga på uteplatsen de snart är klara med och vi gick ut på en promenad. Jag var otroligt trött igår kväll så jag gick och la mig redan vid 10, sen kunde jag inte sova längre än till 6. Jetlag alltså.. 

Nu sitter jag och kollar på Beverly Hillbillies haha, långt ifrån mitt favoritprogram om man säger så. Lori kommer hem vid halv 3 för att klockan 3 ska vi vara i skolan för att bestämma mitt schema, efter det ska jag träffa en tjej som heter Nicole. Hon ska köra mig till skolan varje dag så det ska bli kul att få träffa henne. Hon spelar även Vollyboll och sjunger i kören vilket även jag vill göra så det kan vara bra att känna någon där när man kommer som helt ny in i ett lag. 

Jag återkommer om vilka ämnen jag valt sen, ha det bra sålänge!






Godmorgon från USA!

Nu är jag äntligen här! Så alla oroliga där hemma kan dra en lättnadens suck. Klockan är snart 8 här och jag har vaknat i min framtida säng för första gången. Den är enorm! Men jag klagar inte. Huset är otroligt fint, blev helt chockad när jag kom hit, och det är väldigt amerikanskt. Hela nedervåningen, bortsett från badrummet, har helteckningsmatta vilket faktiskt var väldigt skönt att stiga upp på, det är som att man har på sig myssockar hela tiden. Min familj använder inte skor inomhus, så det är väldigt skönt. Jag förstår inte varför vissa gör det, blir det inte jättemycket att städa sen? Något som jag nu försöker lära mig är alla dessa dörrknoppar till handtag haha, de är faktiskt mer komplicerade än vad de ser ut men det går framåt i alla fall. De har en enorm tomt med eget trädgårdsland, massa äppelträd, grillplats och den perfekta gräsmattan för fotboll och sånt. Sen har det även en basketkorg på uppfarten, skirker inte det USA för er?

Lori och Jim arbetar halvdag idag så tills de kommer hem ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, vika in kläder och fixa så att mina saker är där de ska. Sen vet jag faktiskt inte vad vi ska göra. Imorgon ska jag till skolan och välja ämnen, det ska bli kul! Lori sa att jag förmodligen blir en junior men jag hoppas verkligen jag blir en senior, skulle vara grymt kul! Om det är fint väder på fredag åker vi till "the lake house" över helgen, annars åker vi på lördag, det ser jag jättemycket fram emot! Idag är det väldigt varmt ute och varmare ska det bli, 32 grader, så jag hoppas det håller i sig till över helgen.

Jag har faktiskt inte orkat ta några bilder ännu, men jag ska försöka visa er huset imorgon.

Jag hörde även att det inte gick att kommentera min blogg, jag har fixat det så nu ska det är bara kommentera på!

Ha det så bra sålänge!



Sinnessjukt

Förstår ni att jag om mindre än 24 timmar kommer befinna mig på en helt annan plats, lååååångt bort från allt vad trygghet är, långt bort från mitt hem, familj, vänner, ja från allt det som är mitt helt enkelt. För det kan inte jag förstå, jag är inte nervös, inte rädd, inte någonting, lung som en filbunke. Det som däremot gör mig nervös är att jag känner mig just så onervös. Det är inte rätt. Men imorgon kommer nog nerverna, herregud jag är taggad till TUSEN! Inför resan, inte nerverna då alltså.

Jag är väl medveten om att allt inte kommer vara en dans på rosor, det kommer bli en vardag där med och en vardag är inte alltid lätt. Tuffa tider kommer, men även bättre och det är dom jag ska ta vara på. Nej nu hoppar jag snart ner från stolen av taggnicitet (ehe?) PEACE OUT! 

Ps. Jag uppdaterar mer när jag är framme så ni vet att jag lever. 




.

Just nu gör jag allt för att undvika det jag egentligen behöver göra, packa. En feting spellista på min ipod rikare blev jag i alla fall, det behövdes verkligen ny musik på den! Jag har precis njutit av en riktigt svensk klassiker, köttbullar, gjorda av min söta lilla lillebror. Kommer sakna sån mat, speciellt på julafton och sånna högtider då det nästan är maten som gör det. 

Imorgon ska jag umgås med min far hela dagen, jag ska köpa de allra sista sakerna innan resan och sen behöver jag verkligen packa, skriva upp viktiga nummer ifall något skulle hända på flygplatsen etc. och framförallt sova. 

Nu ska det dock ut och springas, hur taggad som helst med ny musik i öronen!!




2 dagar kvar

Nu har jag precis sagt hej då till Fanny, kommer sakna henne så himla mycket! Nu är det bara familjen kvar men det tar vi på arlanda. Snart smäller det! Jag har börjat packa lite smått, skrivit packlista i alla fall men frågan är om den hjälper något. Allt är bara ett stort kaos just nu, bläää. Men hur viktigt är det egentligen? Det jag saknar kan man antingen bara be någon skicka ner eller helt enkelt köpa nytt, no biggie! 

Just nu skulle jag vilja mysa runt i denna tröja, hur skön ser inte den ut liksom?




Schooltime

Jag gick in på skolans hemsida för se om jag kunde hitta någpm dress code och liknande, men innan jag ens hann leta reda på det ploppade lunchmenyn fram. 

Tuesday: chicken nuggets, fresh broccoli, fruit, flavored sherbet and milk

Wednesday: Cheeseburger/bun, potato salad, seasonal fruit, pickle and milk

Thursday: Sub sandwich, fresh vegetable, fruit, sun chops and milk

Friday: Cheese pizza, stemaed green beans, fruit and milk


Med det sagt kommer jag INTE trivas som en kung när det kommer till maten i alla fall.. Efter ett år med denna meny kommer jag definitivt rulla hem, nej jag måste komma på någon lösning på detta, ögonaböj! Jag håller tummarna för att detta bara är en muta-eleverna-med-"bra"-mat-första-veckan meny.
Jag har även tittat lite på sporter och sånt, vollyboll är fortfarande det jag dras mot men jag såg bilder och oj vad proffsiga de ser ut! Skulle vara så roligt att få komma med men jag har inte spelat vollyboll mer än på några få idrottslektioner och idrottsdagar liksom. Jag är även lite nervös när det kommer till tryouts, jag kan bara föreställa mig hur det kommer vara. 


Go Rabel vollyball team!





En sista gång.........För ett bra tag

Allt som sker nu blir en sista gång, alla vänner jag träffar, släkten, maten jag äter, snart även gången jag sover. Ja, eller det är ju tre dagar kvar men det kommer gå så fort, trots att jag just nu önskar att tiden bara kunde flyga fram till tisdag morgon klockan 7.10 för då flyger jag själv iväg. Det är samling på arlanda två timmar tidigare så jag måste gå upp 4 alternativt att inte gå och lägga mig alls men jag tvivlar på att de släpper in zombies på flyget. Om allt går som planerat är jag framme 20 timmar senare efter två mellanlandningar i London följt av Chicago. Åh vad jag längtar! Tänk att det kan vara 20 timmar mellan vardag och äventyr, häftigt. Jag hoppas verkligen flygturen går bra, har läst om några utbytesstudenter som varit tvungna att sova över på flygplatsen(!). Men det ska nog gå bra, hoppas jag sitter bredvid någon rolig människa så tiden går lite fortare. 



Hur packar man för ett år?!

Bon Iver förgyller mina öron samtidigt som jag funderar på hur jag ska lyckas trycka ner alla mina favoritsaker i min resväska. Hoppar jag lite på den går det kanske. Det stora problemet är den där förbaskade 23kg gränsen, jag blir galen! 

En annan sak jag har lite panik över är att det endast är 43 minuter kvar på mitt spotify, ja jag är för snål för premium. Som tur är har jag en far som inte är lika snål! En annan sak som är tur är att amerikanarna precis blivit lika coola som oss och har nu spotify dom med! Jag älskar mitt spotify, ibland tror jag hon (det är en tjej) kan läsa mina tankar för hon lyckas alltid spela precis den låten jag är sugen på. Nu exempelvis, Minnesota med Bon iver, den passar ju alldeless utmärkt eftersom det är där jag om några få dagar kommer att bo. Åånej, paniken kom tillbaks nu, hejdå.





Antonella Arishmendi




Presents

Idag är det dags för att pricka av ännu några punkter på min att göra lista. På första plats står presenter, jag vet precis vad jag ska köpa men jag får visa de senare när de blivit överlämnade till familjen eftersom jag anar att dom läser detta. Minnesotas klimat liknar Sveriges till stora delar, därför behöver jag ta med ganska varma kläder vilket är mycket tyngre än varma kläder, logiskt nog. Tyvärr får det plats mindre saker så jag måste verkligen börja tänka efter lite nu. Just det, jag köpte även en dator igår vilket förmodligen är ganska skönt att ta med sig, skulle nog inte klara mig utan ÅÄÖ plus att det är skönt att kunna ha sina egna saker på den. 

Efter shoppingen bär det av till mormor och morfar för ännu lite avsked, sorgligt. Fast 10 månader går väldigt snabbt. 

På tal om inget, godis kommer troligtvis vara det jag saknar mest där borta (i matväg).. Jag har inget emot att få det ner skickat lite då och då *blink*





Future

Jag kunde inte bett om en bättre familj, det känns så just nu i alla fall. Vi mailar fram och tillbaka och för varje mail känns det bara bättre och bättre. 
Skolan börjar den 6e september men jag åker dit nu på tisdag för dom ville hitta på lite saker innan skolan börjar, den 4e ska vi exempelvis åka till north dakota över natten och kolla på country musik live, haha tänk vad häftigt! Lori arbetade med att placera utbytesstudenter förut men hon har slutat nu, hennes förra kollega ska också till North dakota och kolla på den showen tillsammans med 25 andra utbytesstudenter från hela världen. Det ska bli jättespännande att få träffa dom också! 

Lori gillar att shoppa, laga mat och så fixar hon naglarna vilket jag gärna följer med på! Jim gillar att fixa med sin bil åka snöskoter och båt. Varje år hyr de "a lake house" där de spenderar stora delar av sommaren vilket låter så himla mysigt. Lori har även en dotter som heter Ashley, hon har en liten son på tre år som verkar hur jättesöt.
Jag får ett eget rum som tydligen ska vara väldigt stort, plus ett eget badrum vilket låter hur bra som helst. Det har jag inte ens här hemma i Sverige liksom.



Minnesota, here I come!

I natt klockan 00.43 fick jag ett mail, "greetings from Moorhead, Minnesota", stod det. Jag kastade mig upp ur sängen och sprang till mamma som yrvaket kom för att lyssna. Det var som att en stor klumt försvann ur min kropp, allt kändes plötsligt så mycket bättre. Skolan börjar 6e september men jag vet inte exakt när jag åker ännu. 

Familjen då, Lori och Jim heter paret jag kommer bo hos. Jim har två döttrar sedan en tidigare relation men de bor båda i kalifornien, tillsammans har dom Andrew och Tyler som är 22 respektive 18 år. De brukar åka och hälsa på jims döttrar ibland så jag hoppas få följa med, hur coolt vore inte det?! Jag kommer bo i ett stort hus med stor tomt i en liten by 1 mile från stora staden som har 27 000 invånare. Men det är även nära till en stad i North dakota som har 150 000 invånare. Jag kommer åka skolbuss till skolan som ligger 5 mile från mitt hem, men i början får jag skjuts av en tjej som heter Nicole. 

Jag vet faktiskt inte så mycket mer än så men jag kommer förmodligen få reda på mer idag, I'll keep you posted! 







Nä men tja

Dagen har spenderts med en person jag kommer sakna så in i norden det kommande året, Fanny närmare bestämt. Hon har hjälpt mig med Sverige scrapbooken som nu äntligen är helt färdig!! Pappa grillar kyckling som snart ska serveras till middag, smarrigt värre. Kul inlägg föresten.. 

Jag slänger upp två bilder från Varberg där jag var för någon helg sedan, hörs imorgon! 






Tystnad

Jag är medveten om min några dagars frånvaro här från bloggen, jag ber om ursäkt för det. Jag har haft så mycket roligt att göra så bloggen har inte varit mitt prio 1 helt enkelt! I fredags var jag med några sköna böner på grönan och sen drog de lika sköna bönorna och jag hem till Amanda för en avskedsfest, riktigt riktigt kul! Igår var jag och shoppade lite för att sedan dra mig mot min kära farmor för ännu en avskedsmiddag, mycket avsked nu känner jag.. Eftersom farmor bor på södermalm gick vi ner på gatan där midnattsloppet var i full gång, tror aldrig jag har skådat så mycket oranget på en och samma plats, 22 000 orangefärgade människor närmare bestämt!

Nu har jag precis kommit hem från dagens springtur och ska se till att få något i magen.

Juuuust det, jag glömde nästan! Om allt har gått bra har jag en värdfamilj imorgon (peppar, peppar, ta i trä).







Happiness

Fick precis ett efterlängtat telefonsamtal från STS, jag hinner inte skriva mer om det nu men jag återkommer imorgon med mer information. Kan dock meddela att jag mår på topp just nu! 





Sleepless

Åhh jag kan inte sova längre än till åtta, jobbigt jobbigt. Istället har jag spenderat morgonen med att bläddra igenom mammas recept för att se om det är några jag kan fylla min egen bok med. Igår blev jag även klar med alla bilder jag ska ha till min lilla scrapbook om Sverige, jag blev riktigt nöjd faktiskt. Nu gäller det bara att få de framkallade och sen är det bara att tuta och köra! Jag upptäckte dock att den inte är så liten, den är faktiskt väldigt tung. Min andra packning får därför lida men det gör nog ingenting, jag vill ändå helst köpa alla kläder i USA och typ ta med något enstaka ombyte. Om jag har förstått det hela rätt så verkar de faktiskt som att USA är efter oss i modet, vilket är svårt att förstå med tanke på att de är före med allt annat, men men. 







Typiskt svenskt

Regnet öser ner utanför fönstret, det åskar och här sitter jag med min kopp te. Kan det bli bättre? Tveksamt. Jag googlar typsikt svenskt och försöker få ihop min scrapbook, kan man fortfarande gå och framkalla foton i fotobutiker föresten? Om man har bilderna på ett USB? Om det inte skulle fungera åker hela idén med denna scrabook ner i sopporna, men det återstår att se då helt enkelt. 

Förutom falukorv, vikingar, snus, midsommar, knäckebröd, köttbullar, fika och dalahäst anses även punktlighet, fem veckors betald semester, betald utbildning, skatter, ärlighet, "vacker väder idag" och "tack för senast" som typiskt svenskt. Jag tror dock jag avstår från att ta med det i boken, jantelagen hoppar jag nog också över. 





Dator

Jag har funderat mycket angående en dator i USA, jag fick en bärbar av min skola men den var jag tyvärr tvungen att lämna tillbaka eftersom jag blev avskriven från skolan i ett år. Det skulle verkligen vara skönt att ha med sig sin egen så man inte behöver förlita sig på deras allt för mycket. För att inte tala om hur jobbigt det kommer bli utan å,ä,ö men samtidigt kan det vara jobbigt att behöva konka runt på den vid flyget och sånt. Så ni som ska åka eller har åkt, hur gjorde ni? Tog ni med er en egen?



Dagen som gått

Just nu kan man säga att jag är väldigt trött på soffor, jag vet inte hur många olika jag och mamma prövat idag men jag kommer säkerligen ha träningsvärk imorgon. Jag kan med glädje i rösten meddela att vi tillslut hittade den perfekta, ett tag såg det ju väldigt mörkt ut. Utöver soffletandet har vi även fyndat lite annan inredning, jag har blivit vittne till en drogaffär och bakat muffins till den söta tanten jag har till granne. 

Jag är vråltrött och ska gå och lägga mig väldigt tidigt idag, sen håller jag tummarna på att morgondagen blir dagen då får min familj, jag börjar bli lite nojig nu när det bara är 21 dagar kvar till deadline.. Jag tror jag ska ta och be en liten bön ikväll, det har tydligen funkat för andra utbytisar, haha.







Tankar från en kopp varm mjölk

Jag satt här i soffan med en kopp full av himmel då det plötsligt slog mig, jag ska snart ut på mitt livs största äventyr! Just nu bryr jag mig faktiskt inte om att jag inte har fått en familj ännu för jag vet att oavsett vad kommer jag ha det så (svordom) roligt att det inte är sant. Ibland kommer jag på mig själv småleendes framför datorskärmen när jag läser hur de som redan åkt har det eller vad de som snart ska åka tänker. Jag är den enda av mina vänner som valt att åka så därför har jag alltid sett USA som mitt eget lilla drömland, därför kan jag känna att vi utbytesstudenter delar på något, något stort. Trots att vi inte känner varandra det minsta är vi på något sätt lite lika varandra, jag vet inte hur jag ska förklara det men det känns väldigt.. Mäktigt. Vi är inte som alla andra, vi har något speceillt tillsammans. 



Värt att klicka sig in på

Heeeej.
I brist på annat att säga tänkte jag tipsa om mina favoritutbytesstudentbloggar (pust).
Jag älskar inspirerande bloggar med finfina bilder, bloggar som står ut helt enkelt så om ni, liksom jag, faller för det kan ni ju kika in på någon av dessa!

http://meliasson.blogg.se/
http://nicolina.blogg.se/
http://308days.devote.se/
http://toveandersson.devote.se/
http://exploringwis.blogspot.com/
http://itsfearless.blogg.se/
http://tuvaalicia.se/
http://emmysbloggland.blogg.se/
http://evertsusa.blogg.se/
http://honeyandmoon.blogg.se/
http://agneshastalavista.blogspot.com/
http://thezi.blogg.se/

Denna lista lär med all säkerhet både förlängas och förnyas ett visst antal gånger för det finns hur många bra bloggar som helst!



No worries

Det suger att vara oplacerad, man börjar ifrågasätta sig själv, varför ingen vill ha mig, om jag skrev något knasigt i brevet. Alla såna där tankar som får en att känna sig väldigt liten och obetydlig. Jag skulle så gärna vilja se hur min fil ligger till i USA, vad som händer precis i detta nu, hur de olika familjerna reagerar när de läser mitt brev, men det går ju inteeeee. Enligt STS så ska jag inte oroa mig, jag sitter tydligen i samma båt som 40 andra stackras elever, vilket betyder att 60 lyckliga elever redan har fått sin placering. Men vad händer om man inte får någon placering? Om det verkligen inte finns någon familj som passar mig? Enligt STS så har PAX till den 31 augusti 00.00 på sig att hitta en familj till mig, och det är 100 % säkert att de gör det, men.... Hur? Enligt STS så är det oftast de bästa som är kvar på slutet, but that don't make no sence at all.


Iphone 4 tar förvånadsvärt bra bilder



Tjaaaaa

Nu har vi äntligen spacklat klart i lägenheten så imorgon kan vi förhoppningsvis börja måla, just nu har väggarna en otroligt gräslig persikorosa färg så det ska bli skönt att få det vitt. Annars då? Jag har kollat lite på resväskor men de jag har gillat har varit väldigt tunga, med tanke på att vikten endast får vara 23 kg får det plats väldigt lite om bara själva väskan väger 5 kg.. Men det ska nog gå tillslut, alla andra har ju klarat det!

Från det ena till det andra så tycker jag att det på ett sätt är skönt att åka senare, då kan man läsa om alla andra som redan har åkt och kanske snappa upp en del tips om packning, shopping och sånt. Och man kommer ju hem tidigare då vilket både kan vara bra och dåligt.. Sen har jag tänkt på en sak, skulle det inte vara bättre om alla blev informerade om sina placeringar ungefär samtidigt? Förmodligen är det bara avundsjukan som talar nu hehe, men det känns lite orättvist att en del har haft flera månader på sig att planera medans andra gått runt med stora frågentecken över huvudet, andra är då jag, typ. 

Mycket ska klämmas in under morgondagens 24 timmar, därför hade jag tänkt bege mig mot sängen tillsammans med ett nytt avsnitt av pretty little liars (I'm a sucker for series). 

Jag säger godnatt till alla där ute så hörs vi imorgon igen!



Dagen som gått

Nu har jag precis kommit hem från den nya lägenheten där det har fixat och donats med inredning och lite smått och gott. Innan det köttade jag gärnet på sats, otroligt skönt med gångavstånd till gymmet måste jag säga! Jag har även lyckats köpa mig lite småsaker inför USA, bland annat en dagbok, telefonbok och ett block, eller vad man nu kallar det, som jag ska tänkte förvandla till en Sverige scrapbook till min familj. I veckan tänkte jag dra in till gamla stan och knäppa lite fina pix, tar med min turistanda sen är det bara och köra!! Jag lovar att visa resultatet av boken så fort den är färdig. Jag ska ta med en hel del andra presenter men som jag nämnt tidigare vill jag helst att de ska vara så personliga som möjligt, om jag var i familjens sitts hade jag blivit som gladast för genomtänkta presenter så jag får helt enkelt klura ut den punkten när jag får lite mer att gå på. 

Föresten, jag har märkt att fler och fler klickar sig in på min lilla blogg vilket är otroligt kul! Jag svara mer än gärna på frågor om det skulle uppstå några sådana, skulle vara jätteroligt!

Puss på er



body { background: #3D3D3D url(); margin:0; padding:0px 0 14px; text-align:center; color:#000000; background-attachment: fixed; } a {color: #333;text-decoration:none;} a:hover {color: #6C6C6C;text-decoration:underline;} #wrapper { text-align: left; width: 900px; position:relative; margin:10px auto; padding: 15px; vertical-align: top; background: #fff; border: 0,1px solid #000000; -moz-box-shadow: 0 0 5px 3px #000000; -webkit-box-shadow: 0 5px 3px #000000; box-shadow: 0 0 5px 3px #000000; } #wrapper:after { content: "."; display: block; height: 0; clear: both; visibility: hidden; } p { padding: 0px 0px 0px 0px; margin: 0px 0px 0px 0px; } #header { background: #(http://www.snyggareblogg.se/images/bak21.jpg) ; margin: 0px 0px 0px; padding: 10px; height: 240px; text-align: center; } #side { float: left; width: 160px; padding: 0px 0px 0px 4px; margin-top: 31px; margin-right: 9px; background: #FFFFFFF; } #content { width: 700px; margin-left: 0px; float: right; background: #FFFFFF; padding: 8px 8px 8px 7px; voice-family:"\"}\""; voice-family:inherit; }html>body #content { width: 700px } #header a { color: #999999; text-decoration: none; } h1 { font-family: @Adobe Myungjo Std M, verdana, sans-serif; font-size: 6.2em; font-weight: NORMAL; color: #999999; margin-top:30px; margin-bottom:0px; padding:10px; } h2 { font-family: Century Gothic, verdana, arial, sans-serif; font-size: 12px; font-weight: normal; text-transform: uppercase; color: #999999; margin-top:4px; margin-bottom:0px; margin-left: 0px; padding:0px; text-transform:uppercase; } /** Entry headers **/ h3 { font-family: georgia; font-size: 21px; font-weight: normal; color: #000000; background: #f8f5f9 url() no-repeat left top; padding:3px 3px 3px; margin: 10px 10px 0px; text-align: left; font-style: normal; text-shadow: 0px 0px 1px #323232; vertical-align: top; border-bottom: 0px solid #3D3D3D; text-transform:none; } .navheader { font-family: georgia; font-size: 18px; font-weight: normal; color: #000000; margin-bottom: 3px; background: #f8f5f9 ; border-bottom: 0px solid #3D3D3D; text-shadow: 0px 0px 1px #323232; text-transform:none; } .nav { font-family: courier new; font-size: 14px; font-weight: normal; border-bottom: 0px dashed #3D3D3D; text-transform:uppercase; } .nav ul { padding: 10px 10px 6px; font-weight: normal; margin: 0px; } .nav li { list-style: none; padding: 0px 0px 2px; font-weight: normal; margin: 0px; } .nav a { color: #333;text-decoration:none;} .nav a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none;} /** Post's body text **/ .entrybody { font-family: courier new; font-size: 13px; font-weight: normal; color: #333; line-height: 140%; text-align:justify; background: #ffffff; padding:0px; margin: 10px 15px 0px; } /** 'Posted by' txt **/ .entrymeta { font-family: arial; font-size: 8px; font-weight: normal; background: #f8f5f9; color: #666; padding:3px; margin: 0px 10px 0px; text-align:left; text-transform:uppercase; } .entrymeta a { color: #333; text-decoration:none;} .entrymeta a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none; } .commentheader { font-family: georgia; font-size: 18px; font-weight: normal; color: #000000; background: #FFFFFF; line-height: 140%; padding: 5px; margin: 10px 20px 0px; border-top: 1px solid #000000; } .commenttext { font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; font-weight: normal; color: #333; background: #d1d1d1; line-height: 140%; margin: 0px 20px 0px; padding:5px; } .commentmeta { font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 11px; background: #d1d1d1; font-weight: normal; color: #333; text-align:right; margin: 0px 20px 10px; padding: 5px; } .commentmeta a { color: #333; text-decoration:none;} .commentmeta a:hover { color: #6C6C6C;text-decoration:none; } .commentform { font-family: georgia; font-size: 11px; font-weight: normal; color: #333; margin: 0px 0px 20px 0px; padding:20px; } .separator { display: none; } .default { display:none; } .subside { font-family: "Trebuchet MS" Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: .7em; font-weight: normal; padding: 0px 0px 0px 0px; } .xmlButton { border:1px solid; border-color:#FC9 #630 #330 #F96; padding:0 3px; font:bold 10px Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; color:#FFF; background:#F60; text-decoration:none; margin:0; } .image { border: 1px solid #5E6655; padding: 0px 0px 0px 0px; margin: 0px 6px 6px 0px; } .thumbnail { border: 2px solid #889977; margin: 0px 6px 6px 0px; } .video{ padding: 0px 0px 30px 30px; } .fieldName{ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: 11px; margin: 0px 0px 12px 0px } select{ font-family: Verdana, Arial, Helvetica, Sans-serif; font-size: 11px; } /***************************************************************************** * Calendar * *****************************************************************************/ #calendar { color: #000000; font-family: 'Trebuchet MS', Verdana, sans-serif; padding: 0px 0px 6px 0px; text-align: left; } #calendar table { padding: 1px; /*border-collapse: collapse;*/ border: 0px; } #calendar table caption { color: #000000; font-family : Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 13px; border-bottom: 3px solid #000000; text-align: left; font-weight: bold; text-transform: uppercase; padding: 3px; } #calendar table th { text-align: center; font-weight: bold; font-size: xx-small; } #calendar table tr td { border: 1px solid #F1F1F1; text-align: center; font-size: xx-small; } #calendar table tr ul { color: #BBB; list-style: dot; margin: 0px 0px 0px 20px; padding: 4 0 5 0; font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.7em; } #calendar table tr td.cssDayMouseOver { border: 1px dotted red; cursor: hand; } #calendar table tr td.cssDayMouseOut { border: 1px solid #F1F1F1; } #calendar table tr td.cssEntryBox { border: 1px solid gray; padding: 6px; text-align: left; background: #FFFFFF; font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.8em; } #calendar table tr td ul li { } #calendar table tr td div.cssDayEntryHeader { font-family : Verdana, Geneva, Arial, Helvetica, sans-serif; font-size : 0.8em; text-align: left; font-weight: bold; padding: 4; } #calendar table tr td div.cssDayAvailable { text-decoration: underline; text-weight: bold; } form { margin: 0px 0px 6px; padding-left: 10px; } em { margin: 0px; padding: 0px; border: 0px none; text-align: left; letter-spacing: 0.1em; } .time{ font-family: verdana, arial, sans-serif; font-size: 10px; font-weight: normal; background: #ffffff; color: #666; padding:3px 20px 0px; text-align:left; } /*Credits: Dynamic Drive CSS Library */ /*URL: http://www.dynamicdrive.com/style/ */ .mattblacktabs{ width: 100%; overflow: hidden; border-bottom: 0px solid black; /*bottom horizontal line that runs beneath tabs*/ } .mattblacktabs ul{ margin: 0; padding: 0; padding-left: 20px; /*offset of tabs relative to browser left edge*/ font: normal 15px georgia; list-style-type: none; } .mattblacktabs li{ display: inline; margin: 0; } .mattblacktabs li a{ float: left; /*Ändra till right om du vill ha flikarna till höger*/ display: block; text-decoration: none; margin: 0; padding: 3px 56px; /*padding inside each tab*/ border-right: 0px dashed black; /*right divider between tabs*/ color: #666; background: #FFFFFF; /*background of tabs (default state)*/ } .mattblacktabs li a:visited{ color: white; } .mattblacktabs li a:hover, .mattblacktabs li.selected a{ background: #FFFFFF; /*background of tabs for hover state, plus tab with "selected" class assigned to its LI */ color: white;